50 Jaar Joop van Zanten Staalservice

Magazines | vallei Business nummer 3 2016

50 Jaar Joop van Zanten Staalservice

Joop van Zanten Staalservice bestaat dit jaar precies vijftig jaar. Vallei Business sprak Arie van Zanten en zijn zus Hanneke Blankesteijn ? van Zanten; de tweede generatie van het Veenendaalse staalsnijbedrijf Joop van Zanten Staalservice. Een terugblik op de start van het familiebedrijf waarmee vader en moeder Van Zanten in 1966 begonnen.

Ondernemersbloed

"Het ondernemerschap zat onze vader in het bloed: we zijn opgegroeid als kinderen van de kolenboer", blikken broer en zus terug. "Toen in de zestiger jaren van de vorige eeuw in het noorden van Nederland gas werd gevonden, voorzag hij dat de behoefte aan kolen minder zou gaan worden en besloot hij in 1966 over te stappen naar staal." Sinds 1979 is Arie werkzaam binnen het bedrijf en Hanneke kwam hier, na enkele jaren buiten het bedrijf werkzaam te zijn geweest, in 1982 bij. "Onze ouders zijn begonnen aan de Parallelweg en in de jaren 80 verhuisden we naar een grotere locatie, waar de groei zich verder heeft voortgezet. In 1991 hebben wij het bedrijf van onze ouders overgenomen."

Continue ontwikkeling

Joop van Zanten Staalservice was de afgelopen 50 jaar continu in ontwikkeling en dat houdt niet op. Naast het autogeen snijden, knippen en zetten kwam daar het plasma snijden bij, gevolgd door de mogelijkheid van het aanbrengen van laskanten, gebruik makend van autogeen snijtechnieken en het verwerken van producten door middel van machinale bewerkingen. "Er zijn ambitieuze groeiplannen richting 2020. Met een forse uitbreiding van de productiehal (met 3000 m2), zijn we klaar voor de toekomst en hebben we, met de uitbreiding van ons machinepark, weer een stap in de richting van een full service staalsnijbedrijf gezet, waar alle bewerkingen aan gesneden staalproducten onder één dak kunnen worden uitgevoerd."

Kwaliteit en samenwerken

"Het leveren van kwaliteit heeft altijd al een heel belangrijke plaats gehad binnen ons bedrijf en heeft dat nog steeds. Het gaat ons hierbij niet alleen om het verwerken van de producten en de afhandeling van de opdrachten zelf, maar ook om de benadering richting onze relaties. Terugkijkend op de jaren die achter ons liggen, zien we hoe belangrijk het is om relaties aan te gaan en te onderhouden en dan niet alleen met klanten. Ook de samenwerking met enkele toeleveranciers vanuit de beginjaren, is daar een bewijs van. We zien hen als partners waarmee we continu in gesprek zijn. Deze contacten hebben als doel om ervoor te zorgen dat het product optimaal volgens de wensen van de klant wordt afgeleverd. Onze vakbekwame medewerkers worden getraind en gecoacht om hun vaardigheden nog verder te vergroten. Daarnaast werken we nauw samen met scholen waarbij we fungeren als leerbedrijf voor stagiairs en geven we rondleidingen aan klassen."

Toekomst

Dit jaar bestaat Joop van Zanten Staalservice een halve eeuw. En dat is niet zomaar iets. "Een bijzonder moment om de balans op te maken en een periode om dankbaar op terug te kijken en even bij stil te staan. Maar niet te lang. We moeten vooruit. De wereld is constant in beweging en willen we succesvol blijven, dan moeten we blijven luisteren naar onze klanten en hun wensen spiegelen aan de mogelijkheden die er zijn. Met onze nieuwe aanbouw en de uitbreiding met verschillende nieuwe machines kunnen we verder bouwen aan de toekomst. Op 9 en 10 september zullen we samen met de medewerkers, relaties en familie stil staan bij ons 50-jarig jubileum en de uitbreiding van de bedrijfshal door middel van Open Dagen." n

www. joopvanzanten.nl

Staalservice

"Het leveren van kwaliteit heeft altijd

al een heel belangrijke plaats gehad binnen

ons bedrijf en heeft dat nog steeds."

delen:

vallei Business nummer 3 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by