Expat Center: De rode loper voor internationals

Magazines | vallei Business nummer 3 2016

Nederland loopt op een aantal gebieden voorop in de wereld. Eén van die gebieden is de agrofood-sector die zich voornamelijk concentreert in de regio FoodValley. Het hoogstaande niveau trekt kenniswerkers en bedrijven hier naartoe vanuit de gehele wereld. Om de formaliteiten voor die internationals zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen, is het Expat Center de aangewezen instantie.

tekst Hans Hooft

Het concept expat center is rond 2008 gestart in Amsterdam, inmiddels zijn er acht centers verdeeld over Nederland. Het Expat Center Food Valley in Wageningen bestaat nu anderhalf jaar, en is onlangs intern verhuisd naar een ruimere kantoorvoorziening. Manager Derk Rademaker: "We groeien, de economie trekt weer aan, dus ook de instroom van expats."

Formaliteiten

De manager vat samen: "Wij helpen bedrijven en instellingen met allerlei formaliteiten, al het papierwerk dat ervoor nodig is om mensen vanuit het buitenland hier naartoe te laten komen om te werken en wonen. Daartoe werken we samen met de IND, de gemeente Wageningen en een heleboel andere gemeentes in de regio.

Het initiatief voor het Expat Center hier in Wageningen is genomen door meerdere partijen, waaronder de gemeente Wageningen, FoodValley.nl, Wageningen UR en de provincie Gelderland. In Gelderland zijn ongeveer 40.000 internationals, dus dat is best een aardige groep."

Pasje

De werkwijze van het expat center is op twee zaken gericht: gemak en snelheid. Rademaker: "Wij doen de aanvragen voor de verblijfsvergunning. Als iemand van buiten de EU komt, moet de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) goedkeuring geven. Op het moment dat die goedkeuring er is, maken wij een afspraak dat iemand het verblijfpasje hier kan komen ophalen. We vragen ook vooraf al een Burger Service Nummer (BSN) aan, en alles kan in één keer hier, op afspraak, worden geregeld. We hebben hier dan mensen van de gemeente Wageningen en van de IND. Dat scheelt organisaties enorm veel tijd en administratieve rompslomp. Die international is veel sneller aan de slag, en dat is ook economisch veel interessanter voor ondernemingen."

Sinds kort is het center ook afhaallocatie voor de formaliteiten voor innovatieve buitenlandse startup ondernemers. "Die regeling is nog niet heel lang van kracht, want tot voor kort was die mogelijkheid er niet voor startup ondernemers. Maar dat is zeker een groeiende markt, we zijn ons nu dan ook goed in het onderwerp aan het verdiepen."

Uitgaande staf

Nieuw is dat wordt onderzocht of ook zaken kunnen worden verzorgd voor uitgaande staf, dus uit te zenden personeel. Rademaker: "We draaien nu een pilot voor Wageningen UR, maar we gaan ook, in samenwerking met onze partners op het gebied van verzekeren, sociale zekerheid en belastingen diensten verlenen voor andere organisaties in de regio. We zijn nu aan het uitwerken welke diensten dat nu precies moeten zijn. We merken dat in- en uitgaand vaak heel erg door elkaar loopt. Vaak zijn het ook nog dezelfde casussen. Zo zijn er organisaties die mensen laten rouleren over verschillende vestigingen. Eerst komt iemand Nederland in, is hier een tijdje, en gaat vervolgens naar een ander land. Dus die persoon is in eerste instantie inkomende staf, maar later ook weer uitgaande staf. En het regelwerk rond uitgaande staf is vele malen complexer dan voor inkomende staf. Denk aan belastingregels, het sociale verzekeringsstelsel. Als je iemand uitzendt, moet je je verdiepen in de plaatselijke wetten en regelingen. Er moeten vergunningen aangevraagd worden, dat gaat in elk land weer anders. Het is dus veel complexer, en nog meer maatwerk dan voor inkomende staf. En het lastigste is natuurlijk buiten Europa. We hebben iemand aangenomen die echt specifiek daar mee bezig is. Die zit heel erg goed in die wet- en regelgeving, en begeleidt het proces. Hiervoor werken we ook samen met een verzekeraar en een belastingadviseur. Wij coördineren het geheel bij de pilot, en proberen samen met onze partners het proces te laten slagen. De ervaring en reputatie die we hebben opgebouwd met de inkomende internationals speelt natuurlijk ook een rol daarin. Het gaat eigenlijk over internationalisering, internationale mobiliteit. En daar kunnen wij een heel goede rol in vervullen."

Bankrekening

De manager heeft nog een nieuwtje: "We hebben met de ABN Amro bank overeenstemming bereikt dat voordat iemand naar Nederland komt, die persoon een bankrekeningnummer kan aanvragen. Op het moment dat die expat hier in Nederland aankomt kan hij óf op Schiphol, dan wel bij één van de vestigingen hier in de regio dat bankrekeningnummer afhalen. Bijvoorbeeld als je een huurcontract moet tekenen, kun je een banknummer geven. Daar win je dus heel veel tijd mee. Het bankpasje komt daar dan heel snel achteraan, dat wordt toegestuurd."

Maar de dienstverlening van het Expat Center Food Valley gaat nog verder: "Iets anders wat nieuw is, is ook voor inkomende staf: waar bijvoorbeeld promovendi tegenaan lopen is dat zij niet in aanmerking komen voor een basis zorgverzekering. Dan zijn ze op expat verzekeringen aangewezen, maar tot nu toe sloot die dekking bepaalde ziektes uit, of het ontstaan van ziektes hier in Nederland, en vergoedde ook niet alle kosten bij zwangerschap. Bepaalde landen waren überhaupt uitgesloten. Daardoor kreeg je dus allerlei ongewenste situaties, bijvoorbeeld dat je een groot deel van de kosten bij de bevalling niet vergoed kreeg, of helemaal niet. Dat was dus een groot probleem, maar we denken daar nu uit te zijn, en hopen op korte termijn een collectieve regeling te kunnen afspreken. Dat betekent dat expats die naar Nederland komen, zich via ons, of zelf, kunnen aanmelden voor zo'n verzekering. Die verzekering heeft een betere dekking dan de basis zorgverzekering. Dat is heel belangrijk, nu zijn bepaalde ziektes en zwangerschap wél verzekerd. Bovendien is de premie lager dan die voor de basis zorgverzekering, zij het hoger dan de standaard expat verzekering die we altijd hadden. Wij zijn hier heel blij mee, omdat we nogal wat gevallen onder ogen kregen waarbij die expats heel hoge zorgkosten hadden. Wat natuurlijk heel vervelend is. En nu zijn we heel dicht bij een oplossing daarvoor. Voor de expats is dat straks een heel mooie regeling."

Wonen

Een andere regeling die het expat center probeert te realiseren heeft betrekking op de huisvesting van de internationals. Rademaker: "We hebben ook een aantal partners op het gebied van wonen, dus als er een huisvestingsvraag is, kunnen wij via die partners aan die vraag voldoen. Waar een echt grote behoefte aan is, zijn betaalbare meerkamerwoningen. Veel internationals verdienen geen topinkomens, maar komen soms wel met partner, en soms ook met kinderen. Die kunnen dus niet heel veel uitgeven aan woonruimte, maar er is wel de behoefte aan meerkamerwoningen. Het is dan aan de gemeente om daarin te voorzien, en die zoekt ook naar mogelijkheden om specifiek in die behoefte te kunnen voorzien."

Internationals die met een gezin komen, willen natuurlijk ook een goede school voor hun kroost. Rademaker hierover: "We gaan de samenwerking met de internationale school in Arnhem een impuls geven. We hebben natuurlijk allebei te maken met expats, en gekeken hoe we samen op kunnen trekken, bijvoorbeeld ook voor wat betreft de sociale activiteiten. We zijn bezig met het opzetten van een pakket aan sociale activiteiten om de binding van de internationals met de regio groter te maken. Denk aan sportverenigingen en dergelijke. Dat is allemaal gericht op de rode loper voor internationals. Om de regio zo toegankelijk mogelijk te maken voor internationals en te zorgen dat ze zich ook gebonden voelen aan de regio."

Trend

Tijdens de economische crisis liep het aantal kenniswerkers dat hier naartoe kwam terug, dat was een landelijke trend. De manager: "Het aantrekken van toptalent is cruciaal voor de innovatiekracht van bedrijven. Je moet toch vaak kosten maken om zo'n international naar Nederland te halen, vaak wordt er dan voor gekozen om iemand uit Europa te halen, in plaats van buiten de EU. Maar het afgelopen jaar is de groei weer doorgezet, nu gaat het weer langzaam omhoog. Wij krijgen het dus drukker, daarom breiden we uit in capaciteit. We zijn nu met negen medewerkers, en binnenkort komt daar een tiende persoon bij, die gaat zich speciaal bezighouden met dat sociale aspect. Er zijn veel factoren die een rol spelen als iemand voor een bepaalde regio of een bepaald land kiest: een hoogwaardige kennisomgeving, werk, een aantrekkelijke woonomgeving, goede scholingsmogelijkheden voor de kinderen. Een expat center kan ook een impuls geven dat iemand kiest voor een bepaalde regio: daar wordt alles goed voor me geregeld, alle factoren bij elkaar, daar voel ik me prettig bij en dus kies ik voor die regio. De expat centers kunnen daar een heel goede faciliterende rol in spelen."

Rademaker sluit af: "Maar we zijn constant aan het nadenken hoe we de dienstverlening nóg beter kunnen maken, en voor ons is het belangrijk dat bedrijven en instellingen ons goed weten te vinden, en weten wat onze toegevoegde waarde kan zijn. Dat is immers ook in hun belang." n

www.expatcenterfoodvalley.com

De rode loper voor internationals

Internationalisering

"We zijn bezig met het opzetten van een pakket aan sociale activiteiten om de binding van de internationals met de regio groter te maken."

delen:

vallei Business nummer 3 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by