Auto Center Gol: Passie voor Saab en Subaru

Magazines | vallei Business nummer 3 2016

Auto Centre Gol in Veenendaal wordt al bijna 20 jaar gerund door een hecht team met liefde voor het vak. Van oudsher geniet het familiebedrijf veel faam dankzij het Zweedse merk Saab. Daar is onlangs in een zeer korte tijd ook het merk Subaru bijgekomen. De medewerkers die er werken hebben een lange staat van dienst, waardoor zelfs eigenaren van klassiekers van Saab kunnen rekenen op de juiste support, kennis en passie.

De liefde voor Saab kent een bijzonder historie. In 1969 kocht eigenaar Klaas Gol zijn eerste Saab 96 2-takt nadat hij enthousiast werd toen Eric Carlsson met zijn Saab 96 de rally van Monte Carlo won. "Ik was meteen verkocht", blikt hij terug. Na zijn opleiding aan de Auto Technische School in Apeldoorn kwam hij als monteur te werken bij een dealer en vervolgens bij de Saab-importeur in Vianen. "Hier ben ik begonnen als chef werkplaats en via de technische buitendienst ben ik technisch trainer geworden. Het lesmateriaal voor de trainingen zette ik in die tijd samen met mijn gezin in elkaar. 's Avonds na het eten legde ik alle papieren op tafel en hielpen mijn vrouw en kinderen mee met het samenstellen van de cursusboeken. De liefde voor Saab zat er bij mijn kinderen dus ook al vroeg in."

Extra service

Inmiddels zijn zowel zijn zoon Niels als zijn dochter Daniëlle actief binnen Auto Centre Gol en werkt zijn vrouw Hannie vandaag de dag ook nog steeds bij het bedrijf. "Omdat wij een familiebedrijf zijn, hebben we een platte organisatie met korte lijnen. Bovendien ervaren onze klanten de familiesfeer als een warme deken wanneer ze hier binnenstappen. Wij bieden graag net dat stukje extra service. Zo hebben wij een gratis haal- en brengservice. 's Ochtends halen we de auto op en aan het einde van de dag heeft de klant de auto weer terug. Dit kost voor de klant geen cent extra."

Sinds 2012 is Auto Centre Gol dealer van het Japanse merk Subaru. Volgens Klaas Gol is dit geen vreemde keuze, aangezien er diverse parallellen tussen beide merken zijn. "Beide merken zijn gestart als vliegtuigbouwer", licht hij toe, "en zijn actief in de rally-sport. Saab staat bekend om zijn krachtige turbo-motoren, Subaru geniet faam door zijn krachtige boxer-motoren en natuurlijk de Symmetrical All Wheel Drive. Beide merken hebben veiligheid hoog in het vandaal staan en vullen elkaar uitstekend aan."

Meedenken

Hoewel Auto Centre Gol kan leunen op twee ijzersterke merken, zijn het ook de medewerkers van het bedrijf die het succes bepalen, meent Klaas Gol. "Iedereen die hier binnen stapt, wordt gelijk behandeld. Of je nu voor een occasion komt van 2250 euro of een gloednieuw model met alles erop en eraan. Wij denken graag met de klant mee en zullen geen overbodige opties adviseren. Ook wanneer er bijvoorbeeld onderdelen voor een Saab besteld moeten worden, proberen we mee te denken met de klant en houden we de kosten zo laag mogelijk. Eventueel worden gebruikte onderdelen gemonteerd"

Inmiddels komen mensen uit het hele land naar Auto Centre Gol. "Van Zaanstad tot Almelo en Breda; ze komen echt overal vandaan", zegt Klaas Gol met een glimlach. "We kennen nauwelijks verloop onder het personeel en zijn een hecht team. Hier heerst een op dienstverlening gerichte sfeer van de dorpsgarage van weleer met de snelheid, de accuratesse en het zakelijk inzicht van een uiterst modern autobedrijf."n

Auto Centre Gol

Galilieistraat 28 Veenendaal - T. 0318 ? 55 69 99

www.autocentregol.nl

Auto Centre Gol

Passie voor Saab en Subaru

Automotive

Auto Centre Gol

Bij Auto Centre Gol vindt u betrouwbare Saab occasions en nieuwe of gebruikte Subaru's. Alle auto's worden met garantie afgeleverd, variërend van 3 maanden Auto Centre Gol Garantie tot 2 jaar Zes Sterren Garantie.Of het nu gaat om de aanschaf van een nieuwe of gebruikte Subaru, de aanschaf van een Saab, reparatie, onderhoud, accessoires, financiering of leasing, alles is onder één dak verkrijgbaar.

"Wij bieden graag net dat stukje extra service", aldus Klaas Gol.

delen:

vallei Business nummer 3 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by