Vallei Business Nieuws

Magazines | Vallei Business nummer 3 2019

Dal nieuwe regiomanager VNO-NCW

Op 1 juli is Rob Dal bij VNO-NCW Midden gestart als nieuwe regiomanager voor de regio's Flevoland en VeluweVallei. Rob volgt Herald Immink op.

Rob (34) woonachtig in Apeldoorn, is de afgelopen 15 jaar actief geweest in de financiële dienstverlening. Als financieel adviseur bij verschillende Rabobanken op de Veluwe heeft hij veel particulieren en ondernemers in de regio kunnen helpen met financiële vraagstukken.

Na 15 jaar vond Rob het tijd om uit zijn comfortzone te stappen en is hij gaan werken als regiomanager bij een bedrijf in deelmobiliteit. Daar kwam hij in aanraking met VNO-NCW en werd enthousiast over de vereniging: een professionele organisatie die belangen behartigt voor ondernemers in de regio en een stevige ambitie heeft om met elkaar doelen te bereiken.

"Ik geloof sterk in de relatie en een goed netwerk. Stimuleren en gebruik maken van elkaars expertise is wat ik nastreef. Als regiomanager hoop ik invulling te geven aan de groeiagenda die voor de regio's zijn opgesteld. Waar de regio VeluweVallei mij bekend is door mijn werkervaring, heb ik ook veel zin om het voor mij 'onbekende' Flevoland te ontdekken.

----

ICT Talent in regio Foodvalley houden

ICT Campus heeft drie opschalingsprojecten in het leven geroepen om in 2025 hét ICT-centrum voor Food, Health en Tech te worden. Joop Hazeleger is de projectleider voor het deelproject 'ICT Talent naar de Regio Foodvalley'. Joop Hazeleger wordt ondersteund door Herman Julsing.

"De naam van het project is wellicht een beetje misleidend", vertelt Hazeleger. "Er zit immers al talent in de Foodvalley. Dit talent willen we graag hier houden door activiteiten te organiseren waarin onderwijs en bedrijven elkaar kunnen vinden en een samenwerking kunnen aangaan. Ook willen we graag ICT een prominentere plek geven in het onderwijs".

"Eigenlijk zijn wij een soort smeermiddel", aldus Julsing. "Zo kijken wij bijvoorbeeld naar wat het onderwijs nodig heeft en welk bedrijf hier iets in zou kunnen betekenen. Op die manier ontstaan kleine, maar ook grotere projecten zoals een meerdaags ICT-bootcamp".

"Met dit soort initiatieven laten we de studenten zien dat de regio interessant is om te (blijven) leren en werken", vult Hazeleger aan. "We moeten als regio iets bieden wat uniek is voor een potentiële student of bedrijf. Iedereen weet dat bijvoorbeeld een stad als Utrecht een aantrekkelijke omgeving is qua levendigheid, maar door hier een goed vestigingsklimaat te creëren kunnen mensen uiteindelijk ook de overstap naar regio Foodvalley maken".

Met een achtergrond in het onderwijs en het bedrijfsleven zijn Hazeleger en Julsing bekend met de uitdagingen die ze met het project tegenkomen. "Het samenwerken en verbinden speelde altijd al een heel belangrijke rol in onze werkzaamheden. Het scheelt dan al om wat ervaring te hebben in een project als "ICT Talent naar de Foodvalley". Dit opschalingsproject is dan een logisch vervolg op waar wij al mee bezig waren".

De heren hebben ook al een idee over hun toekomstplannen: "We zouden graag willen doorontwikkelen naar een leerbedrijf", vertelt Hazeleger. "Vanuit dit leerbedrijf, waar regionale bedrijven zich bij hebben aangesloten, kun je studenten een traineeship in de Foodvalley bieden'. Julsing vult aan: "De wereld wordt tegenwoordig steeds flexibeler; ook bedrijven moeten leren samen te werken door bijvoorbeeld een specialist uit te wisselen. Zo ontstaat er een positieve beweging waarbij kennis wordt meegenomen van plek naar plek. Dit project blijft doorlopen, eventueel in een andere vorm, maar uiteindelijk zullen de verbindingen tussen partijen altijd gelegd moeten blijven worden. Zolang mensen elkaar kunnen vinden, heb je goud in handen".

----

Nieuw stadsgesprek WFC trekt nieuwsgierige inwoners

Voorafgaand aan de inspraakperiode rondom de structuurvisie organiseerde de gemeente Ede een nieuw stadsgesprek voor inwoners en ondernemers. De 100 belangstellenden die zich hadden ingeschreven kregen in het Akoesticum presentaties te zien en konden vragen stellen aan de gemeente, het WFC en de projectontwikkelaars. En als toetje kregen de bezoekers een rondleiding over het terrein, geheel in stijl met de militaire geschiedenis van het gebied.

Het nieuwe stadsgebied krijgt een groen decor vertelt Alies Rommerts van de gemeente Ede. "De Veluwe komt hier als het ware zo naar binnen. Dat landschapsgevoel moet blijven." Naast de Veluwe speelt ook de militaire geschiedenis een belangrijke rol want de kazernegebouwen moeten het gezicht van het gebied worden.

Na een drietal presentaties en een muzikaal intermezzo van Ruben Schaap was het tijd voor het meer interactieve deel van het programma. "Stel al uw vragen en laat u inspireren!" moedigde wethouder Leon Meijer de aanwezigen aan. Voor hem is dit stadsgesprek ook een mooi moment om te laten zien wat er met de input uit het vorige gesprek gedaan is. "En het is gewoon goed dat mensen weten wat hier gaat gebeuren." Nu de gemeente en de provincie zich achter de plannen hebben geschaard is het volgens Meijer tijd om naar de toekomst te kijken. "Laten we het hebben over hoe het er hier uit gaat zien en dat we als Edenaren ook trots mogen zijn op sommige ontwikkelingen." Dit is het gebied van voedsel. Veel bedrijven en instituten met kennis. Veel boeren."

Bezoekers kregen als bonus een rondleiding over het terrein in oude legervoertuigen, passend bij het decor. Wethouder Meijer is enthousiast dat de oude verbinding van de kazernes met de stad weer terugkomt. "Dit is een stukje historie met een nieuwe invulling. Er gebeurde hier vroeger al veel, maar dat was toen achter hekken en dat zagen wij niet. Nu gaat er weer heel veel gebeuren maar nu gaan we het allemaal zien en beleven."

----

Mauritskazerne opent deuren als evenementenlocatie

Met de opening van de Mauritskazerne op maandag 1 juli, heeft het World Food Center er weer een prachtige en professionele evenementenlocatie bij. Het rijksmonumentale pand uit 1906 is door de Teka-groep omgetoverd tot een pop-up locatie voor evenementen en vergaderingen. De Mauritskazerne zal over enkele jaren de World Food Center Experience huisvesten.

De statige entree, hoge plafonds en grote boogramen geven deze locatie een unieke uitstraling. De industriële look wordt versterkt door het interieur van voornamelijk hergebruikte materialen. De kazerne maakt indruk, je kunt hier in stijl groepen tot 600 gasten ontvangen. In kleinere groepen uit elkaar? Daarvoor zijn er 12 flexibel inzetbare subruimtes beschikbaar.

De locatie heeft niet alleen een inspirerend verleden, maar ook een verhaal voor de toekomst. Wat je eet en drinkt komt namelijk van boeren, bakkers en andere foodproducenten uit de regio. Lekker, eerlijk, duurzaam en futureproof.

Ga voor meer informatie en boekingen naar https://mauritskazerne.nl/

----

HAN zoekt bedrijfsprojecten

Vierdejaars studenten van de opleiding Bedrijfskunde/ ICT van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) starten in september met de minor Digital Business & Innovation (DBI). Hiervoor is de HAN nog op zoek naar projecten op het snijvlak van business en IT. Er is nog ruimte voor 2 tot 4 projecten.

Kaders minor DBI-opdrachten

Looptijd: 2 sept 2019 tot media januari 2020

Doelgroep: 4 studenten, van verschillende opleidingen en hogescholen m.n. met een ICT-/ Bedrijfskunde achtergrond, zijn 3 dagen per week beschikbaar en aanwezig bij het bedrijf.

Schoolbegeleiding: studenten worden gecoacht door een inhoudelijk expert van de HAN met branchekennis & praktijkervaring.

Begeleiding vanuit organisatie: vergt circa 1 uur per week begeleidingstijd vanuit bedrijf.

Type vraagstuk dat goed past: op snijvlak Business & IT met als onderwerp bijvoorbeeld run, change, innovatie, sourcing, IT-processen, samenwerking, business analyse en requirements, etc.

Voorbeelden: Ontwikkelen digital maturity check, opstellen sourcing framework, imple-mentatie en analyse van Business Intelligence Tooling, Samen met klanten van IT-bedrijf use-cases ontwikkelen rondom bestaande en nieuwe applicaties/ microservices, etc.

Heeft jouw bedrijf een passende opdracht? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met Herman Julsing via email (h.julsing@knoop-punttechniek.nl) of telefoon (06 53 32 79 78).

Mocht jouw bedrijf in de toekomst een stage of afstudeeropdracht beschikbaar hebben voor de HAN Bedrijfskunde-studenten, neem dan ook vooral contact op met Herman.

----

Laura Seegers nieuwe directeur ONL voor ondernemers

Ondernemersorganisatie ONL heeft per 3 juni een nieuwe directeur: Laura Seegers (44). Samen met ONL-voorzitter Hans Biesheuvel en medeoprichter Mirjam Bink gaat zij de groei van ONL verder vormgeven. Op meer dan 75 thema's, van financiering tot regeldruk, vertegenwoordigt ONL alle ondernemers in politiek Den Haag. In het afgelopen half jaar is daarom het beleidsteam uitgebreid met drie medewer-kers. Meer kennis en mankracht om Nederland ondernemender te maken. Met de ervaring van Seegers op het gebied van o.a. het managen van organisatieverandering, wil ONL de stichting sterker positioneren in Den Haag om zo het ondernemersklimaat verder te verbeteren.

'Er zijn veel verschillende bedrijven in Nederland die ook een overkoepelend belang hebben. Het vinden van deze raakvlakken, het samenbrengen van ondernemers en ze vertegenwoordigen in Den Haag is waar ik mij voor ga inzetten', zegt Seegers. Volgens haar moet de overheid oplossingsgericht meedenken met ondernemers, zodat beleid aansluit op de werkvloer van het MKB.

Seegers heeft een brede kennis van en ruime ervaring met o.a. toekomstgerichte visieontwik-keling, organisatieverandering en lobbywerk. Eerder was zij directeur bij Zelfstandigen Bouw, een belangenorganisatie voor ZZP'ers in de bouw. Daarvoor werkte zij als operationeel directeur bij Technisch Bureau Afbouw. Een organisatie gericht op advies tijdens het bouwproces. Zij begon haar carri?re bij een werknemersorganisatie als beleidsadviseur op het gebied van marktwerking en privatisering in de sociale zekerheid.

delen:

Vallei Business nummer 3 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by