BDG Beveiliging: snelle, betaalbare zekerheid

Magazines | Vallei Business nummer 3 2019

Zolang er niets onregelmatigs gebeurt, krijgt beveiliging veelal beperkte aandacht, zeker als het om kortdurende situaties gaat. Toch schuilen de risico's in een klein hoekje en kan een combinatie van 'toevalligheden' tot vervelende voorvallen leiden. Naast de reguliere "standaard" beveiliging heeft BDG Beveiliging zich gespecialiseerd in alle vormen van tijdelijke beveiliging. BDG Tijdelijke Beveiliging biedt dan ook effectieve en betaalbare oplossingen.

Tekst: Aart van der Haagen

"Wanneer er inbraak of een ander incident in de omgeving plaatsvindt, komt het dichtbij en dat geldt natuurlijk helemaal wanneer het je eigen pand en spullen betreft", stelt Van Schaik. "Dat moment wil je liever niet afwachten, al begrijp ik goed dat mensen er wat makkelijker tegenaan kijken wanneer het ver bij hen vandaan blijft. Toch mogen we het gezegde 'gelegenheid maakt de dief' niet uit het oog verliezen. Veelal gaat aan een inbraak een aantal 'toevalligheden' vooraf: de vaste persoon met bepaalde verantwoordelijkheden heeft vakantie, een collega sluit de zaak niet goed af en er is net een zending nieuwe laptops bezorgd. Mensen verliezen vanuit gewoonte soms uit het oog dat omstandigheden veranderen en dat de risico's toenemen wanneer je geen maatregelen treft." In dit artikel laat de directeur van BDG Beveiliging in Barneveld een aantal situaties de revue passeren waarin het bedrijf preventieve oplossingen biedt voor gevaar dat in onbewaakte ogenblikken op de loer ligt.

Blikseminslag

"Recent benaderde een installateur ons met de vraag of wij het pand van een klant van hem konden beveiligen", vertelt Van Schaik. "Het betrof de accommodatie van een golfclub, getroffen door blikseminslag. Gezien de hoge kosten om daar de vaste alarminstallatie te vervangen verliep dat proces niet zo snel met de verzekeraar, dus moest er een tijdelijke beveiliging komen. Dezelfde dag nog hebben wij daar een draadloos mobiel alarmsysteem geplaatst, voorzien van een gsm-kiezer die verbinding legt met de centrale. Wanneer er overigens geen stroom beschikbaar is, bieden wij een alternatief op batterijen. Een vergelijkbare situatie speelde bij een failliet verklaarde discotheek in Limburg, die inmiddels weer draait onder een nieuwe eigenaar. Er bleek geen alarmsysteem aanwezig, maar het was wel noodzakelijk voor de verzekering, met specifieke eisen vanuit de regelgeving. Ook daar konden wij direct de zaak beveiligen met een mobiele installatie."

Zolang er niets onregelmatigs gebeurt, krijgt beveiliging veelal beperkte aandacht, zeker als het om kortdurende situaties gaat. Toch schuilen de risico's in een klein hoekje en kan een combinatie van 'toevalligheden' tot vervelende voorvallen leiden. Naast de reguliere "standaard" beveiliging heeft BDG Beveiliging zich gespecialiseerd in alle vormen van tijdelijke beveiliging. BDG Tijdelijke Beveiliging biedt dan ook effectieve en betaalbare oplossingen.

Verhuizing

We werden benaderd door een bedrijf wat net verhuisd was naar Barneveld, maar waar het alarmsysteem nog niet geplaatst was door de installateur. Dit terwijl het magazijn al vol stond. Binnen één uur na aankomst van onze monteur op de locatie was deze locatie goed beveiligd met een mobiel alarmsysteem.

Faillissementen

BDG Beveiliging beweegt zich met zijn dienstverlening veel in de wereld van faillissementen en vastgoedbeheerders. Van Schaik: "Met opdrachtgevers als BVA en Troostwijk hebben wij de afspraak dat we, waar ook in Nederland, bin-nen drie uur een tijdelijk alarmsysteem plaatsen en - indien nodig - als erkend specialist de sloten vervangen. Zo kunnen oud-medewerkers en anderen zichzelf niet ongeoorloofd toegang verschaffen tot het pand. Ook in andere situaties beveiligen we vaak leegstaande woningen en bedrijfspanden tegen kraken, vandalisme en diefstal, onder meer van koper. We hebben wel eens meegemaakt dat in een gebouw voor 50 duizend euro aan infrastructuur vernield werd alvorens de verzekering en de bank besloten om ons in te schakelen. Tot circa 6000 vierkante meter kunnen we een draadloos alarmsysteem aanleggen en indien wenselijk plaatsen we ook camera's, zoals onlangs bij een scheepswerf in Zeeland. Zowel aan de kant van de hoofdingang als aan de waterzijde kwam toen een mast te staan met een camera erop. We hebben ook al een aantal keren leegstaande boerderijen beveiligd tegen het illegaal lozen van mest of drugsafval."

Snelheid

Om snel te kunnen reageren hebben de monteurs van BDG Tijdelijke Beveiliging altijd een compleet geprogrammeerd alarmsysteem in de auto. Deze kunnen daardoor altijd zeer snel geplaatst worden.

Horen, ruiken, zien

Bij onder andere bouwplaatsen, tijdelijke opslag van goederen, pop-up stores en evenementlocaties moeten juist waarde-volle spullen beschermd worden. "Afhankelijk van de situatie en de wensen van de opdrachtgever plaatsen we camera's en/of zetten we mobiele surveillanten neer, die dingen horen, ruiken en zien die een alarm niet registreert", zegt Van Schaik. "Gaat het om de beveiliging van zeer kostbare goederen

BDG Beveiliging

gedurende korte tijd of betreft het een gevoelige locatie, dan kan het een slim idee zijn om er permanent een man neer te zetten die alles in de gaten houdt." Volgens de directeur bewijst BDG Beveiliging ook zijn diensten bij woningen, bijvoorbeeld tijdens vakanties of om exclusieve oldtimers in de garage te behoeden voor diefstal. "Dat kan al vanaf een tientje per dag. Wij merken trouwens dat ondernemers met een bedrijf aan huis er niet altijd aan denken om hun zaak te laten beveiligen als ze met vakantie gaan. Wel iets om even bij stil te staan, want dat doen dieven ook."

Cruciale seconden

Beveiliging brengt altijd kosten met zich mee, maar naast de ellende die zij kan besparen is het goede nieuws dat abonnementsprijzen dalen en dat zowel internet als camera's goedkoper en tegelijkertijd beter worden. Van Schaik: "Filmpjes belanden sneller bij een centrale en dat vormen natuurlijk cruciale seconden. Daarbij bestaan trouwens twee mogelijkheden, die zich eventueel ook met elkaar laten combineren. Je kunt ervoor kiezen om een camera op te hangen die telkens clipjes van een aantal seconden maakt, in lage resolutie. Het alternatief is dat een systeem met een hoge beeldkwaliteit pas gaat opnemen nadat de alarmcentrale een melding krijgt en inlogt op het beveiligingsnetwerk bij de klant. Niet in alle gevallen bestaat de noodzaak om onverlaten scherp in beeld te krijgen, als je maar weet dat er iemand loopt die er niet thuishoort, zodat je actie kunt ondernemen. Daarnaast gaat er een hoge preventieve waarde uit van camera's. Of het nou permanente of tijdelijke beveiliging betreft, zorg er hoe dan ook voor dat er geen ongewenste toevalligheden samenkomen."

Meer informatie: www.bdgbeveiliging.nl / www.bdg-tijdelijkebeveiliging.nl

delen:

Vallei Business nummer 3 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by