Autohopper: Flexibiliteit als handelsmerk

Magazines | Vallei Business nummer 3 2019



Ondernemers kunnen moeilijk meer vier tot vijf jaar vooruit kijken, willen graag opschalen als de markt daarom vraagt en terugschakelen als dat weer nodig is. Stugge, meerjarige leasecontracten zijn dan een blok aan het been. De oplossing? Diezelfde auto shortleasen bij Autohopper. Per dag opzegbaar en wijzigingen aanbrengen wanneer dat gewenst is.

En dat hoeft echt niet duurder te zijn, Autohopper streeft naar totale flexibiliteit en maatwerk en dat tegen een uiterst scherp tarief en met heldere voorwaarden, aldus Steven Donselaar, die, om in die behoefte te voorzien, samen met zijn compagnon Mark Dekker Autohopper acht jaar geleden heeft opgericht.

Dat bleek een gat in de markt, want inmiddels worden er vanuit ruim honderd vestigingen dagelijks auto's en bussen verhuurd aan particulieren en ondernemers. "We merkten dat autoverhuur zich vooral rond grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Arnhem ging concentreren en dat terwijl particulieren en ondernemers in regio's als de Vallei ook behoefte hebben aan tijdelijke mobiliteit in de vorm van autoverhuur en shortlease. Wij zagen kansen om ons meer op regionale verhuur te richten en die keuze heeft nu goed uitgepakt. In de Vallei regio hebben we vestigingen in Ede, Veenendaal, Wageningen en Barneveld."

Succesfactor

Daar ligt volgens Donselaar ook de kracht van Autohopper. "Juist door de inzet van onze franchise ondernemers in de regio's weten we ons te onderscheiden van andere autoverhuurbedrijven. Ze hebben veel kennis van het lokale bedrijfsleven, zijn zelf ondernemer en denken en handelen op dezelfde manier. De franchiseondernemers werken intensief samen in de regio en kunnen ook onderling snel auto's wisselen, locaties liggen niet ver uit elkaar. Als er op de ene locatie een busje niet beschikbaar is, kan die van een andere vestiging overgebracht worden. Zo slaan we de handen ineen. En daar zijn we trots op. De franchisers hebben naast werkzaamheden voor Autohopper ook een eigen onderneming, zoals Toyota Van Gent, met vestigingen in Ede en Veenendaal. Zij verkopen auto's en hebben een eigen werkplaats. Dat maakt die onderneming multifunctioneel. Met het aanbieden van autoverhuur en shortlease onder de vlag van Autohopper kunnen ze een nog betere dienstverlening leveren aan hun (zakelijke) klanten", aldus Donselaar.

Autohopper

Ondernemers kunnen moeilijk meer vier tot vijf jaar vooruit kijken, willen graag opschalen als de markt daarom vraagt en terugschakelen als dat weer nodig is. Stugge, meerjarige leasecontracten zijn dan een blok aan het been. De oplossing? Diezelfde auto shortleasen bij Autohopper. Per dag opzegbaar en wijzigingen aanbrengen wanneer dat gewenst is.

Elektrische auto's

Alles zo eenvoudig mogelijk maken voor klanten en hen niet met onverwachte kosten opzadelen. Dat is waar Donselaar bij Autohopper naar streeft. "97 procent van onze klanten beveelt ons aan en als rapportcijfer geven zij ons een 9 gemiddeld, zo blijkt uit ruim 3600 reviews. De dienstverlening wordt gewaar-deerd, maar zeker ook dat we voorop lopen met ons wagenpark. We kiezen altijd de meest energiezuinige auto's, vaak hybride of zelfs volledig elektrisch. Zeker zakelijk is dit interessant door de lage fiscale bijtelling van 4 procent. De busjes zijn allen voorzien van Euro6 motoren, en we houden het wagenpark jong. Elke 12 maanden vervangen we het wagenpark voor nieuwe auto's, waardoor onze klanten altijd in de nieuwste modellen rijden. Door constant de behoefte van de klant te peilen, weten we waar de wensen liggen en passen we onze vloot daarop aan."

delen:

Vallei Business nummer 3 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by