Profiel Rabobank

Magazines | Vallei Business nr 1 2013

“Diversiteit en potentie bedrijfsleven in Vallei en Rijn biedt volop kansen”

Sinds 1 januari is Ben Smeenk werkzaam bij Rabobank Vallei en Rijn in de functie van directeur Bedrijven. Als ervaren Rabo-bankier heeft Smeenk (53) zijn sporen verdiend in de zakelijke markt. Hiervoor was hij werkzaam als directeur Bedrijven bij Rabobank Graafschap-Midden. Zijn eerste indruk: “De overeenkomsten met mijn vorige Rabobank zijn groter dan de verschillen. Het werkgebied van Rabobank Vallei en Rijn is een prachtig divers gebied met volop mogelijkheden. Een regio om trots op te zijn”.

Directeur Bedrijven

De raad van commissarissen van Rabobank Vallei en Rijn benoemde Ben Smeenk tot nieuwe directeur Bedrijven. Smeenk is de opvolger van de voormalige directeur Bedrijven, Barry van de Lagemaat. Van de Lagemaat is in het directieteam nu directievoorzitter van de lokale Rabobank. Ben Smeenk heeft jarenlange ervaring opgebouwd in verschillende commerciële functies binnen de Rabobank-organisatie. Zowel binnen het particuliere als zakelijke domein. Via de lokale Rabobanken Over-Betuwe en Wehl kwam Ben in 2005 bij Rabobank Graafschap-Midden in Doetinchem te werken.

Verbindend ondernemen

Ben heeft veel met de zakelijke markt en met ondernemers. “Ik werk nu 33 jaar binnen de Rabobank-organisatie. Wat mij vooral aanspreekt in mijn werk is het klantcontact. Het mooiste blijft toch om mensen te helpen bij het realiseren van hun ambities. Dat blijft een enorme kracht van onze coöperatieve bank.

De ‘roots’ van Ben en de Rabobank liggen beide in de agrarische sector. Ben weet wat het is om de handen uit de mouwen te steken. “Ik groeide op in een gezin met acht kinderen op een agrarisch bedrijf in de Achterhoek. Met veel genoegen denk ik daaraan terug.” In de functie van directeur Bedrijven bij Rabobank Graafschap-Midden heeft Ben een brede scope gekregen en het bedrijfsleven in alle facetten meegemaakt.

Wat hem in de regio Vallei en Rijn aanspreekt is de diversiteit in sectoren en de mentaliteit van de ondernemers. “Kijkend naar deze regio en het gebied waar ik vandaan kom, zijn de overeenkomsten groter dan de verschillen. Wat me verder opvalt is dat je hier de bedrijvigheid ziet én voelt als je door de regio rijdt. Zeker als je met ondernemers in gesprek gaat. Hier heerst een nuchtere no-nonsense-mentaliteit en is er een uitstekend arbeidsmoraal. Goede voorwaarden om gezamenlijk de schouders er onder te zetten en tot mooie resultaten te komen.

Deze FoodValley-regio heeft enorm veel potentie om de komende jaren zich nog verder te ontwikkelen. Er vindt hier in het bijzonder innovatie plaats op het gebied van

Food & Agri waar de Rabobank bij betrokken is. Ook daar wil ik met Rabobank Vallei en Rijn graag een bijdrage aan leveren. Juist door een verbindende schakel te zijn. Het is een gebied om trots op te zijn. Daarom kijk ik ernaar uit om in deze regio te gaan wonen!”

Ben Smeenk nieuwe directeur Bedrijven Rabobank Vallei en Rijn

Rabobank Vallei en Rijn

Ben Smeenk nieuwe directeur Bedrijven Rabobank Vallei en Rijn

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement