Gemoedelijk zaken doen op de hei Barneveld Business Special

Magazines | Vallei Business nr 5 2013

Restaurant Planken Wambuis

Gemoedelijk zakendoen

op de hei

Iedereen kent hem wel: de voormalige herberg aan de Verlengde Arnhemseweg

tussen Arnhem en Ede. Restaurant Planken Wambuis heeft een rijke historie, een goede naam en is natuurlijk prachtig gelegen aan de rand van het gelijknamige natuurgebied.

Bij het grote publiek is Planken Wambuis welbekend. Wie heeft er niet een zondag wandelend doorgebracht in de omgeving en de wandeling afgesloten met een kop koffie en een stuk ambachtelijke taart?

Zakelijke markt

Maar u kunt bij Restaurant Planken Wambuis ook vergaderen. Een sfeervolle vergaderzaal, met uitzicht op de bossen, biedt plaats aan gezelschappen tot maximaal 24 personen. De uitgelezen locatie voor zakelijke bijeenkomsten, met gratis internet, uitstekende bereikbaarheid vanaf de A12 en A50 en ruim voldoende eigen parkeergelegenheid.

De ligging van Restaurant Planken Wambuis zorgt voor de ideale combinatie om tijdens een vergadering te ontspannen, een boswandeling te maken en vooral ook te genieten van de prachtige natuur. Daarnaast geeft het een hele nieuwe dimensie aan het woord ‘heisessie’.

Bij Restaurant Planken Wambuis is natuurlijk meer mogelijk dan alleen vergaderen. Het geven van een presentatie geven of een ontbijtseminar behoort tot de mogelijkheden. Of het houden van een afscheidsreceptie en/of -diner, jubileumreceptie en/of –diner. Maar ook tijdens de feestdagen is het mogelijk om een Kerstborrel of -diner te organiseren bij Restaurant Planken Wambuis.

Daarnaast is het ook mogelijk om de locatie te gebruiken als uitvalbasis voor diverse outdoor activiteiten die eventueel met externe partners georganiseerd kunnen worden. Op deze manier krijgt uw verblijf bij Restaurant Planken Wambuis nog meer diversiteit.

Midden in het bekende Veluwse natuurgebied Planken Wambuis…

Aan één van de mooiste vrije wildbanen van ons land…

Op een prachtige locatie met een beschut terras ligt…

Restaurant Planken Wambuis - Verlengde Arnhemseweg 146

6718 SM Ede - T: 026-4821251 - I: www.plankenwambuis.nl

E: info@plankenwambuis.nl

Wildseizoen

Het wildseizoen is inmiddels alweer in volle gang en bij Restaurant Planken Wambuis is dat niet anders. Maar het is ook mogelijk om zakelijke te dineren. Informeer naar de mogelijkheden.

Graag willen wij u kennis laten maken met Hotel de Wageningsche Berg waar u kunt genieten van gastvrijheid op een unieke locatie.

De historie van het hotel, of beter gezegd haar voorgangers, gaat maar liefst twee eeuwen terug. In 1874 werd Hotel de Wageningsche Berg voor het eerst geopend. Het was zeer populair en succesvol, maar bleek in 1910 niet bestand tegen een zware blikseminslag en ging verloren. In 1954 werd een nieuw hotel op de Wageningse Berg geopend.

Tussen 1970 en 2001 deed het vooral dienst als opleidings- en vergadercentrum van AMEV en pas in de jaren daarna werd het gebouw weer een openbaar hotel en restaurant. Het had echter inmiddels wel haar charme verloren en in 2009 werden plannen ontwikkeld voor nieuwbouw van een hotel met alle faciliteiten die deze plek verdient.

De nieuwbouw van Hotel de Wageningsche Berg bestaat uit drie bouwlagen. Op de begane grond bevinden zich, onder andere, vijf vergaderzalen, een brasserie, een restaurant en een bar. Ideale ruimtes om uw vergadering, productpresentatie of congres te organiseren.

Wij heten u tijdens de BOB-Borrel van 17 december 2013 van harte welkom in Hotel de Wageningsche Berg.

Zakelijk ontmoeten in stijl

Hotel de Wageningsche Berg

Nijkerk scoort goed

bij ondernemers

Nijkerk heeft de afgelopen jaren een gunstige economische ontwikkeling doorgemaakt. De gemeente beschikt over een vestigings- en ondernemingklimaat dat door de aanwezige ondernemers als positief wordt ervaren. De inspanningen worden ook beloond.

Zo is in het najaar van 2013 bekend geworden dat een wereldspeler op het gebied van hoogwaardige melkpoeders en zuivelingrediënten een nieuwe vestiging in de gemeente gaat bouwen. De ligging in de regio Amersfoort en het feit dat zij deel uitmaakt van de Regio FoodValley is belangrijk.

De Regio Amersfoort vormt het scharnierpunt tussen de Randstad en het groene Midden-Nederland, met aan de ene kant de hoogstedelijke, dynamische regio’s van Amsterdam, Utrecht en Almere. Aan de andere kant zijn er de landelijke, ruime regio’s ten oosten en noorden van de regio Amersfoort.

Naast haar strategische ligging benut Nijkerk de kansen die samenwerking met de Regio FoodValley haar biedt. Vanwege de aanwezigheid van de nu al sterk aanwezige food cluster en daaraan gekoppelde kennis- en onderzoeksinstituten wordt FoodValley gezien als dé regio voor innovatieve/kennisintensieve bedrijven en (kennis)instellingen in de food cluster.

Behoud van bestaande bedrijven

Om vestigings- en ondernemingsklimaat voor bestaande bedrijven verder te verbeteren worden de volgende acties ondernomen.

Bestaande bedrijven krijgen de ruimte op de nieuwe bedrijventerreinen Arkerpoort, De Flier en Spoorkamp. Deze parken worden zo ontworpen dat zij aansluiten op de van de diverse vragen vanuit het bedrijfsleven.

De kwaliteit van de bestaande bedrijventerreinen en kantoorlocaties wordt op peil gehouden door goed onderhoud en beheer gericht op de bedrijven. Waar nodig wordt een stap extra gezet, zoals bij Arkervaart-Oost, waar een revitalisering wordt doorgevoerd.

Nijkerk speelt een actieve rol bij het verbeteren van de bereikbaarheid. Zij zet in op het oplossen van de fileproblematiek, optimalisering van de doorstromingen van het verkeer op daarvoor ingerichte wegen, bevordering en inzet van het openbaar vervoer door realisatie van station Hoevelaken, stimulering van het gebruik van de fiets.

Om te kunnen voorzien in goed geschoolde arbeidskrachten voert de gemeente Nijkerk een gericht arbeidsmarktbeleid. Nijkerk heeft recent de samenwerking met regio Amersfoort gezocht om de problematiek Jeugdwerkloosheid nader te onderzoeken en daar waar mogelijk oplossingen te bieden.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by