Positieve manier van zaken doen is belangrijk

Magazines | Vallei Business nr 5 2013

Positieve manier van

zaken doen is belangrijk

Zoonen Commercieel Vastgoed is een jonge onderneming gespecialiseerd in bedrijfsmatig vastgoed. Ondanks de roerige tijden maakt het bedrijf nog steeds een groei door. Vallei Business toog naar Ede en sprak daar met oprichter Teunis Zoonen.

“Ik ben het bedrijf alleen begonnen in 2006, vlak voor de recessie dus. Geheel tegen de stroom in is het bedrijf gegroeid. Het team van Zoonen Commercieel Vastgoed bestaat inmiddels uit vijf medewerkers, waarvan drie makelaars en heeft de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan op het gebied van met name commercieel vastgoed. Inmiddels zijn wij in de regio de grootste dienstverlener op het gebied van zakelijk vastgoed.”

Positief

Het lijkt misschien eenvoudig om het grootste kantoor te worden, maar om het te blijven moet je nog meer van goede huize komen. We willen eruit halen wat erin zit. “Als je de grootste bent, kan dat valkuilen met zich meebrengen. Elke klant verdient alle aandacht, ze zijn geen nummer. Om dat nog meer na te streven zijn we doende een vierde makelaar in huis te halen. Op die manier kunnen we het bestaande relatienetwerk goed op peil houden. Want dáár schuilt volgens ons het gevaar, dat je aan de voorkant alsmaar nieuwe klanten binnenhaalt, maar aan de achterkant je huidige klanten vertrekken. Op deze manier hopen we dat te voorkomen.”

Zoonen beaamt dat het aannemen van nieuw personeel in de vastgoedmarkt best een risicovolle stap is. “Voor mijn gevoel moeten we juist nu de stap verder maken. Commercieel vastgoed staat nog steeds onder druk, maar biedt ook veel kansen. Het lijkt wel schoorvoetend beter te gaan, zelfs met kantoren en winkels en dat verrast ons wel. Stukje bij beetje komt er verbetering in de markt. Al duurt het volgens ons nog wel een paar jaar voordat het evenwicht weer bereikt is. Er is nu simpelweg te weinig vraag en teveel aanbod. Maar juist omdat wij altijd positief gestemd zijn, durven wij het aan om nu te investeren in personeel en wij blijven investeren in onze klanten.”

Herinrichten

Op het gebied van commercieel vastgoed heeft Zoonen zijn personeelsbestand dusdanig ingericht dat het bedrijf alle facetten kan bedruipen. “En dus ook kijken wat je met een bestaand pand kan doen. Ombouwen tot iets anders? Een andere functie aan geven? Daar hebben we momenteel een aantal zaken van lopen. Je bent dan vooral veel in overleg, met bijvoorbeeld een gemeente. Geef je het pand een nieuwe bedrijfsfunctie, of wordt het woningbouw. Dat zijn trajecten die lang duren, zeker als er bestemmingsplannen gewijzigd moeten worden. Maar het hoort er wel bij.”

Profiel

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by