Barneveld bouwt aan toekomst

Magazines | Vallei Business nr 5 2013

Barneveld bouwt

aan toekomst

Barneveld: verrassend en vertrouwd

De gemeente Barneveld (53.000 inwoners, 17.596 hectare) is wereldwijd bekend vanwege de (innovatieve) pluimveesector. Maar ook transport, logistiek, dienstverlening en toerisme zijn belangrijke pijlers van de Barneveldse economie. Barneveld telt ruim 5000 bedrijven met 30.000 arbeidsplaatsen. Een bedrijvige gemeente.

De groei van Barneveld is verrassend in een tijd dat elders woningbouwprojecten worden geschrapt en gemeenten besluiten om bedrijventerreinen toch niet te ontwikkelen. De gemeente Barneveld realiseert wél nieuwe locaties voor de vestiging van bedrijven; de komende jaren zo’n 75 hectare. Uitstekende locaties voor de vestiging van dynamische en innovatieve ondernemingen. Daarnaast ontwikkelt de gemeente nieuwe woningen (zo’n 250 per jaar) in Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek en Zwartebroek .

Harselaar (> 60 hectare)

De gemeente Barneveld breidt het bestaande bedrijventerrein Harselaar op vier locaties uit:

• Harselaar-West-West; een nieuw bedrijventerrein in de “oksel” van de A1 en A30; 16 hectare netto;

• Columbiz Park; dé nieuwe kantorenlocatie van de Vallei; strategisch gelegen vanaf de A1 met een uitstekende openbaar vervoersverbinding voor de deur;

• Harselaar-Zuid; een nieuw bedrijventerrein voor industriële en volumineuze bedrijven, gelegen tussen Harselaar en Barneveld; 34 hectare netto;

• Harselaar-Driehoek; een nieuw bedrijventerrein tussen de snelweg A1 en de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn; 20 hectare netto.

Briellaerd-Noord (5 hectare)

Het nieuwe bedrijventerrein Briellaerd-Noord is de uitbreidingslocatie van het bestaande bedrijventerrein De Briellaerd. Het kenmerkt zich door een hoogwaardige en kwalitatieve uitstraling. De uitbreiding is 5 hectare groot.

Puurveen

De afgelopen jaren is in Kootwijkerbroek het bedrijventerrein Puurveen ontwikkeld. De komende periode wordt fase II ontwikkeld.

Kies je kavel.nl

De gemeente Barneveld biedt particuliere en bedrijfskavels aan via de website www.kiesjekavel.nl.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de vestigingsmogelijkheden in Barneveld? Neem dan contact op met de heer Andries Duifhuis of Evert Morren van de gemeente Barneveld, tel. 14 0342 (netnummer niet nodig) of bouwkavels@barneveld.nl.

Of kijk op www.kiesjekavel.nl.

De gemeente Barneveld bouwt aan haar toekomst. De komende jaren breidt Barneveld uit van ruim 53.000 inwoners naar zo’n 65.000 inwoners. Daarnaast ontwikkelt Barneveld – soms letterlijk op een A1-locatie – nieuwe bedrijventerreinen waar ondernemers zich kunnen vestigen of hervestigen.

Barneveld Special

Wist u dat...

Barneveld in 2013 meer woningen heeft gebouwd dan ooit tevoren?

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by