Leontien van Moorsel bij Ondernemerskring Midden Gelderland

Magazines | Vallei Business nr 5 2011

Leontien van Moorsel bij

Ondernemerskring Midden Gelderland

Maandag 13 september was een drukbezochte avond voor Ondernemerskring Midden Gelderland. De businessclub had Leontien van Moorsel als spreekster. Van Moorsel, 6-voudig sportvrouw van het jaar, sprak openhartig over haar fietscarrière.

Al vroeg zat Leontien, of Tinus voor de beter bekende, op de fiets. Haar eerste serieuze overwinning behaalde ze al op 15 jarige leeftijd en daarna waren de overwinningen schering en inslag. Haar gedrevenheid was zo groot dat ze alles opzij zette voor het fietsen. Zeker met de Tour de France in het verschiet ging ze tot het gaatje. Ze won deze zowel in 1992 als 1993 en werd o.a. Eerste op het WK op de weg in Oslo. Continu was ze bezig met haar gewicht, wat uiteindelijk leidde tot een dieptepunt en anorexiaperiode.

Na een moeilijke periode stapte ze in 1996 opnieuw op de fiets. Bij aanvang werd ze bekritiseerd en geloofden weinig mensen in haar rentree maar hierdoor juist gesterkt vocht ze zich terug naar de top. Door het door Leontien opnieuw gevonden evenwicht was ze in staat beter te doseren. In no- time was ze terug op het absolute topniveau en won ze keer op keer.

In haar carrière won ze maar liefst 42 gouden medailles. Met het Olympisch goud in Athene sloot ze haar actieve fietscarrière in 2005. Haar fiets ging in het Ahoy stadion in Rotterdam letterlijk de lucht in en nog steeds heeft deze een prominente plek boven in Ahoy.

Ondanks de grote reeks van overwinningen heeft dit niet geleid tot hele grote verdiensten. Damessport staat nog heel dik in de schaduw van de heren. De grote sponsorbedragen blijven nog uit. Leontien pleit voor meer aandacht voor vrouwen en sport. De sportsters zelf kunnen hier zeker ook in bijdragen. Een sterke motivatie en liefde voor je sport is mooi maar je moet het zakelijke niet uit het oog verliezen.

Inmiddels is Leontien actief o.a. met haar Ladies Ride. Een fietsrit speciaal voor vrouwen en voor elk niveau. Daarnaast heeft Leontien een eigen kledinglijn voor de fiets en het joggen en begeleidt ze een eigen fietsteam met jong talent.

Haar advies naar de ondernemers: vier je successen, de boog kan niet altijd gespannen staan. Waardeer je medewerkers, dit hoeft zeker niet altijd materieel en ……stimuleer het sporten.

Nadien genoten de leden van de Ondernemerskring Midden Gelderland van een heerlijk buffet en een wijds uitzicht op de Westerbouwing en kon er nog uitgebreid nagepraat worden en natuurlijk op de foto met Leontien. Goed voor de PR en het netwerk.

Ondernemerskring Midden Gelderland is een businessclub in de regio Renkum en Heteren. De club heeft een kleine 100 leden. Minimaal 1x per maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd die in het teken staat van kennis, informatie en netwerken. Meer informatie is te vinden op www.ondernemerskringmiddengelderland.nl

Hans de Nijs - Voorzitter Activiteitencommissie

post@industriekringmiddengelderland.nl

Netwerken

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement