Testverslagen

Magazines | Vallei Business nr 5 2011

Dirk Doornbos: “Een geschikte bedrijfsauto die ook voor privégebruik met een gezin geschikt is. De automaat schakelt fijn en hij rijdt als een personenauto. De testuitvoering was verlengd en dat is voor stadsgebruik niet ideaal. Voor de prijs krijg je een goede kwaliteit.”

Henk van Leijenhorst: “De Transporter maakt een degelijke indruk en ligt goed op de weg. Voor ons bedrijf zou het een goede bedrijfswagen zijn. Wel aan de dure kant, maar tegen een hele goede kwaliteit en de inruilwaarde is goed. Een aanrader als je een goede bedrijfswagen wil.”

Bertus Verbeek: “Hij oogt heel degelijk en heeft een normaal vermogen. De vanaf prijs is een goede prijs, met extra’s wordt het duurder. Een superauto, maar voor mijn idee toch te duur.”

Volkswagen

autotestdag

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Transporter

Type: Dubb.cab Comfortline 2.0 TDI

Transmissie: DSG (automaat)

Cilinderinhoud: 1.968 cm3

Vermogen: 103kW/140PK bij 3.500 t/min

Koppel: 340 Nm bij 1.750 - 2.500 t/min

Verbruik: 1 op 12,16

Acceleratie: 12,5 sec.

Topsnelheid: 172 km/h

Uitrusting: Op aanvraag

Laadruimte: 4,5 m3

Verkoopprijs: €38,986,86

Leaseprijs : €799,- (full operational,

obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: €17.700,-

Informatie: www.bedrijfswagencentrumede.nl

Transporter

Volkwagen

Hans Hooft: “De Crafter rijdt lekker en trekt lekker op. Hij is wat zijwindgevoelig, maar degelijk afgewerkt. Hij is te groot voor mijn behoefte, maar voor de prijs krijg je de kwaliteit die erbij hoort.”

Joël Speelziek: “Hij rijdt super, alleen de stoelen voorin zijn wel wat smal. Hij rijdt fijn met een fijne versnellingsbak.”

Peter Lens: “De auto bevalt prima. Hij is lekker stevig en alles qua functionaliteit is aanwezig. De bestuurderstoel zit heerlijk. Ik vind de prijs aan de hoge kant, maar zou hem aanraden als een degelijke en betrouwbare bedrijfsauto.”

Niels Widdershoven: “Ondanks het grote formaat kan je bij de Crafter goed op je spiegels rijden. Het comfort is goed en de stoelen veren lekker mee. Voor mij mag de motor iets krachtiger, maar als je veel wil vervoeren is dit een perfecte auto.”

Perry van Zoeren: “De auto ziet er degelijk uit. Hij is aan de prijs, maar is een Volkswagen en dus van goede kwaliteit. Voor mij is hij te groot, maar het is een degelijke goede wagen.”

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Crafter

Type: 35 wb3665 L2H2 2.0 TDI

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2,0 TDI

Vermogen: 80kW/90PK bij 3.500 t/min

Koppel: 300 Nm bij 1.500 - 2.250 t/min

Verbruik: 1 op 12,05

Topsnelheid: 149 km/h

Uitrusting: Op aanvraag

Laadruimte: 11 m3

Verkoopprijs: €31,329,86

Leaseprijs : €749,- (full operational,

obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: €17.990,-

Informatie: www.bedrijfswagencentrumede.nl

Crafter

Danny Toonen: “Er zit in wat er in moet zitten. Geen overdreven luxe, maar gewoon een nette auto. Je krijgt bij deze wagen veel voor weinig. Aanrader voor mensen die een pittige en makkelijke auto willen met een behoorlijk laadvermogen en een gunstige prijs.”

Niels Widdershoven: “Het is een snelle auto met veel comfort en hij stuurt prettig. Voor deze prijs is deze auto perfect. Mensen die snel op hun plek moeten zijn, moeten hem eens overwegen.”

Stephan Aalbers: “Het rijgedrag is, ook laag in de toeren, erg goed. Het is vandaag de kleinste auto van het stel, maar zeker een fijne auto voor een lage prijs.”

Hans Hooft: “De Belingo is een snelle en handige auto met genoeg laadruimte. Een ideale bedrijfsauto die in de stad moet zijn en snel van A naar B moet. De prijs is uitstekend.”

Citroën

Specificaties

Merk: Citroen

Model: Berlingo

Type: 90 HDiF comfort economy

Transmissie: Hand geschakeld

Cilinderinhoud: 1560 cm3

Vermogen: 90 pk

Koppel: 215 nm/1750rpm

Verbruik: 1 op 18

Acceleratie: 13.9

Topsnelheid: 160 km/u

Uitrusting: Airconditioning, radio pack electrique

Laadruimte: 3,3 m3

Verkoopprijs: e13.070,-

Leaseprijs : e405,- (full operational,

obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: e10.845,-

Informatie: r.van.kins@vanhunnikautogroep.nl

Belingo

Henk Meurs: “De uitrusting is goed, maar de motor is zo sterk dat leeg wegrijden makkelijk in zijn twee kan. Hij stuurt licht en heeft een stille motor. Voor de kwaliteit een gemiddelde prijs. Ik beveel hem aan als een bedrijfswagen met een ruime uitrusing met een krachtige, soepele motor die lekker gereden kan worden.”

Dirk Doornbos: “Hij rijdt lekker met veel kracht en hij voelt niet groot aan. Hij biedt de bestuurder veel overzicht en is goed te beladen. De prijs-kwaliteitverhouding is prima.”

Jos van de Goor: “Hij lijkt een beetje op de Fiat. Hij is van binnen netjes afgewerkt en heeft veel comfort en beenruimte. Ik zou deze auto wel overwegen, zeker voor langere mensen is er voldoende ruimte.”

Peugeot

Specificaties

Merk: Peugeot

Model: Boxer

Type: Pick-up 35 L4 3.0 HDiF

Transmissie: Hand geschakeld

Cilinderinhoud: 2998 cm3

Vermogen: 157 pk

Koppel: 400 nm/1700rpm

Verbruik: 1 op 11

Acceleratie: nnb

Topsnelheid: nnb

Uitrusting: Airconditioning, radio, verende chaffeursstoel

Laadruimte: laadbak lengte 400

Verkoopprijs: e26.310,-

Leaseprijs : e703,- (full operational,

obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: e18.095,-

Informatie: r.van.kins@vanhunnikautogroep.nl

Boxer

Stephan Aalbers: “Je hebt lekker veel overzicht omdat je hoog zit, dat vind ik zeker een pluspunt. De prijs is wel aan de hoge kant, maar daarvoor rijd je dan wel een Mercedes. De automaat gaat lekker soepel en de afwerking is prima.”

Danny Toonen: “De auto rijdt lekker, maar is door zijn omvang wel wat windgevoeliger. De Sprinter is compleet met een representatieve uitstraling en een overzichtelijk dashboard. Ik beveel hem aan als een degelijke, ruime bedrijfswagen.”

Perry van Zoeren: “Een toppertje. Hij rijdt en stuurt lekker en zit goed. Voor onze werkzaamheden te groot, maar zeker aan te bevelen als een grote en sterke bedrijfsauto waar je zeker waar krijgt voor je geld.”

Henk Meurs: “Deze auto rijdt als een personenwagen, is comfortabel, stil en ruim. Als je budget het toelaat is een Mercedes altijd het geld waard. Ik zie geen reden om hem niet aan te schaffen.”

Mercedes

Specificaties

Merk: Mercedes Benz

Model: Sprinter

Type: 313 CDI

Transmissie: automaat

Cilinderinhoud: 2143 cm3

Vermogen: 129PK

Koppel: 305 Nm

Verbruik: 1 op 11

Topsnelheid: 160/170 km/u

Uitrusting: Professional + pakket

Laadruimte: 10.5 m3

Verkoopprijs: e31.500,-

Leaseprijs : e830,- (full operational,

obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: e29.100,-

Informatie: www.sternauto.nl

Sprinter

Mercedes

Henk Meurs: “Een lekkere supersnelle wagen. Hij is zeer comfortabel en voor mij een absolute topper. Bij Mercedes krijg je naar mijn mening altijd een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

Joël Speelziek: “Mijn eerste indruk is super. Ik vind het jammer dat de hendels aan het stuur zitten in plaats van op het stuur, maar voor de rest is dit voor de zakelijke markt zeker het proberen waard.”

Henk van Leijenhorst: “Een fijne wagen met veel comfort en een vaste wegligging. Ik denk dat dit een zeer representatieve auto is voor een meewerkend eigenaar van een bedrijf. Zelf hou ik het liever bij mijn gewone auto.”

Bertus Verbeek: “Er zit heel veel power in de Vito. Voor de rest is het een nette bedrijfswagen met veel zitcomfort. De prijs en kwaliteit kloppen samen bij deze auto. Hij zit hoger in de prijs, maar als je kijkt wat je ervoor krijgt, dan klopt het gewoon.”

Specificaties

Merk: Mercedes Benz

Model: Vito

Type: V6 Dubbele Cabine

Transmissie: automaat

Cilinderinhoud: 2987

Vermogen: 224 pk

Koppel: 440 Nm

Verbruik: 1 op 11.5 km

Acceleratie: Verschilt per bestuurder

Topsnelheid: 210 km/u

Uitrusting: Full options

Laadruimte: 3.5 m3

Verkoopprijs: e38.900,-

Leaseprijs : e930,- (full operational,

obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: e33.990,-

Informatie: www.sternauto.nl

Vito

Stephan Aalbers: “Mijn eerste gedachte was de auto van het A-team! Het is een mooie auto die lekker optrekt en achterin is genoeg ruimte. De prijs is goed voor de kwaliteit die je krijgt en er zijn leuke extra’s mogelijk.”

Henk van Leijenhorst: “Mooi gestroomlijnd! Hier kan je mee voor de dag komen. Hij is wat windgevoelig, maar heeft een prima rijgedrag en een nette afwerking. Het is een comfortabele bedrijfsauto tegen een redelijke prijs.”

Niels Widdershoven: “Voor deze prijs krijg je veel opties en een goede auto. De wegligging is perfect en hij is rijk uitgerust. Voor iedereen die werkt en ook privé wil combineren een aanrader.”

Joël Speelziek: “De Vivaro heeft een lekkere instap en zachte stoelen. Hij pakt bij lage toerentallen ook goed. Zowel voor als achter is er heel veel ruimte met veel overzicht.”

Opel

Specificaties

Merk: Opel

Model: Vivaro

Type: L2H1 Dubbele Cabine

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2.500 cm3

Vermogen: 170 pk (146 pk standaard)

Koppel: 370 Nm (320Nm standaard)

Verbruik: 1 op 12 (gecombineerd)

Acceleratie: 13,1 sec. (standaard)

Topsnelheid: 170 km/h (standaard)

Uitrusting: Dubbele cabine met lederen bekleding, 18” Lichtmetalen velgen, Chip-tuning

Laadruimte: 3,8 icm dubbele cabine

Verkoopprijs: €34,450,- Bruto excl. BTW

Leaseprijs : €769,- (vanaf prijs basisuitvoering €429,-

(full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: €16.990,- excl. Btw (selection)

Informatie: www.broekhuisgroep.nl

Vivaro

Jos van de Goor: “Qua uitvoering vind ik hem vergelijkbaar met de Renault. Het is een ruime auto waarbij veel aandacht is besteed aan de afwerking. Hij is wat prijzig, maar in deze uitvoering is dat wel terecht, er zijn veel mogelijkheden.”

Henk Meurs: “De Movano is een fijne rustige auto die stil is en lekker schakelt. De uitrusting is helemaal prima, zeer compleet met alles erop en eraan. Op basis van de uitrusting en het vermogen kan ik hem, zeker tegen deze prijs, van harte aanbevelen.”

Hans Hooft: “Voor het vervoeren van documenten en dergelijke zit er voldoende bergruimte in deze auto. De navigatie is handig, maar zit op een wat ongelukkige plek. Voor de rest is hij erg comfortabel en snel. Ik zou hem als aangenaam praktisch willen aanbevelen.”

Perry van Zoeren: “De geveerde stoelen zijn erg fijn. Het is een nette auto, rijdt vlot en heeft een sterke motor. Voor hoveniers en bijvoorbeeld stratenmakers is dit een prima wagen van een goede kwaliteit.”

Specificaties

Merk: Opel

Model: Movano RWD

Type: L4H1 Dubbel lucht

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2.300 cm3

Vermogen: 146 pk

Koppel: 350 Nm

Verbruik: 1 op 11 (gecombineerd)

Acceleratie: n.n.b.

Topsnelheid: n.n.b.

Uitrusting: Open laadbak 4,47 mtr. Business & executive & navigatiepakket, ECC, Sperdifferentieel.

Laadruimte: (4,47 x 2,04) 9,12 m2

Verkoopprijs: €32.945,- bruto excl. Btw

Leaseprijs : vanaf prijs €457,- basisuitvoering

full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: €18.995,- (gesloten bestel L1H1 100 pk)

Informatie: www.broekhuisgroep.nl

Movano

Perry van Zoeren: “Het is een nette bus met veel ruimte. Hij vangt wel iets aan wind, maar de wegligging bleef goed. De stoelen zijn fijn en comfortabel. Kwalitatief een goede auto. Kortom; een ruime en nette bus.”

Dirk Doornbos: “Hij rijdt soepel, maar mist voor mijn smaak wel de kracht. Voor mij is de verhouding tussen prijs en kwaliteit goed.”

Jos van de Goor: “Heel veel beenruimte en opbergmogelijkheden in de cabine. Er is aan het comfort van de chauffeur gedacht. Ik vind de schakelaar van de mistverlichting op de verkeerde plek zitten. Deze auto is goed ingereden en is ook qua prijs goed.”

Renault

Specificaties

Merk: Renault

Model: Master Gesloten Bestel L2H2 2.3 dCi 100 FAP

Type: 2.3 dCi 100 FAP

Transmissie: Handgeschakeld 6

Cilinderinhoud: 2298 cm3

Vermogen: 100pk

Koppel: 285 nm 1250 tr/mn

Uitrusting: Navigatiesysteem met radio cd, airconditioning, centrale vergrendeling, trekhaak, sidebars

Verkoopprijs: € 28.200,- netto rijklaar

Leaseprijs: vanaf  € 449,- (full operational 48 maanden / 20.000 km )

Vanafprijs: €20.090,-

Informatie: bochane-veenendaal@bochanegroep.nl

www.bochanegroep.nl

Master

Renault

Peter Lens: “Een echt werkpaard voor het echte werk met veel lading. Hij heeft een goed vermogen en trekt goed. De zit is hoog en lekker. Hij voelt robuust aan. Als je grote volumes hebt en die over grote afstanden moet vervoeren is dit een prima wagen.”

Hans Hooft: “Voor mij had hij wel iets luxer mogen zijn. Hij schakelt soepel. De prijs-kwaliteitverhouding is voor de Master prima. Een aanrader voor mensen die een grote laadruimte nodig hebben.”

Niels Widdershoven: “Hij is lekker groot en dat voelt heel veilig. Hij rijdt zeker comfortabel. Een prima bedrijfswagen voor een hele goede prijs. Je hebt er geen grootrijbewijs voor nodig, maar kunt er heel veel in vervoeren.”

Specificaties

Merk: Renault

Model: Master Bakwagen

Type: 2.3 dCi 125 FAP

Transmissie: Handgeschakeld 6

Cilinderinhoud: 2298 cm3

Vermogen: 125pk

Koppel: 310 nm 1250 tr/mn

Uitrusting: Navigatiesysteem met radio cd en bluetooth, airconditioning, centrale vergrendeling, aluminium laadbak (3500kg) met elektrische laadlift

Verkoopprijs: € 41.600,- netto rijklaar (inclusief laadbak en laadlift)

Leaseprijs: vanaf  € 449,- (full operational 48 maanden / 20.000 km )

Vanaf prijs: €20.090,-

Informatie: bochane-veenendaal@bochanegroep.nl

www.bochanegroep.nl

Master

Dirk Doornbos: “Het is een fijne auto met goede stoelen en rijdt stiller dan je zou denken. Qua uitstraling oogt hij niet goedkoop terwijl hij heel goed betaalbaar is. Voor mensen die zoeken naar een ruime bus voor een zeer acceptabel bedrag, zou ik hem zeker aanraden.”

Henk van Leijenhorst: “Dit is een hele fijne bedrijfswagen met voldoende kubieke meters. De prijs is goed voor deze auto, al kan de restwaarde misschien wel minder zijn. Voor het vervoeren van veel volume tegen een goede prijs, is dit een aanrader.”

Bertus Verbeek: “De eerste indruk is goed. Het is een betaalbare bedrijfswagen met veel laadvermogen. Hij is heel comfortabel.”

Jos van de Goor: “Hij heeft een hele mooie vormgeving, is comfortabel en er zijn leuke extra’s in gebouwd. Hij heeft zeer veel laadruimte. Het is een goede investering voor de bedrijfstak waarvoor hij bedoeld is en er zijn veel extra’s mogelijk. Qua prijs-kwaliteitverhouding is de Ducato zeker aan te bevelen.”

Fiat

Specificaties

Merk: Fiat

Model: Ducato

Type: 33 Grand Volume

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2.0 multijet

Vermogen: 115 pk

Koppel: 280 Nm bij 1.500 t/min

Verbruik: 1 op 15,6

Topsnelheid: 150 km/h

Uitrusting: Blue en me bluethoot, TomTom voorb.,

parkeersensoren

Laadruimte: 11,5m3

Verkoopprijs: €26,245,- ex/ex rijklaar

Leaseprijs : Gekozen model €590,-

(full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: €18.250,- ex/ex

Informatie: robertdruncks@autokuijer.nl

Ducato

Vallei Business

Bedrijfshuisvesting/onderhoud

Financieel Advies

Reclame

Service Rubriek

Office

Locaties

Autodealers

Diversen

Juristen

Ontvang nu ruim € 14 korting op het reguliere abonneetarief: u betaalt slecht

€ 25 (ex btw) in plaats van € 39. U ontvangt naast vakinformatie vele voordelen. Abonneer u nu op uw regioblad Vallei Business!

Abonnee voordelen:

- 6 maal per jaar uw eigen regionale B2B-blad, inclusief de aparte stedenspecials.

- Vakinformatie over de regio en het ondernemerschap

- Actueel nieuws op www.valleibusiness.nl

- 12 maal per jaar uw eigen digitale nieuwsbrief

- Extra korting op lezersaanbiedingen

- Gratis gebruik van de Vallei Business vacatureservice

- Gratis vermelding bedrijvengids www.valleibusiness.nl

- Een korting van € 100 op een uitgebreide vermelding in de bedrijvengids; abonnees betalen € 95 voor een heel jaar i.p.v. € 195

- Abonnees ontvangen ook 15% abonneekorting op andere tijdschriften van de uitgeverij: Porsche Scene Live, Great British Cars, AV&Entertainment, Meeting Magazine, Office Magazine, Rivierenland Business,

Noord Limburg Business, Oost-Gelderland Business, body LIFE Benelux.

Indien u geïnteresseerd bent in een abonnement, kunt u dit vermelden op bijgevoegde antwoordkaart of bel direct onze klantenservice: 024 3738505 (elke werkdag bereikbaar tussen 9.00 uur en 12.00 uur).

Uniek in Nederland: gratis vacatureservice voor abonnees. Vallei Business

start in maart/april met een vacatureservice, waarop alle vacatures in de regio geplaatst

kunnen worden tegen lage tarieven. Abonnees kunnen hier gratis gebruik van maken

Vallei Business abonnee

aanbieding

Ontvang nu ruim €14 korting

op het reguliere abonneetarief:

u betaalt slecht €25 (ex btw)

in plaats van €39

U ontvangt naast

vakinformatie vele

voordelen

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement