Zonne-energie voor iedereen

Magazines | Vallei Business nr 5 2011

Enerpro

Ondernemend ingenieursduo

biedt zonne-energie voor iedereen

Het bedrijf EnerPro advies- en ingenieursbureau richt zich al een aantal jaar succesvol op het adviseren van bedrijven en particulieren op energiegebied. Het dienstaanbod bestaat uit de vier categorieën: Energiebesparing, Energiemanagement, Duurzaam bouwen en Duurzame Innovatie. Vanuit de advieswerkzaamheden ontstond steeds meer vraag naar het realiseren van de maatregelen voortkomend uit het advies. In dat kader begeleidt het bedrijf nu veel werkzaamheden als isoleren, de vervanging van verwarmingsystemen en van verlichting. Ook kwam er steeds meer vraag naar zonne-energie.

Ontzorgpakket

Over elektriciteit uit zonne-energie, is veel onduidelijk in Nederland. De grootste oorzaak hiervan is het matige subsidiebeleid. “Wij zien de afwezigheid van subsidie echter niet als een bedreiging, maar als een kans” zegt van Manen. “Het wordt tijd dat mensen zien dat zonnepanelen ook zonder subsidie ontzettend rendabel zijn!” Huidige aanbieders zijn maar slecht in staat een ‘ontzorgpakket’ aan te bieden. “Dat is wat wij doen”, zegt van Doorn. “Zo zijn we de Food Valley Solar Challenge gestart om zonne-energie toegankelijk te maken. We maken het plaatje compleet met een sluitend financieel advies”.

Pakketten

Met de Challenge worden zonnepanelen in vier standaard pakketten aangeboden: 10, 25, 50 en 100 panelen. De klant is verzekerd van kwalitatief hoogwaardige producten tegen een zeer scherpe prijs doordat EnerSolar grootschalig inkoopt. De pakketten worden geïnstalleerd aangeboden, zodat men niet zelf hoeft te zoeken naar een installateur. Deze installatie gebeurt door lokale, aangesloten installateurs. “De eerste Solar Challenge is een feit en loopt goed”, zegt van Manen. “Op korte termijn zal er een tweede Solar Challenge worden gelanceerd en gaan we met EnerSolar ook maatwerkpakketten aanbieden met mogelijkheid tot financiering, waardoor de operationele kosten voor bedrijven en particulieren vanaf dag één lager worden”. Voor meer informatie kunt u terecht op www.solar-challenge.nl en www.enerpro.nl.

Ze zijn nog geen 25, maar Rick van Manen en Eric van Doorn timmeren flink aan de weg met hun bedrijf, EnerPro. In 2008 startte het duo het bedrijf als afstudeerproject aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Nu staat er een volwaardig bedrijf dat gestaag groeit. Naast het geven van advies, is nu speciaal een bedrijfstak opgericht om zonne-energie toegankelijk te maken voor iedereen, EnerSolar zonne-energie.

Over de organisatie:

EnerPro advies- en ingenieursbureau is een jong en energiek bedrijf in Veenendaal dat zicht richt op Energiebesparing, Energiemanagement, Duurzaam bouwen en Duurzame innovatie. Ook zet EnerPro innovatieve projecten op, zoals de Food Valley Solar Challenge en Sustainable Playgrounds, waar ze onder andere de BNR Big Improvement Battle en Gasterra Challenge mee wonnen.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement