AviationGlass & Technology ontvangt Innovatieprijs Valleiregio 2015

Magazines | Vallei Business nr 5 2015

Jaap Wiersema, Chief Operations Officer van AviationGlass & Technology, kon niet persoonlijk aanwezig zijn. Daarom nam Rinus Bos, Chief Technical Officer, de prijs in ontvangst. Hij was vooral trots op het feit dat het bedrijf, in de drie jaar dat het bestaat, in staat is gebleken om rond één machine een compleet nieuwe productielijn te realiseren én een kwalitatief hoogstaand product te ontwikkelen voor een nichemarkt.

Gegarandeerde marktpositie

AviationGlass wordt nu al wereldwijd in de luchtvaart ingezet. Het is ultradun, ultralicht, extreem gehard en Europees en Amerikaans gecertificeerd op veiligheid. Om vliegtuigen zo veilig mogelijk te bouwen, gebruikt men momenteel vooral kunststof. Maar dat is niet ideaal. Grote luchtvaartbedrijven staan dus te springen om dit soort nieuwe producten. Dankzij de uitvinding en de patentering van dit product is AviationGlass verzekerd van een stevige marktpositie.

Gevarieerd programma

Voorafgaand aan het programma werden in de foyer diverse regionale innovaties tentoongesteld. Wicha Benus, innovatiemakelaar van RCT De Vallei, trapte de uitreiking af met een openingswoord waarna dr. Ing. Maja Rudinac een lezing gaf over robotisering en de toepassing in de FoodValley Regio. Ze sprak enthousiast over de uitgebreide kansen van robotica voor de regio. Na vier presentaties van studenteninnovaties werden de drie genomineerden geïntroduceerd: Invited Smart Lock, Drone4Agro en AviationGlass die de prijs in ontvangst nam.

Innovatief klimaat

Het is de derde keer dat de Innovatieprijs Valleiregio werd uitgereikt. Wicha Benus stimuleert met het initiatief bedrijven te innoveren en de FoodValley Regio op de kaart te zetten. “AviationGlass bewijst met dit prachtige product het innovatieve klimaat van de regio. Het is slim ondernemerschap om buiten de gebaande wegen te denken en je te richten op een nichemarkt. Dit succes creëert gegarandeerd nieuwe arbeidsplaatsen en is een voorbeeld voor mede-ondernemers.” n

Het was een spannend moment voor de genomineerden van de Innovatieprijs Valleiregio. Ruim honderdvijftig bezoekers waren onlangs aanwezig bij de uitreiking in het Schaffelaartheater in Barneveld. Uiteindelijk werd de Innovatieprijs onder luid applaus overhandigd aan AviationGlass voor de ontwikkeling van ultradun gehard glas. Een absolute innovatie, omdat het jonge bedrijf nu al levert aan grote vliegtuigbouwers.

AviationGlass & Technology ontvangt Innovatieprijs Valleiregio 2015

Innovatie

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by