Winnaars Business Event gemeente Ede in de schijnwerpers

Magazines | Vallei Business nr 5 2015

Winnaars Business

Event gemeente Ede

in de schijnwerpers

Maandag 12 oktober vond alweer de elfde editie van het Business Event gemeente Ede plaats.De prijs in de categorie Jonge Onderneming van het Jaar ging naar Zwemschool Zwemzeker. In de categorie MKB en Detailhandel ging de award naar People Behind the Mirror. Vika BV mocht de award in de derde categorie, Grootzakelijk , in ontvangst nemen. De Rabo Publieksprijs ging naar Eindeloos Koffie, Thee & Winkel.

fotografie Herman Stöver Fotografie

NBE

De genomineerden werden voorgereden in luxe auto’s van businesspartner Broekhuis Ede. Op de rode loper werden zij verwelkomd door de commissieleden, hoofdsponsor, businesspartners en overige betrokkenen bij het Business Event.

Na een korte introductie door theatermaker en sneldichter Willem Gunneman kwamen de genomineerden onder luid applaus van de ruim 400 aanwezige gasten de zaal binnen. Na het voorstellen van de voordrachtcommissie en de jury, onder leiding van notaris Sjirk Bijma, was het tijd voor de eerste categorie.

Zwemschool Zwemzeker

In de categorie Jonge Onderneming van het Jaar waren, naast Zwemschool Zwemzeker, ook Bambook en Eindeloos Koffie, Thee & Winkel genomineerd. Al deze ondernemers hebben een bedrijf jonger dan 5 jaar. Eindeloos Koffie, Thee & Winkel werd door de jury geroemd door de eindeloze gastvijheid. Met daadwerkelijke aandacht voor de medemens is het een vaste ontmoetingsplek in het hart van velen. De jury zei Bambook een inspiratie voor vele (jonge) startende ondernemers te vinden. Met elkaar weten zij een basis te leggen voor een professionele onderneming. De winnaar binnen deze categorie werd voor de helft bepaald door de jury en voor de helft door het publiek. Het publiek kreeg de kans om te stemmen op hun favoriete ondernemer. Juryvoorzitter Sjirk Bijma maakte bekend dat Zwemschool Zwemzeker de winnaar van deze categorie was. Ronald Waasdorp van het ROC A12 reikte de award uit aan de enthousiaste ondernemer Oscar Boelema. “Door te denken dat het vak dat je lief hebt beter moet en kan, toont hij waar ondernemerschap”, aldus de jury.

People Behind the Mirror

Na de eerste categorie kwamen de genomineerden voor de tweede categorie, MKB en Detailhandel op het podium. Na een gesprek en vertoning van de bedrijfsfilms van de genomineerden maakte de juryvoorzitter bekend dat People Behind the Mirror van Bert de Zeeuw de winnaar was. De jury roemde de duidelijke visie, brandmarketing en het sterke opleidingsniveau. G. De Rooy Metaaldesign en Achterberg Schilders waren ook genomineerd in deze categorie. Achterberg Schilders mag zich volgens de jury, door de betrouwbaarheid en leveren van kwaliteit, inmiddels gerenommeerd noemen. De jury noemde G. De Rooy Metaaldesign vakmensen in de productie die schitterende maatwerk producten opleveren en bijdragen aan een grote klanttevredenheid en groei. De Award voor deze categorie werd uitgereikt door wethouder Vreugdenhil.

VIKA BV

Binnen de categorie Grootzakelijk was onder andere Reklet BV genomineerd. Reklet BV kenmerkt zich door korte lijnen tussen directie en medewerkers. Een goed personeelsbeleid staat hoog in het vaandel. Een andere genomineerde binnen deze categorie was Easy Systems. De jury vertelde onder de indruk te zijn van het perfectionisme waarmee de missie van Easy Systems wordt ingevuld. “Dit is indrukwekkend en valt op in alle facetten van deze onderneming.” De winnaar binnen de categorie Grootzakelijk werd VIKA BV. Dit internationaal opererend bedrijf is inmiddels 25 jaar een werkgever van formaat. Wim van de Brandt vertelde namens de EBC waarom bovenstaande drie bedrijven zo belangrijk zijn voor Ede. De Award werd namens de gemeente aangeboden en uitgereikt door burgemeester Van de Knaap.

Rabo Publiekprijs

Als laatste werd de Rabo Publieksprijs uitgereikt door Ben Smeenk, directeur Bedrijven bij Rabobank Vallei en Rijn. De winnaar van de prijs werd gekozen door het publiek middels een stemronde. De winnaar binnen deze categorie werd Eindeloos Koffie, Thee en Winkel!

Het Business Event werd georganiseerd door Network Business Events in samenwerking met de hoofdsponsor Rabobank, businesspartners, commissieleden en overige betrokkenen. De boeketten werden aangeboden door Blooms&Blossom.

Foto’s van deze feestelijke avond vindt u op de Facebookpagina www.facebook.com/businesseventede. n

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by