Businessflitsen

Magazines | Vallei Business nr 5 2015

Koffiebranderij Peeze wint Food Valley Award 2015

De afbreekbare koffiecapsule gevuld met fair trade Arabica koffie, die ontwikkeld is door Koffiebranderij Peeze, heeft de Food Valley Award 2015 gewonnen. De innovatieve koffiecapsule is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen een aantal partijen en heeft een grote marktpotentie. Wereldwijd worden er in totaal 10-12 miljard capsules gebruikt.

Leo den Hartog, voorzitter van de jury van de Food Valley Award 2015, stelt over de biobased koffiecapsules: “We zijn erg onder de indruk van deze innovatie. De capsules bieden een kwalitatief hoogstaand, duurzaam alternatief voor een veel gebruikt product met een wereldwijde sterk groeiende markt. Peeze heeft een nieuwe technologie gecombineerd met hernieuwbare bronnen en heeft daarvoor op een bijzondere manier met verschillende partners samengewerkt. Peeze levert een kwalitatief goede kop koffie, die voldoet aan de wens van de consument voor het gemak en draagt tegelijkertijd zo bij aan de circulaire economie.”

Dit jaar reikt Food Valley NL voor de elfde keer de Food Valley Award uit. Een onafhankelijke vakjury heeft de inzendingen beoordeeld op het innovatieve karakter, economische haalbaarheid, originaliteit en de mate van samenwerking bij de ontwikkeling.

‘Innovatiebeleid moet krachtig doorgezet worden’

Nieuwe cijfers van het CBS laten zien dat private investeringen in R&D vorig jaar zijn toegenomen. Door Nederlandse bedrijven werd in 2014 ruim drie procent meer uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling dan het jaar daarvoor. Een positieve ontwikkeling, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW. Om deze stijging door te zetten naar 2,5 procent van het bruto binnenlands product, is het belangrijk dat beleid – bijvoorbeeld het topsectorenbeleid en de fiscale instrumenten – omtrent innovatie gunstig blijft. Een aantrekkelijke kennisinfrastructuur met daarbij een goede koppeling tussen bedrijfsleven en wetenschap verankert R&D-investeringen van bedrijven. Daar is het topsectorenbeleid een goed voorbeeld van en dat moet dan ook krachtig doorgezet worden, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW.

Lees meer op: www.mkb.nl

Gemeente Ede sluit Green Deal

De gemeente Ede gaat zich de komende jaren fors inzetten om eten gezonder en duurzamer te maken. Daarom tekende wethouder voor Food Leon Meijer maandag 2 november de Green Deal, samen met staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken. Naast de gemeente Ede werken nog 12 andere gemeenten, bedrijven en instellingen aan het verduurzamen van voedselconsumptie. Wethouder Meijer is blij met deze 'groene overeenkomst': “Food is een belangrijk thema bij bedrijven, scholen en voedselproducenten in onze gemeente. Deze Green Deal biedt ons kansen voor nieuwe samenwerking en innovatie. Ik ben er trots op dat Ede hiermee voorop loopt in Nederland!”

Iedereen verdient een goede nachtrust

Sinds dinsdag 20 oktober zamelt het Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede oordopjes in voor de stroom vluchtelingen die ons land binnenkomt. Dit op aanvraag van het landelijk Centraal Opvangorgaan Asielzoekers (COA). Veel vluchtelingen slapen bij elkaar in één ruimte. Door het gebruik van oordopjes wordt het makkelijker om toch rustig te slapen. Als leverancier van gehoorbescherming draagt Pluggerz ook graag een steentje bij aan dit initiatief. Directeur Jeroen Verdam: “Wij vinden dat iedereen recht heeft op een goede nachtrust. Daarbij maken we geen enkel onderscheid tussen gebruikers. Uit onderzoek blijkt dat mensen die een goede nachtrust hebben overdag beter functioneren. Dat gunnen wij de vluchtelingen zeker. Daarom doneren wij 250 sets voor dit initiatief.”

Kijk voor meer actueel nieuws op

www.valleibusiness.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by