Barneveld: verrassend, vertrouwd en Veluws

Magazines | Vallei Business nr 5 2013

Daarom Barneveld – dat telt!

Barneveld: verrassend, vertrouwd en Veluws

De gemeente Barneveld is, mede vanwege de ligging in de Gelderse Vallei en op de Veluwe, een toeristische gemeente; met meer dan 450.000 overnachtingen per jaar is het toerisme een belangrijke economische pijler. De gemeente Barneveld faciliteert, waar mogelijk, de toeristische sector met allerlei activiteiten en ontwikkelingen. Van een dekkend netwerk van fietsknooppunten tot de uitgave van een eigen Toeristisch Magazine Barneveld.

Waardering

Wethouder Gerard van den Hengel heeft onder andere economische zaken, toerisme en recreatie in zijn portefeuille. “We hebben grote waardering voor onze toeristische sector. De afgelopen jaren zijn niet gemakkelijk geweest, maar we zien gelukkig weer een groei in het aantal overnachtingen op de Veluwe en in de gemeente Barneveld. Ik weet dat dit mede komt vanwege de innovatieve houding van veel toeristische ondernemers. Juist nu investeren zij in hun bedrijf; ze vernieuwen en verbreden en dat trekt mensen naar de Veluwe, naar Barneveld.”

Stimuleren

De gemeente Barneveld vindt het belangrijk dat de toeristische sector vanuit het gemeentehuis wordt gefaciliteerd. “We hebben de afgelopen jaren verschillende activiteiten opgezet”, zegt de wethouder. “We hebben bijvoorbeeld een aantal jaren geleden het Toeristisch Aanjaagteam Barneveld opgericht; hierin werken we als gemeente samen met vertegenwoordigers uit de toeristische sector. In samenwerking met toeristische ondernemers in Kootwijk, Stroe, Garderen en Voorthuizen hebben we bruine verwijzingsbordjes geplaatst. Vakantiegangers en toeristen vinden nu nog beter hun weg en plaats van bestemming. Daarnaast hebben we inmiddels drie toeristische kaarten uitgegeven en een fietsroutedoosje met vijftien verschillende fiets- en wandelroutes.”

Toeristisch Magazine

“We vonden het ook belangrijk dat vakantiegangers en toeristen weten wat er in Barneveld is te zien en te beleven. Daarom zijn we dit jaar gestart met de uitgave van het Toeristisch Magazine Barneveld en dat is erg in de smaak gevallen”, vertelt de wethouder.

De komende periode denkt de gemeente samen met het Toeristisch Aanjaagteam Barneveld na over het nieuwe vakantieseizoen.

Meer informatie

Voor meer informatie over toeristisch Barneveld kunt u kijken op www.daarombarneveld.com. Hebt u vragen over het toeristische beleid van de gemeente Barneveld? Neem dan contact op met het Toeristisch Aanjaagteam Barneveld, tel. 14 0342 (netnummer niet nodig) en vraag naar Jan Wessels.

Wandelen over klompenpaden in de Gelderse Vallei, mountainbiken door de bossen van de Veluwe, klauteren in een klimbos, dwalen over het Kootwijkerzand. De gemeente Barneveld heeft vakantiegangers veel te bieden. Wie wat wil beleven, komt naar Barneveld.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by