Column Diligence / Lagerwey bestrijding en bescherming: Voor elk type ongedierte een effectieve oplossing

Magazines | Vallei Business nr 5 2015

Fusie & Bedrijfsovername is Topsport

Fuseren of Bedrijfsovername is gelijk aan het bedrijven van topsport. Je moet constant scherp zijn, kunnen anticiperen op onverwachte wendingen, werken onder grote druk, emoties en belangen managen etc.

Om tot een definitieve fusie- of bedrijfsovernamedocument te komen dient een heel traject te worden afgegaan. Onderhandelingen tussen aandeelhouders, overleg met directies, overleg met vakbonden en ondernemingsraden en samenwerkingsprojecten initiëren tussen de beide bedrijven zijn nodig om uiteindelijk tot een succesvolle fusie te kunnen komen. Het vergt tact en zorgvuldigheid om ieders belang tot uiting te brengen in de fusie- of overnamedoelstellingen. Een fusie/overname kan tot gevolg hebben dat er banen worden verplaatst of komen te vervallen. Met vakbonden dient een sociaal akkoord te worden gerealiseerd, zodat ook de belangen van de medewerkers worden gewaarborgd en (eventueel) beide ondernemersraden positief instemmen met de fusie/overname.

Fases

Om succesvol te zijn dient een fusie of overname opgesplitst te worden in 4 fases, te weten: de oriëntatiefase, de ontwerpfase, de inrichtingsfase en de transformatiefase.

Elke fase moet – rekening houdend met de gestelde doelstellingen en de emoties die hierbij horen - grondig worden doorlopen door een uitgebreid programma op te stellen, waarbij communicatie een belangrijk item is in het proces.

Integratie

Met behulp van directie, het MT en de medewerkers van het nieuwe bedrijf, wordt uiteindelijk de organisatie getransformeerd tot een efficiënt, klantvriendelijk en voor medewerkers aantrekkelijk bedrijf.

Fusies en overnames hoeven zeker niet per definitie te mislukken. Indien de doelstellingen helder zijn verwoord in een fusie- of overnamedocument en er strak gewerkt wordt volgens een opgesteld programma kan een fusie of overname zeer succesvol zijn. Je moet wel over een strategie en tactiek beschikken en wat doorzettingsvermogen hebben, kortom net Topsport. n

column

Robert de Vries
Register Adviseur Bedrijfsopvolging

gecertificeerd Bedrijfsovername Specialist

M: 06 22 66 92 39

E: robert.devries@diligence.nl

Lagerwey bestrijding & bescherming

Voor elk type ongedierte een effectieve oplossing

Hoe klein ongedierte soms ook is, deze diertjes kunnen wel degelijk vervelende schade aanrichten bij bedrijven. Zo kunnen ze onder andere kabels doorknagen of voedsel besmetten. Bovendien is het geen goede reclame voor uw bedrijf wanneer klanten in uw zaak een rat, muis of kakkerlak zien. Maar ook vogels kunnen voor onverwachte overlast zorgen. Samen met u zorgt Lagerwey ervoor dat u de situatie onder controle krijgt en houdt.

“Wij leggen altijd de nadruk op Integrated Pest Management, oftewel IPM”, vertelt Jan-Willem van der Hoeven, hoofd klantadviseur bij Lagerwey. “Dit betekent dat wij altijd preventief te werk gaan en de oorzaak bij de bron aanpakken. Bovendien werken we hierbij nauw samen met de mensen van het bedrijf zelf, die ook actie kunnen ondernemen om ongedierte in hun pand te weren. Door een combinatie van een goed advies, een regelmatige inspectie en detectie en wering kunnen veel problemen voorkomen worden.”

Adviseurs

De ongediertebestrijders van Lagerwey zijn dan ook niet alleen plaagdierbeheersers maar tevens adviseurs op het gebied van ongedierte. Zo kan er gekozen worden voor een onderhoudscontract, waarbij er een op maat gemaakt plan samengesteld wordt. “Hierbij komen wij een paar keer per jaar langs bij het bedrijf om een controle uit te voeren en wordt alles gerapporteerd in een digitaal logboek, waarin de ondernemer 24/7 toegang heeft.”

Lagerwey geeft ook trainingen op het gebied van plaagdierpreventie en wetgeving. “Een training die bedoeld is voor gebouwbeheerders, maar ook voor logistiek medewerkers, keukenpersoneel of operators”, legt Van der Hoeven uit. “Hier leren ze bijvoorbeeld hoe ze ongedierte en hun sporen herkennen. Hoe eerder je ongedierte op het spoor bent, des te beter!”

Lagerwey bestrijding en bescherming

Fokkerstraat 18 - 3905 KV Veenendaal- Telefoon: 0318 - 57 28 59

www.lagerweybv.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by