FoodValley Business nieuws

Magazines | Vallei Business nr 6 2014

Maak winst in reststoffen

In 2015 organiseren Food Valley NL en MVO Nederland de Koplopers In Ambitie (KIA)-expeditie 'De Circulaire Economie'. De circulaire economie draait om minder grondstoffenverbruik, minder afval en een kosteneffectieve werkwijze door hergebruik. Tijdens KIA-expeditie gaat u samen met experts aan het werk om de circulaire economie te vertalen naar uw eigen situatie. Kijk voor meer informatie op www.foodvalleyupdate.nl.

Kick-off Valley Packaging

Op 4 december vond in Ede de kick-off plaats van Valley Packaging. Het bedrijf biedt mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een baan en wordt gerund door als een commercieel bedrijf. Dit is het eerste verpakkingsbedrijf in de regio voor food, feed en seed. Het initiatief is onder andere een reactie op de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 van kracht is. Meer over Valley Packaging leest u op www.valleypackaging.nl.

Jongeren vinden baan dankzij Regio

FoodValley-vouchers

Werkgevers uit de regio FoodValley kunnen sinds september 2014 Regio FoodValley-vouchers aanvragen. Werkgevers ontvangen hierdoor een subsidie van 1250 euro wanneer zij jongeren tot 27 jaar in dienst nemen of werkervaring op laten doen. Dit vergroot voor jongeren de kansen op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd krijgen werkgevers meer ruimte om te investeren in goed opgeleid personeel. Via www.regiofoodvalley-vouchers.nl is de voucher aan te vragen.

Innovatievouchers voor Gelderse

bedrijven in agri, food en feed

Bedrijven kunnen subsidie aanvragen om kennis in te kopen voor bijvoorbeeld het verbeteren of realiseren van een product of proces. Om in aanmerking te komen voor een innovatievoucher, dient het bedrijf een specifieke onderzoeksvraag in bij Food Valley NL. De vouchers kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor onderzoek, het huren van laboratoriumfaciliteiten of het inschakelen van innovatie en/of subsidieadviseurs. Meer weten? Kijk op www.foodvalley.nl.

Opening streekproductenhoek

Boerenhart

In april 2014 is streekproductencoöperatie Boerenhart opgericht. Hierin werken boeren en groothandels in de Gelderse Vallei en Veluwe samen aan de distributie van streekproducten. Sinds 12 december 2014 kan iedereen streekproducten kopen van Boerenhart in de Jumbo of Scherpenzeel. De coöperatie is onderdeel van het regionale project PROEVtuin FoodValley dat zich richt op de versterking van vernieuwende en duurzame ketensamenwerking.

Lees meer op www.ede.nl.

Bagels & Beans Ede ontvangt

publieksprijs

Op dinsdag 9 december 2014 ontving ondernemer Tim Gruppe van Bagel & Beans in het centrum van Ede de publieksprijs 'Beste Ede Centrum Ondernemer 2014/2015'. Na de nominering door een onafhankelijke vakjury mocht het publiek via internet of een enquête in de winkelstraat hun stem uitbrengen. Uiteindelijk werd Bagels & Beans verkozen met maar liefst 80% van de ruim 1300 stemmen.

Ondernemers krijgen meer invloed

in Food Valley

Een nieuwe stuurgroep van regionale ondernemersclubs, waaronder VNO-NCW, werkt aan concrete plannen voor een sterke economische toekomst voor Regio FoodValley. De focus ligt op hierbij op effectieve verbindingen tussen onderwijs, overheid en ondernemers rondom food en innovatie.

Jansen Gebiedsinnovatie wint

Innovatieprijs Valleiregio 2014

Op 26 november 2014 werd in het Schaffelaartheater in Barneveld voor de tweede keer de Innovatieprijs Valleiregio uitgereikt door Regionaal Centrum voor Technologie (RCT) De Vallei. Na een inspirerende lezing van topwetenschapper Ivo van Vulpen werden de genomineerden uitgenodigd op het podium. Jansen Gebiedsinnovatie ontving de prijs voor hun innovatie 'Air Root Purifier', die afval omzet in voedsel.

Kijk voor het volledige verslag op pagina 9 en op www.rct-devallei.nl.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by