Dan liever de lucht in.

Magazines | Vallei Business nr 6 2014

Dan liever de lucht in...

Tekst Bert Bouman

Recent heb ik enkele lezingen over de Cloud gegeven en haar voor- en nadelen. Die voordelen zijn mij laatst nog eens persoonlijk duidelijk geworden. Mijn smartphone belandde in het water maar omdat alles online stond was er na vervanging geen verschil; alles was daar waar ik het gelaten had. Precies datgene waar ons bedrijf zich mee bezig houdt. Wat er ook gebeurt, de data is veilig en na materiaalvervanging kun je verder waar je gebleven bent en dit is simpelweg het grootste voordeel van de Cloud. Dit lag dan op het persoonlijk vlak. Echter veel erger is het als je door brand of diefstal in je bedrijf alles kwijt raakt. Dan zijn de gegevens in de Cloud ook veilig gesteld. Na aanschaf van nieuwe apparatuur kun je gewoon verder draaien.

Voor velen zal de Cloud echter nog aanvoelen als iets surrealistisch, iets waar ze voorlopig nog niet aan zouden willen beginnen. Misschien denkt u dat ook wel. Maar de Cloud zal al uw leven zijn binnengeslopen. Net als ik heeft u mogelijk een smartphone, gebruikt u social media of doet u aan internet bankieren. Allen voorbeelden van de Cloud.

Het is dan ook niet nieuw, enkel de term. De principes waren al aanwezig, maar nu liggen de mogelijkheden er om het te realiseren. En zo kom je terecht op de 'Triple A': Anyplace, Anytime, Any device; overal, altijd en met ieder apparaat. U controleert uw mail op de telefoon? Bedenk eens hoe het zou zijn uw telefoon ook te gebruiken om direct een offerte in werking te zetten terwijl u in het verkeer vastzit. Of u wilt op afstand bekijken hoe de financiële situatie van uw bedrijf is, ook dat kan gerealiseerd worden via de Cloud.

Oplossing voor MKB

Vanuit System Care zijn we bezig om samen met QBS een combinatie van drie verschillende bestaande softwarepakketten te bundelen. De gebieden die je dan automatiseert zijn bedrijfsprocessen, marketing en kantoorautomatisering. De visie hierachter is dat een bedrijf voor de verschillende bedrijfsprocessen diverse, aan elkaar gekoppelde pakketten nodig heeft. Dit in tegenstelling tot wat de gedachte vroeger was: een pakket moet alles kunnen. Door met verschillende pakketten te werken, kun je van ieder pakket gebruik maken van de sterkte kanten van dat pakket. Een ander sterk punt is dat door de uitgebreide functionaliteit de bedrijven uit kunnen met een standaard oplossing. Geen duur maatwerk dus en de update naar volgende versies wordt een stuk makkelijker en goedkoper.

�

Voor meer informatie: www.systemcare-ict.nl

.

'The Cloud – werkt overal, ongeacht tijd of apparaat'

Advertorial

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement