Nijkerk timmert aan de weg

Magazines | Vallei Business nr 6 2014

De gemeente Nijkerk ligt erg strategisch, direct aan de A1 en de A28 naast Amersfoort. Elke kern heeft een eigen karakter. De gemeente Nijkerk heeft iets meer dan 40.000 inwoners. Door haar unieke ligging in Gelderland, op de grens van Utrecht, vormt Nijkerk een verbindende schakel tussen de Randstad en het Gelderse achterland.

Nijkerk levert meer dan de helft van de werkgelegenheid binnen de Regio FoodValley en huisvest binnen de gemeente onder andere Bieze Food Group, Struik Foods, Two Sisters Food Group (Storteboom), Arla Foods en het hoofdkantoor en distributiecentrum van Boni Supermarkten. Een groot deel van deze bedrijven staat op een van de verschillende bedrijventerreinen die Nijkerk rijk is.

Begin november vond de onthulling plaats van nieuw promotiemateriaal voor de verkoop van kavels op bedrijventerreinen Arkerpoort, Spoorkamp en De Flier. Op een scherm werd een foto van het nieuwe promotiemateriaal, de steigeropbouw, geshowd. De nieuwe look is energiek en benadrukt de bedrijvigheid in de Regio FoodValley.

Wethouder Geert Horst: “Nu de economie weer aantrekt, is het zaak dat actief gewerkt wordt aan de verkoop van kavels op bedrijventerreinen. Belangrijk voor zowel de gemeente als het bedrijfsleven om de economie en de werkgelegenheid een duidelijke impuls te geven.”

Nijkerk goed op dreef

De gemeente Nijkerk is goed op dreef met de verkoop van bedrijfsterrein. In de terreinen Arkerpoort en De Flier zijn dit jaar diverse verkopen van percelen gerealiseerd. Voorbeelden zijn de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Vreugdenhil en hectares die door Bieze Food Groep zijn gekocht. Zeer recent heeft De Vries Beheer grond in de Flier aangekocht.

Volop in ontwikkeling

Met bedrijventerrein De Flier, ten zuiden van de A28 wil de gemeente Nijkerk nieuwe uitbreidingsmogelijkheden scheppen voor bedrijven. Terrein de Flier heeft een oppervlakte van 27 hectare netto. Aan de rand van het plan Groot Corlaer, nabij het spoor en de A28 ontstaat een modern terrein met een brede bestemming met de naam Spoorkamp. Naast kavels voor kantoren is er een school, een gezondheidscentrum en twee kerken gerealiseerd. Bedrijventerrein de Arkerpoort is gelegen aan de snelweg en de afslag Nijkerk-Zuid. Terrein de Arkerpoort heeft een oppervlakte van ongeveer 4 hectare.

De gemeente Nijkerk is u graag van dienst. Heeft u vragen over de mogelijkheden voor vestiging van uw bedrijf in Nijkerk, neem dan contact op met Bedrijfscontactfunctionaris.

E: t.kraaij@nijkerk.eu en T: 14 033.

Of kijk op www.nijkerka28.nl.

Nijkerk timmert aan de weg

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement