HATO Computers: totale ontzorging voor een bedrijf

Magazines | Vallei Business nr 6 2014

De afgelopen maanden hebben er bij HATO Computers in Amerongen die nodige veranderingen plaatsgevonden. Zo is bijvoorbeeld het ICT-concept onder handen genomen en is telecommunicatie omarmd, met als doel: alle informatie en communicatie technologie in één oplossing. Tijd om naar Amerongen te rijden en aan te schuiven bij Bart en Lisette Langeveldt.

HATO Computers

Totale ontzorging voor

een bedrijf

Meer en meer is de focus gaan liggen op zakelijke markt, vertelt Lisette. “Van de zomer zijn we met telecom begonnen en dat begint steeds beter te lopen. Maar het kostte wel wat tijd en energie, omdat we certificaten moesten halen en opleidingen moesten doen. En mede door de bijscholing op het gebied van telecom kunnen we nu een totaaloplossing aanbieden. En dat is voor een ondernemer natuurlijk een ideale situatie, hij hoeft nergens meer naar om te kijken. Als er een probleem is, nemen ze contact op met ons. Ze hoeven dan niet een half uur in de wacht te staan bij een telecom- of internetprovider.” Ook het monitoren van eventuele storingen gaat nu een stuk makkelijker. “Achter de showroom hebben we een aantal schermen staan, waarop we al het verkeer kunnen monitoren”, legt Lisette uit. “Middels een stukje software wat bij de klant draait, is het voor ons dus mogelijk om alles real-time bij te houden. Dus als er bijvoorbeeld een storing is op de internetlijn, kunnen we de klant meteen informeren en, mits mogelijk, meteen actie ondernemen.”

Inmiddels is Bart ook aangeschoven en schetst direct de ideale situatie voor HATO die hij voor ogen heeft. “Ik wil er naartoe werken dat we volgens een lease-constructie te werk gaan. Dat houdt in dat je voor een vast bedrag per maand per medewerker een pakket afneemt. Dit pakket bestaat uit (mobiele) telefonie, een vast/mobiel koppeling, de server in de cloud en de hardware op het bureau. En dat wordt dan eens in de drie jaar vervangen.”

Bart legt uit dat het niet alleen voor de werknemer prettig is om zo eenvoudig en modern te werken. “Ook voor de werkgever is dit een ideale oplossing. Als een werknemer stopt, kun je per maand een complete werkplek opzeggen door middel van één telefoontje. Wij regelen de rest, zodat de werkgever zich kan richten op waar hij goed in is, namelijk zijn bedrijf.”

Om het zichzelf makkelijk te maken, werken Bart en Lisette zoveel mogelijk samen met één leverancier. “Voor telefonie werken we bijvoorbeeld alleen maar met Gigaset en voor alle verschillende lijnen gebruiken we ook één leverancier. Hij kan alles leveren, van telefonielijnen tot aan cloud computing. Zo'n manier van werken maakt het niet alleen makkelijker, maar je kunt ook een betere band opbouwen. In plaats van dat je een klant-leverancier verhouding hebt, creëer je een samenwerkingsverband.”

Persoonlijke benadering

Bart heeft de afgelopen tijd gemerkt dat ondernemers uit het MKB een stukje persoonlijke aandacht willen. “Men zit er niet meer op te wachten om twintig tot dertig minuten ergens in de wacht te staan. En we merken ook dat de tevredenheid bij onze klanten erg hoog is. De mond tot mond reclame loopt als een trein. En op die manier zijn we ook aardig op weg om een degelijk klantenbestand op te bouwen.” De persoonlijk benadering staat bij HATO Computers dus hoog in het vaandel. “Dat is juist onze toegevoegde waarde”, vertelt Bart. “HATO Computers is geen koud bedrijf met een kil concept. We zijn juist warmer en persoonlijker dan grotere spelers in onze branche. We zijn een familiebedrijf en werken ook volgens die normen en waarden.”

HATO Computers – Telecom

Koningin Wilhelminaweg 85

3958 CL Amerongen

T: 0343-455655

I: www.hato.nl

E: info@hato.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by