FoodValley Nieuws

Magazines | Vallei Business nr 2 2015

Fonds Herstructurering Bedrijventerreinen Gelderland

Gelderland maakt zich sterk voor goede en aantrekkelijke bedrijventerreinen. Aanvullend op investeringen in de openbare ruimte doet de provincie nu ook investeringen in de private ruimte. Het doel van het fonds is om de economische functie van bestaande bedrijventerreinen te versterken. De aanpak van een of enkele beeldbepalende ‘verwaarloosde plekken’ heeft een positieve uitwerking op het gehele terrein en lokt nieuwe investeringen uit. Wilt u meer weten over het fonds, welke voorwaarden er zijn en hoe het aan kunt vragen? Ga dan naar www.ppmoost.nl/bedrijventerreinen.

Maria ter Welle prijs voor ijslolly

Renske Karens, teamleider nefrologie bij Ziekenhuis Gelderse Vallei, heeft de Maria ter Welle prijs 2015 gewonnen! De prijs werd uitgereikt voor de ijslolly ‘Frodio’ die verpleegkundigen in het ziekenhuis bedachten. De ijslolly is een soort dorstlessende snack voorpatiënten met een vochtbeperking. Naast diverse andere ingrediënten, bevat de Frodio slechts 10cc water. Karens nam de prijs van 10.000 euro in ontvangst namens de afdelingen nefrologie en cardiologie van het ziekenhuis. Kijk voor meer informatie op www.geldersevallei.nl.

Een levendig Ede Centrum

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om Ede Centrum levendiger en aantrekkelijker te maken. Het concrete plan van aanpak wordt in nauwe samenwerking met ondernemers, bewoners, consumenten en andere betrokken partijen in het centrum ontwikkeld. Het uiteindelijke doel: zorgen voor een prettig verblijfsklimaat en onderscheidend aanbod van diverse functies en evenementen, waardoor meer mensen (ook) voor de gezelligheid naar het centrum komen. Opwww.ede.nl kunt u meer lezen over de ontwikkelingen omtrent dit project.

Federatie Ondernemerskringen Valleiregio (FOV)

De FOV is een samenwerking tussen de acht lokale bedrijvenkringen in gemeente Wageningen, Ede, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal, Nijkerk en Barneveld. Dankzij deze bundeling van krachten staat de federatie sterk als dé belangenbehartiger voor ondernemers in de Valleiregio. De FOV voorziet u op deze pagina graag van de actuele ontwikkelingen over FoodValley. Het dagelijks bestuur bestaat uit Martin Ruiter, Wim van den Brandt, Wim Werkman, Peter Pors met Martine Schuijer (VNO-NCW Valleiregio) als bestuursondersteuner. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar m.ruiter@wocweb.nl. Als regionale belangenbehartiger zal de FOV in de komende tijd meer van zich laten horen en de resultaten van activiteiten met u delen.

Schrijf u in voor de Food Valley Award 2015

De inschrijving voor de 11e editie van de Food Valley Award, een initiatief van Food Valley NL, is geopend. Geïnteresseerden kunnen inzendingen indienen tot 31 mei 2015. De award wordt uitgereikt tijdens de Food Valley Expo op 13 oktober 2015 in Wageningen. Ga om aan te melden of voor meer informatie over de prijs naar www.foodvalleyaward.nl.

H.I.H. Engineering geeft verder vorm aan ambities

H.I.H. Engineering hield op vrijdag 24 april een open dag op de nieuwe locatie in Barneveld. Het bedrijf is verhuisd naar Anthonie Fokkerstraat 33-B om zo verder vorm te geven aan de ambities. In de machine- en staalbouw gaat de onderneming werken aan grensverleggend samenwerken en innovatiekracht. Na de opening door directeur/eigenaar Erik Hardeman startte het programma met presentaties over technologie en innovatie in de voedingsmiddelenindustrie. Bezoekers kregen bijvoorbeeld meer inzicht in mogelijkheden om nieuwe ontwikkelingen toe te passen en te verbeteren.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by