Testverslagen Zakenautotestdag

Magazines | Vallei Business nr 2 2015

Volkswagen Golf GTE

Dealer: Vallei Auto Groep

Afgevaardigde tijdens testdag: Bart Bargeman

Ronald Burgers: “De Golf GTE rijdt heerlijk, het is écht een pittige auto. Ik had niet verwacht dat een hybride auto zoveel power zou hebben. Naast dat deze auto heerlijk rijdt, wordt de Golf nog interessanter door de bijtelling van slechts 7%.”

Sjoerd Jonker: “De afwerking van de Golf is des Volkswagens: perfect! Het is een mooie en snelle auto met veel vermogen. Zakelijk is deze auto door zijn gunstige bijtelling extra interessant.”

Maikel Martens: “De Golf GTE heeft een geweldige indruk op me achter gelaten. De auto rijdt niet alleen lekker, maar ook het rijcomfort is erg goed. Al met al een hele mooie en complete auto.”

Henk de Roos: “Het rijgedrag van deze Golf is fantastisch, evenals de afwerking. Daarnaast is de auto ook ontzettend comfortabel. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is bij de Volkswagen dik in orde.”

Renate Kerkhof: “De Golf heeft pittig rijgedrag, is comfortabel en laat een degelijke en betrouwbare indruk achter. Het is ook een zeer volwassen auto. Als je naar het totaalplaatje kijkt, is de verhouding tussen prijs en kwaliteit goed. De 7% bijtelling is een grote pré.”

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Golf

Type: GTE

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1.4 TSI

Vermogen: 204 pk (gecombineerd)

Koppel: 350 Nm

Verbruik: 1 op 66,6 (gecombineerd)

Acceleratie (0 tot 100): 7,6 sec

Topsnelheid: 217 km/h

Uitrusting: Executive Plus Pakket, 18 inch lichtmetalen velgen, Full LED koplampen, Lederen sportstoelen voor.

Verkoopprijs: € 43.250,-

Leaseprijs : € 559,-

Vanaf prijs: € 37.950,-

Informatie:

www.valleiautolease.nl

www.valleiautogroep.nl

ZAKENAUTOTESTDAG

‘Het rijgedrag van deze

Golf is fantastisch,

evenals de afwerking.'

Volkswagen Passat

Ton de Roos: “In een woord: fantastisch! De Passat is een auto om van te gaan houden. Hij is heel mooi afgewerkt, alle materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Kortom: een plaatje van een auto!”

Ramona Burgers: “Ik vind de Passat een mooie, solide, snelle, veilige en representatieve auto. Hij is mooi afgewerkt en een mooie bekleding. Als ik het vergelijk met andere auto's in deze klasse denk ik dat

de verhouding tussen prijs en kwaliteit

goed is.”

Sander van den Bosse: “De Passat is een fantastisch mooie auto! Volkswagen heeft charme, veiligheid en comfort hoog in het vaandel staan. Natuurlijk ligt de aanschafprijs wat hoger, maar daar krijg je ook een hoogwaardige auto voor terug.”

Mark Swanborn: “De Passat is mooi en strak afgewerkt. Daarnaast is het een degelijke auto met een sjieke uitstraling. Hij is zo goed in elkaar gezet dat hij bijna saai is. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed.”

Jeroen Cavaljé: “De Passat is in mijn ogen de perfecte zakenauto. Hij is ruim, stil en comfortabel. Daarnaast ben ik ook erg te spreken over de afwerking van de auto. De prijs/kwaliteit verhouding is goed.”

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Passat

Type: Variant Highline

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2.0 TDI

Vermogen: 150 pk

Koppel: 340 Nm

Verbruik: 1 op 24,3

Acceleratie (0 tot 100): 8,9 sec

Topsnelheid: 218 km/h

Uitrusting: Executive Pakket, 18 inch lichtmetalen velgen, LED Plus verlichting, adaptive cruise control.

Verkoopprijs: € 45.793,-

Leaseprijs : € 739,-

Vanaf prijs: € 40.250,-

Informatie:

www.valleiautolease.nl

www.valleiautogroep.nl

'Ik vind de Passat een mooie, solide, snelle, veilige en representatieve auto.'

Skoda Fabia

Dealer: Vallei Auto Groep

Afgevaardigde tijdens testdag: Christine van Kruistum

Ramona Burgers: “De Skoda is gewoon een prima auto. Hij is netjes afgewerkt en hij voelt veilig aan. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is prima.”

Ronald Burgers: “Voor de prijs is dit in zijn klasse een goede, volwaardige auto. Alle mogelijke opties zitten erop. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is dus gewoon goed.”

Sjoerd Jonker: “De Fabia heeft een sportieve buitenkant en een eenvoudig, maar compleet interieur. De auto kan ondanks zijn lichte motor goed meekomen in het verkeer.”

Roel van Beek: “De afwerking van de Skoda Fabia is goed. Het is een mooie en ruime auto met een zeer grote kofferbak. De prijs/kwaliteit verhouding is zeer goed, omdat je een mooie, ruime auto krijgt voor het geld.”

Mathijs Pondes: “De Fabia is een degelijke auto. Het rijgedrag is goed en de auto ligt lekker op de weg. Verder is het een degelijke en comfortabele auto. De prijs/kwaliteit is zeer goed; veel auto voor weinig geld.”

Specificaties

Merk: Skoda

Model: Fabia

Type: Combi

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.2 TSI

Vermogen: 90 pk

Koppel: 160 Nm

Verbruik: 1 op 21,2

Acceleratie (0 tot 100): 11 sec

Topsnelheid: 185 km/h

Uitrusting: Sportstoelen voor, parkeersensoren voor en achter, Climatronic, 17 inch lichtmetalen velgen.

Verkoopprijs: € 21.034,-

Leaseprijs : € 379,-

Vanaf prijs: € 14.590,-

Informatie:

www.valleiautolease.nl

www.valleiautogroep.nl

'Voor de prijs is dit in zijn klasse een goede, volwaardige auto.'

Audi A3

Sportback e-tron

Sander van den Bosse: “Ik vind deze A3 erg mooi vormgegeven. Daarnaast heeft de auto een goede uitstraling en is de auto zeer comfortabel. De auto is verbazingwekkend pittig, zeker gezien de hybride motor. Op en top kwaliteit dus.”

Adri van Doesburg: “Ik vind de Audi A3 een leuke en sportieve auto. Voor wie een 'kleinere' auto wilt, is dit een aanrader.”

Richard Vonk: “De Audi A3 is een zeer degelijke en comfortabele auto. Het is gewoon een heel goede auto. Hij is wel behoorlijk prijzig, maar daar krijg je ook wel wat voor terug!”

Luuk van Ravenhorst: “De Audi is sportief, degelijk, comfortabel en netjes afgewerkt. De kwaliteit straalt er vanaf en dat zie je ook wel aan het prijskaartje. Daarom is de 7% bijtelling bij deze auto zo prettig.”

Renate Kerkhof: “Ik vind deze Audi een mooie auto. Het is een auto met een stabiele wegligging. Zakelijk is deze auto erg interessant vanwege de lage bijtelling.”

Specificaties

Merk: Audi

Model: A3 Sportback

Type: e-tron

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1.4 TFSI

Vermogen: 204 pk (gecombineerd)

Koppel: 350 Nm

Verbruik: 1 op 66,6 (gecombineerd)

Acceleratie (0 tot 100): 7,6 sec

Topsnelheid: 222 km/h

Uitrusting (speciale opties): Panorama glasdak, parkeerhulp Plus, MMI navigatie Plus, Audi Connect, Sportstoelen.

Verkoopprijs: € 48.834,-

Leaseprijs : € 599,-

Vanaf prijs: € 39.700,-

Informatie:

www.valleiautolease.nl

www.valleiautogroep.nl

‘De Audi is sportief, degelijk, comfortabel en netjes afgewerkt.'

Subaru Outback

Dealer: Subaru Centre Gol

Afgevaardigde tijdens testdag: Klaas Gol

Martijn de Jonge: “Ik vind de Outback een mooie, stoere en representatieve auto. De auto is goed afgewerkt en hij heeft alle opties die je je maar kunt bedenken. De motor is sterk en geluidsarm. Daarnaast stuurt de auto fantastisch in combinatie met de hoge(re) zit. Al met al is dit een zeer complete auto voor een keurige prijs.”

Sjoerd Jonker: “De Outback is een ruime auto met een mooie neus. De motor is krachtig en heeft een mooi geluid. Je krijgt veel auto voor je geld!”

Gert Jan van Sierenberg de Boer: “De Subaru Outback is een stevige en luxe auto. De ideale vakantie- of recreatieauto. Als je kijkt naar welke opties op de auto zitten, ben ik erg te spreken over prijs/kwaliteit verhouding.”

Henk de Roos: “Deze auto heeft alles: hij rijdt heerlijk en de afwerking is geweldig. Daarnaast is het comfort erg hoog. Het is ook logisch om te zeggen dat de verhouding tussen prijs en kwaliteit zeer goed is.”

Roel van Beek: “Ik vind de Subaru Outback een geweldige auto! Alles is goed in en aan deze auto: de afwerking, het rijcomfort, de veiligheid. De auto is niet goedkoop, maar als je ziet wat je dan rijdt, dan ben ik van mening dat de prijs/kwaliteit verhouding goed is.”

Specificaties

Merk: Subaru

Model: Outback

Type: 2.5i Premium AWD Lineartronic CVT EyeSight

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2.5 liter

Vermogen: 175 pk

Koppel: 235 Nm

Verbruik: 1 op 14,3 (gecombineerd)

Acceleratie (0 tot 100): 10,2 sec

Topsnelheid: 198 km/h

Uitrusting: 4WD, 18 inch lichtmetalen velgen, navigatie met audio, automatisch start/stop systeem,

Climate Control, elektrisch

verstelbare stoelen

Verkoopprijs: € 45.980,-

Leaseprijs : € 699,-

Vanaf prijs: € 38.995,-

Informatie:

www.subarucentregol.nl

'Deze auto heeft alles:

hij rijdt heerlijk en de afwerking is geweldig.'

Subaru Forester

Sander van den Bosse: “Ik vind de Forester een mooie wagen die een goede indruk op me heeft achter gelaten. Het comfort is geweldig, de afwerking is goed. Ik ben aangenaam verrast door deze auto.”

Mathijs Pondes: “Van de buitenkant oogt de Forester een beetje vierkant, maar de auto rijdt verrassend lekker. Het comfort is ontzettend hoog en de auto is keurig afgewerkt. De prijs-kwaliteit verhouding is volgens mij ook goed.”

Luuk van Ravenhorst: “De Subaru Forester heeft een robuust uiterlijk, maar rijdt erg comfortabel. Daarnaast voelt de auto ontzettend veilig aan en is hij bijzonder compleet. Hierdoor is de verhouding tussen prijs en kwaliteit natuurlijk gewoon goed.”

Mark Swanborn: “De Forester is een robuuste en ruime auto. Hij rijdt bijzonder goed voor zo'n forse auto. De prijs/kwaliteit verhouding is meer dan voldoende, want je hebt veel goeds voor relatief weinig geld.”

Adri van Doesburg: “In eerste instantie is het niet mijn ding, maar de Forester zit goed, ziet er goed uit en heeft een prima indruk achter gelaten. Daarnaast rijdt de Subaru prettig. De prijs/kwaliteit verhouding is zeer netjes!”

Specificaties

Merk: Subaru

Model: Forester

Type: 2.0i Luxury AWD

Lineartronic CVT

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2.0 liter

Vermogen: 150 pk

Koppel: 198 Nm

Verbruik: 1 op 14,5 (gecombineerd)

Acceleratie (0 tot 100): 11,8 sec

Topsnelheid: 192 km/h

Uitrusting: 4WD, 17 inch lichtmetalen velgen, automatisch start/stop systeem, Climate Control,

stoelverwarming, ruitenwisserontdooisysteem.

Verkoopprijs: € 39.285,-

Leaseprijs : € 589,-

Vanaf prijs: € 34.995,-

Informatie:

www.subarucentregol.nl

'Ik vind de Forester een mooie wagen die een goede indruk op me heeft achter gelaten.'

Raymond van Engeldorp

BMW 320d

Dealer: Ekris Veenendaal

Ramona Burgers: “De BMW heeft een heel goede indruk op me achter gelaten. Het rijgedrag is super. De auto is snel en ligt vast op de weg. Ook vind ik deze auto erg representatief en voelt hij veilig en stabiel aan. De BMW is niet goedkoop, maar je krijgt er wel een hele mooie auto voor terug.”

Dick Willems: “De BMW is strak afgewerkt. Van buiten is hij mooi, maar van binnen vind ik hem een beetje saai. Maar al met al is dit een stoere, snelle en representatieve zakelijke auto.”

Mathijs Pondes: “De 320d is mooi vormgegeven en heeft van binnen een strak design. Het comfort is prima! Ik hoef deze auto niet aan te bevelen, want een BMW verkoopt zichzelf.”

Gert Jan van Sierenberg de Boer: “Ik vind deze BMW een te gekke auto om in te rijden. Hij is sportief en comfortabel tegelijk. De auto is van alle luxe voorzien en is zowel van binnen als van buiten van zeer hoge kwaliteit. Een echte rijdersauto!”

Martijn de Jonge: “Van buiten is het een echte BMW: mooi, dik en sportief. Van binnen vind ik hem een beetje saai, rustig maar ook functioneel. De afwerking is top! Dit is in mijn ogen ook een zeer representatieve auto. Bij deze auto krijg je echt waar voor je geld.”

Specificaties

Merk: BMW

Model: 320d

Type: Sedan

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2.0 liter

Vermogen: 163 pk

Koppel: 380 Nm

Verbruik: 1 op 24,4

Acceleratie (0 tot 100): 8,1 sec

Topsnelheid: 225 km/h

Uitrusting: Luxury Line.

Verkoopprijs: € 48.950,-

Leaseprijs : N.B.

Vanaf prijs: € 40.490,-

Informatie: www.ekris.nl

‘De 320d is mooi vormgegeven en heeft van binnen een strak design.'

Mini Cooper 5 deurs

Richard Vonk: “Ik vind de MINI een geinige auto. Hij heeft een eigenzinnig uiterlijk en hij fleurt het straatbeeld op. De auto is van hoogwaardige kwaliteit, maar ik vind hem aan de prijzige kant.”

Luuk van Ravenhorst: “De MINI Cooper heeft een stoer uiterlijk, hij is veilig en de motor heeft meer dan voldoende vermogen. Het interieur is voornamelijk gericht op vormgeving. Ik vind de prijs meevallen, ik had de Cooper duurder verwacht... een goede prijs/kwaliteit verhouding dus.”

Sander van den Bosse: “De Cooper rijdt een beetje als een kart, hij is laag en heeft heel direct stuurgedrag, wat erg prettig is. De auto is zowel van binnen als buiten top afgewerkt! De prijs/kwaliteit verhouding is heel scherp.”

Maikel Martens: “Ik vind de MINI een leuke, sportieve auto. Een van de fijnste auto's waar ik deze dag in heb gereden. De Cooper heeft ook een mooie prijs/kwaliteit verhouding.”

Renate Kerkhof: “De MINI heeft een hele positieve indruk op mij achter gelaten. Hij oogt compact, maar is vrij ruim. De afwerking is mooi. Daarnaast is de Cooper ook lekker sportief. Ik ben ook erg te spreken over de aanschafprijs!”

Specificaties

Merk: Mini

Model: Cooper

Type: 5 deurs

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.5 liter

Vermogen: 136 pk

Koppel: 220 Nm

Verbruik: 1 op 17

Acceleratie (0 tot 100): 11 seconden

Topsnelheid: 190 km/h

Uitrusting: Navigatie, park

distance control.

Verkoopprijs: € 28.950,-

Leaseprijs : € 470,-

Vanaf prijs: € 19.995,-

Informatie: www.ekris.nl

‘De MINI heeft een hele positieve indruk op mij achter gelaten.'

Citroën C4 Cactus

Dealer: Auto Versteeg Buurman

Afgevaardigde tijdens testdag: Pieter van der Sluijs

Ton de Roos: “Het rijgedrag van de Cactus is goed. Ik vind de auto mooi en van binnen is hij keurig en strak afgewerkt. Ook ben ik erg te spreken over het comfort. Der verhouding tussen prijs en kwaliteit is geweldig!”

Mathijs Pondes: “De buitenkant van de auto is niet my cup of tea, maar het is een geweldige auto als je er in rijdt. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed.”

Mark Swanborn: “Ik vind de Citroen Cactus een leuke auto. Hij is apart en minimalistisch, maar hij rijdt prima! De prijs/kwaliteit verhouding is goed.”

Jeroen Cavaljé: “De Cactus is een aparte auto, maar verbazingwekkend ruim. De auto is erg gunstig geprijsd, zeker als je naar de ruimte kijkt. En dit jaar nog 14% bijtelling.”

Ramona Burgers: “Het is meer een unieke dan een mooie auto. Je valt wel op als je in deze auto rijdt. De prijs/kwaliteit verhouding is goed, want is een erg ruime auto!”

Specificaties

Merk: Citroën

Model: C4 Cactus

Type: Business BlueHDI 100 SenS

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.6 liter

Vermogen: 100 pk

Koppel: 254 Nm

Verbruik: 1 op 32,3

Acceleratie (0 tot 100): 10,7 sec

Topsnelheid: 184 km/h

Uitrusting: Standaard voorzien

van navigatie, parkeerhulpcamera.

Verkoopprijs: € 20.690,-

Leaseprijs : € 414,87

Vanaf prijs: € 16.490,-

Informatie:

www.versteegbuurman.com

‘De Cactus is een

aparte auto, maar verbazingwekkend ruim.'

Peugeot 308 SW

Ronald Burgers: “Ik vind de Peugeot een comfortabele, degelijke en sportieve auto. Door het volledig glazen dak wordt hij lekker ruimtelijk! Nog een bijkomend voordeel is de 14% bijtelling. Dat maakt deze 308 nog aantrekkelijker.”

Sjoerd Jonker: “Ik vind de 308 SW een mooie, grote auto. Het glazen dak valt direct op. De stoelen zijn erg prettig en de auto is verbazingwekkend stil. Kortom, je hebt echt veel auto voor het geld.”

Henk de Roos: “Het comfort in de Peugeot is van hoge kwaliteit. Zowel van binnen als buiten is de auto keurig afgewerkt. Hij rijdt heerlijk. Alles bij elkaar zorgt er in mijn ogen ook voor dat de prijs/kwaliteit verhouding goed is.”

Gert Jan van Sierenburg de Boer: “De 308 heeft een goede indruk op me achter gelaten. Hij is comfortabel en afwerking is goed. De auto is door de bijtelling zakelijk ook erg interessant.”

Martijn de Jonge: “Ik vind de Peugeot een comfortabele auto met goed wegcontact en fijne besturing. De auto is keurig afgewerkt waardoor hij representatief is. De prijs/kwaliteit verhouding is hierdoor dik in orde.”

Specificaties

Merk: Peugeot

Model: 308 SW

Type: Bleu Lease Executive Pack 1.6 BleuHDi 120

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.6 liter

Vermogen: 120 pk

Koppel: 300 Nm

Verbruik: 1 op 32,3

Acceleratie (0 tot 100): 10,1 sec

Topsnelheid: 194 km/h

Uitrusting: Standaard voorzien van navigatie, parkeerhulpcamera, metallic lak et cetera.

Verkoopprijs: € 28.990,-

Leaseprijs : € 589,-

Vanaf prijs: € 19.620,-

Informatie:

www.versteegbuurman.com

'Ik vind de Peugeot een comfortabele, degelijke

en sportieve auto.'

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement