De Stelling: ICT produceert een stortvloed aan ongevraagde informatie

Magazines | Vallei Business nr 2 2015

De ICT-markt staat alles behalve stil. Nu was 2014 al een zeer geslaagd jaar voor de ICT-branche, 2015 belooft een jaar te worden met verdere ontwikkelingen. Al deze ontwikkelingen hebben echter ook een keerzijde. De informatievloed die mede door de mogelijkheden van moderne computersystemen (world-wide web, telecommunicatie, desk-top publishing, etc.) op ons afkomt, wordt een steeds groter probleem. Dit heeft tot gevolg dat ondernemers en werknemers door de bomen het bos niet meer zien.

Informatiestress ligt hierdoor op de loer. Computersystemen zouden zo ontworpen moeten worden dat de informatiehoeveelheid automatisch aan ons opnamevermogen kan worden aangepast. Uiteraard ligt de oplossing van het probleem niet alleen bij de ICT-systemen. Ook moet de werknemers/ondernemers geleerd worden hoe zij met deze systemen om kunnen gaan. Vallei Business besloot een expert erbij te halen en legde Bert Bouman, eigenaar System Care ICT, de volgende stelling voor:

ICT produceert een stortvloed aan ongevraagde informatie

Links of rechts?

"Teveel informatie? Veelal wel en dat terwijl je een wegwijzer nodig hebt. Één die duidelijk vertelt waar je heen moet. Links of rechts. Niet meer, niet minder. Ergens is dit in de ICT verdwenen - of zelfs nooit geweest. De duidelijkheid van links of rechts, ja of nee. Waardoor niemand het meer volgt en het ICT jargon alleen nog gewaardeerd wordt op TV: The Big Bang Theory."

Rechtsomkeert!

“Er is een ommekeer nodig, één waar wij momenteel al druk mee bezig zijn. De vraag voor een product ligt bij u, het antwoord is kort en eenvoudig: ja of nee. En net als reis waarbij u een doel wil bereiken zullen diverse wegwijzers u kort erop moeten wijzen of u links of rechts moet. Tot u hoort ‘bestemming bereikt’.”

Het einddoel

“Was het belangrijk dat de weg van asfalt of beton was? Nee, u bent waar u wezen moet. En dát is waar ons product, OneBizz ook om draait. Een oplossing die vertrouwd en simpel is. Wat naadloos aansluit op uw behoeften. En die flexibel is om u op úw manier te brengen bij het einddoel. Hoe? Dat maakt niet uit, zolang u maar weet of u links of recht moet.” n

Bert Bouman, System Care ICT DYN

www.systemcare-ict.nl

ICT produceert een stortvloed aan ongevraagde informatie

De Stelling

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement