FOV: Maak kennis met Bedrijvenkring Veenendaal

Magazines | Vallei Business nummer 5 2016

Dit nieuws wordt u aangeboden door de Federatie Ondernemingskringen Valleiregio (FOV). Dit is de samenwerking van acht bedrijvenkringen: Barneveldse Industriële Kring (BIK), Wagenings Ondernemers Contact (WOC), Bedrijvenkring Veenendaal (BKV), Edes Bedrijfs Contact (EBC), Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk (BHN), Bedrijvenkring Scherpenzeel Woudenberg (BSW), Bedrijvenkring Rhenen en Ondernemersvereniging Renswoude.

Maak kennis met de acht bedrijvenkringen van de FoodValley regio! Iedere editie spreken we één van de voorzitters van de bedrijvenkringen. In deze editie vertelt Wim Werkman, voorzitter van de Bedrijvenkring Veenendaal (BKV), over het belang van de vereniging.

De BKV is de belangenbehartiger voor ondernemers in Veenendaal en de directe omgeving. Een bedrijvenkring met inmiddels meer dan 300 leden en daarmee een van de grootste in Midden Nederland. Veenendaal is een ondernemende gemeente in de Foodvalley. Wim Werkman: "Daar zijn we trots op en dat imago versterken we graag. Voor alle duidelijkheid: we zijn geen businessclub, maar we bieden wel gelegenheid om te netwerken. Samenwerken, leren van elkaar, vooruitkijken, verbinden en inspireren zijn de sleutelwoorden in het beleid van de BKV. Door de krachten te bundelen, krijgen we meer voor elkaar. Wij komen op voor de belangen van ondernemers en voor een goed ondernemersklimaat. Soms zijn we bruggenbouwer of klankbord en op andere momenten stormram. Maar altijd constructief. En onze stip op de horizon is de groei van het aantal arbeidsplaatsen.'

De BKV is via de FOV zeer actief in het Foodvalleygebied en is zeer positief over de resultaten en de mogelijkheden van de samenwerking met de regionale gemeenten, onderwijs, kennisinstellingen en met MKB Nederland en VNONCW. Niet voor niets is de economische groei in dit gebied groter dan in de rest van Nederland. Tegelijk is de werkeloosheid relatief laag en het aantal ww-uitkeringen daalt gestaag.

Wim Werkman: "Maar er zijn voor de BKV in Veenendaal genoeg uitdagingen. Zo is het aantal arbeidsplaatsen in Veenendaal in de periode 2011-2015 gedaald en we moeten de weg omhoog weer vinden. Gelukkig zien we dat inmiddels ook gebeuren. Een paar zaken waar wij ons als BKV op dit moment actief mee bezighouden:

? Er blijkt substantieel minder leegstand van kantoorpanden te zijn dan gedacht en de leegstand neemt nog verder af. Wij vragen samen met o.a. gemeente Veenendaal dan ook nadrukkelijk aan de provincie Utrecht om af te zien van hun plannen om te stoppen met nieuwbouw van kantoren in Veenendaal.

? Het fileprobleem op de Rondweg-Oost blijft groeien en moet opgelost worden. Wij maken ons sterk voor verbreding van die weg.

? De samenwerking met de Coöperatieve Verenigingen op de bedrijventerreinen gaan we intensiveren.

? We brengen de Participatiewet regelmatig onder de aandacht bij ondernemers en stimuleren het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

? De BKV Businessschool voor kennisoverdracht gaan we nieuw leven inblazen.

Verder zijn we blij met het traject om te komen tot de ICT Campus en ook de komst van het Food- en Businesspark de Klomp-Oost (nabij het NS Station Veenendaal-de Klomp en 22 ha. groot) is ontzettend goed nieuws."

De BKV is businesspartner bij veel jaarlijkse evenementen zoals het Business Event Veenendaal, de Beursvloer Veenendaal, Stichting Samen voor Veenendaal en het Duurzaam Ondernemen Event (DOE). Daarnaast zijn er elk jaar een aantal lunchbijeenkomsten met interessante sprekers, de Haringparty met de uitreiking van de Zilveren Haring, een bedrijfsbezoek en de Nieuwjaarsbijeenkomst met de uitreiking van de MVO-prijs Veenendaal.

Meer weten over het BKV-lidmaatschap? Ga naar www.bkveenendaal.nl.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via

www.fovweb.nl, daar heeft

u ook de mogelijkheid om

u aan te melden voor de

FOV-nieuwsbrief die ieder kwartaal verschijnt.

Gastspreker Michaël van Straalen van MKB Nederland

Terugblik bijeenkomst Bedrijvenkring Veenendaal

Op 17 oktober ontving Bedrijvenkring Veenendaal de organisatie Individuele Plaatsing en Steun (IPS). Wat houdt IPS in? IPS werkt vanuit GGz Centraal voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt die op zoek zijn naar een baan. Een groot deel van deze mensen kampt met psychiatrische problemen en vindt zonder een baan moeilijk een plek in de samenleving. IPS-trajectbegeleiders ondersteunen hen bij het vinden en behouden van passend werk. Zo krijgen ze niet alleen een vast inkomen, maar ook meer sociaal contact. Een praktijkvoorbeeld van de werkzaamheden van IPS is Toon, hij is na bijna tien jaar weer aan het werk! U leest het hele verslag van de dag op: www.bkveenendaal.nl/nieuws/individuele-plaatsing-en-steun

Contact FOV

www.fovweb.nl

Martin Ruiter, voorzitter

voorzitter@fovweb.nl

Wim Werkman

delen:

Vallei Business nummer 5 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by