Raadsleden uit FoodValley on tour in Rhenen

Magazines | Vallei business nummer 5 2016

Op vrijdag 28 oktober organiseerde Regio FoodValley alweer de zesde regiotour op rij. Elk jaar organiseert de regio een middag speciaal voor leden van gemeenteraden en Provinciale Staten. Dit jaar waren ook Kamerleden uitgenodigd. Het Veense Kamerlid Bisschop (SGP) maakte een deel van de tour mee. Dit jaar was Rhenen gastheer. Bedrijvenkring Rhenen maakte duidelijk dat ze enthousiast is over samenwerking binnen de regio en over het thema Food. Voor de tour had ze drie bedrijven geselecteerd die elk een bijzondere band hebben met Food. FOTOGRAFIE Sjef Prins I APA FOTO

Raadsleden uit FoodValley

on tour in Rhenen

De bijeenkomst begon en eindigde bij Ouwehands dierenpark. Natuurlijk werd bijzondere aandacht gegeven aan de komst van de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya. In het voorjaar van 2017 zullen de panda's daadwerkelijk in Rhenen aankomen. Een gebeurtenis die niet alleen voor Ouwehand heel bijzonder is maar ook voor de regio en de rest van Nederland. Tijdens de regiotour vertelde manager Dirk-Jan van der Kolk van het dierenpark hoe straks horeca een plek zal krijgen in het nieuwe onderkomen van de panda's, Pandasia.

Pull, toonaangevend in tuinbouw en de industriële sector

Pull Rhenen B.V. is in de afgelopen 60 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende onderneming in half -en eindproducten voor onder andere de tuinbouwmarkt. Raadsleden werden rondgeleid door René van der Mark en Sander Smits en zagen hoe de jarenlange ervaring en uitgebreide kennis krachtige producten oplevert. Pull richt zich specifiek op het ontwikkelen van producten die geheel zijn afgestemd op het gebruik in de tuinbouwteelt in Nederland en omringende Europese landen. Het bedrijf staat daarmee aan de basis van de groei van planten.

Meester Affineurs en hun ambachtelijke kazen

Meester Affineurs is een jong bedrijf dat zich heeft toegelegd op het, op eigen receptuur, ambachtelijk maken van kaas. Bijzonder aan dit bedrijf is dat de kaas wordt bereid uit raszuivere rauwe melk van voornamelijk 'vergeten rassen vee' die uit het Nederlandse landschap zijn verdwenen. Naast het behoud van deze rassen speelt ook biodiversiteit een belangrijke rol. Hierbij werkt Meester Affineurs nauw samen met veehouders binnen de Gelderse Vallei, hoorden de raadsleden van de betrokken initiatiefnemer Hans Boot. Er worden kazen gemaakt die uniek zijn op de Nederlandse markt. Het bedrijf heeft hiervoor het certificaat Erkende Streekproducten ontvangen.

De Werkbij, imkerij met passie

Imkerij De Werkbij is al tientallen jaren een vraagbaak voor andere imkers, onderzoekers en de agrarische sector. Zonder bijen hebben we geen of slecht voedsel en dus geen toekomst. Een bevlogen Leo Gensen vertelde de raadsleden dat de honingbij door de imkerij behouden blijft. De filosofie van de imkerij is dat mensen en bijen bij elkaar horen. De raadsleden kregen een zakje bloemzaden mee om bloemen te laten groeien waar de bijen op afkomen. Zo werken mens en dier samen aan een mooie toekomst. n

Regiotour FoodValley

Hotel en Congrescentrum de ReeHorst

Hotel - Restaurant - Brasserie - Wijnbar - Vergaderen

Trainingen - Congressen - Events - Theater

Geschikt voor elke gelegenheid. Met o.m. 38 zalen en ruime, gezelllige ontvangstfoyers. Elke bijeenkomst wordt gegarandeerd een beleving. Vol warmte,gezelligheid en altijd persoonlijk!

Bennekomseweg 24

6717 LM Ede

T 0318 750300 F 0318 750301

E info@reehorst.nl

I www.reehorst.nl

The Hunting Lodge

Puur, eerlijk

en vooral veel genieten'

Beekhuizenseweg 1

6891 CZ Rozendaal

026 3611597

www.thehunting.nl

Toplocaties in de regio Vallei

Restaurant L'Orage / Party Centrum Flora

In een ambiance van nostalgie, rust en gemoedelijkheid is restaurant L' Orage de perfecte locatie om te genieten van een goede maaltijd.

Lunterseweg 44

6718 WE Ede

T 0318-613876 / 653227

F 0318-653327

I www.lorage.nl

Vallei business nummer 5 2016

Lees volledige uitgave online