Column Oxonia

Magazines | Vallei Business nummer 5 2016

Leve Pietje

Precies!

Concrete afspraken, ik houd ervan! Het geeft duidelijkheid en je weet exact waar je aan toe bent. Losse eindjes geven ruimte aan eigen interpretatie en daarmee uitzonderingen en misverstanden.

Zwart-op-wit staande duidelijke voorwaarden vormen altijd de basis van een plezierige samenwerking. Onvoorstelbaar eigenlijk dat deze in de praktijk nogal eens blijken te ontbreken of totaal genegeerd worden voordat contractafspraken worden bezegeld.

Autoleasing, zowel zakelijk als het steeds populairder wordende privélease, is een complexe dienst. Het heeft betrekking op een fysiek product, de auto, en op een groot aantal aanvullende servicecomponenten. Er is bovendien vaak sprake van een lange contractperiode en er kunnen aanzienlijke kosten mee gemoeid zijn. Juist hier zijn heldere samenwerkingsafspraken noodzakelijk. Op het internet en via social media worden wekelijks artikelen geplaatst en gedeeld met allerlei goedbedoeld autolease advies en tips. Hier zitten soms goede aandachtspunten bij, maar deze zijn zeker niet voor iedereen van toepassing. Het zijn open deuren of algemene kreten die geen duidelijkheid geven. Autoleasing is maatwerk. Door de uitgebreide mogelijkheden kan het voor elke organisatie perfect passend gemaakt worden. Gefundeerd op concrete afspraken tussen leasemaatschappij, werkgever en werknemer. Deze laatste wordt nog weleens vergeten, terwijl de berijder een heel grote invloed op de kosten heeft. Van groot belang dus om ook met hem of haar concrete afspraken in een uniforme mobiliteits- of autoregeling vast te leggen.

De vraag naar privé en zakelijke leaseauto's neemt toe. Het is daarom belangrijk om voor het afsluiten van het nieuwe leasecontract de tijd te nemen om de algemene voorwaarden grondig door te nemen of hier advies over te vragen. Staan er onduidelijkheden in, vraag de leasemaatschappij deze dan schriftelijk aan je toe te lichten. Dan pas weet je wat je van elkaar kan verwachten en staat niets een langdurige samenwerking in de weg.

Afgesproken?

Huib van Loon

Oxonia Fleet Solutions

column

Vallei Business

Financieel Advies

Reclame

Bedrijfshuisvesting/onderhoud

Electronische adviseur ontlast medewerkers

Service Rubriek

Office

Locaties

Diversen

Juristen

delen:

Vallei Business nummer 5 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by