Column Orizzonte

Magazines | Vallei Business nummer 3 2017

Een spontane break

geeft energie!

Herken je dit?

Nog snel even dat stuk afmaken, die mail versturen en dan net iets te laat vertrekken. Want druk, druk, druk. En tja, dan gaat natuurlijk die brug open, rijdt die tractor voor je op een weg waar je niet mag inhalen en zijn ALLE (want zo beleef je dat wanneer je gestrest bent) verkeerslichten rood. Uiteindelijk kom je te laat op je afspraak waar je dan vervolgens ook nog eens met gemopper over jouw te late aankomst over je heen krijgt.

Dan gebeurt er dit in je hoofd:

"Goh, iedereen weet toch dat ik het heel erg druk heb en ontzettend mijn best doe! Ik werk zelfs zoveel dat ik nauwelijks vrije tijd heb. Daar mopperen ze thuis trouwens ook al over! Waar doe ik het eigenlijk allemaal voor?"

Diep in je hart weet je best dat het anders kan. Maar hoe dan?

Dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Gepland, maar ook ongepland!

Ik deel met je een persoonlijke ervaring die ik deze week had door een half uur een break in te lassen.

Door een heel soepel verlopen reis was ik zeer ruim te voren op een afspraak. De locatie was aan de rand van het bos. Nu had ik de keus, kruip ik achter m'n laptop of gun ik mezelf een boswandeling. Want tja, als wandel- en natuurcoach heb je natuurlijk altijd wandelschoenen in je auto liggen. De beslissing was snel genomen, hakken uit en wandelschoenen aan.

Wauw, wat een rust en een verrassend mooie omgeving! Al wandelend kom ik uit bij een waterpartij waar echt zeldzaam veel waterjuffers en libellen boven het wateroppervlak zweven. Kikkers die voor m'n voeten wegspringen en in het water prachtige dieproze waterlelies. Ik word stil van zoveel moois. Het maakt me blij, geeft me inspiratie en energie voor de hele dag.

Zou je ook eens kunnen proberen zo'n spontane break tijdens je werkdag. En wanneer je dan wilt sparren over thema's die je bezig houden wandel ik graag met je mee.

Ik help jou als ondernemende vrouw of man weer scherp te krijgen hoe je jouw balans in werk en leven (terug)brengt, te kiezen voor wat écht belangrijk voor je is en je vitaliteit te behouden.

Wat denk je? Gaan we binnenkort samen op pad?

Zomerse groet!

Yvonne Veenendaal

T 06 52 02 19 15

www.orizzonte.nu

info@orizzonte.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by