RF Management

Magazines | Vallei Business nr 6 2012

RF Strategic Management Service:

Inzicht in de toekomst

RF Strategic Management Services heeft een model ontwikkeld dat juist antwoord geeft op deze vragen. Het model biedt ondernemers en managers een overzichtelijke tool om de kosten en baten te analyseren. Maar nog belangrijker: het model rekent de consequenties van beslissingen door naar de toekomst. Daar waar de accountant de resultaten uit het verleden weergeeft gaat het model verder en brengt uw toekomstplan in beeld.

Ronald Folkerts wil en kan ondernemers en managers inzicht geven in de consequentie van de keuzes die ze maken. “We beginnen om de bestaande situatie in kaart te brengen en te analyseren aan de hand van de basisgegevens. De hele organisatie wordt in beeld gebracht waarbij ook de individuele productiviteit op de afdelingen wordt meegenomen. Alle factoren komen in een overzichtelijk model te staan zodat er in één oogopslag te zien is waar verbeter- of pijnpunten zitten. Er is dus geen sprake van een standaard pakket, maar tailor-made informatie.”

Alle waardes komen in het model te staan waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen beïnvloedbare en niet-

beïnvloedbare kosten en uren. “De uitkomst van de analyse is een dashboard. Wat hierbij uniek is, is de mogelijkheid om aan de knoppen te draaien en het programma rekent dan uit welke invloed een keuze heeft op de omzetontwikkeling en marges. Zo kan heel gericht het beleid worden aangepast op plekken waar kosten kunnen worden bespaard. Directe kosten waar in gesneden kan worden komen duidelijk naar voren, maar ook waar efficiënter gewerkt kan worden zodat de productiviteit omhoog gaat. Dit kan op verschillende niveaus (bedrijfs-, afdelings,- of productniveau).

Door het verfijnde inzicht in de nabije toekomst kan nog scherper gestuurd worden, wat uiteindelijk tot een verdere voorsprong op de concurrent kan leiden."

Inzicht

De toepassing maakt geen gebruik van aparte software en is met een gemiddelde kennis van Excel te gebruiken, ook is implementatie in andere spreadsheetprogramma’s mogelijk. “De kosten zijn laag en de inzichten groot”, zegt Folkerts. “Als de basisgegevens eenmaal staan, kunnen de parameters gewoon in de spreadsheet worden aangepast. De effecten van de veranderingen worden gelijk duidelijk weergegeven.”

“Inzicht, overzicht en gebruikersgemak”, anders kan Folkerts zijn rekenmodel niet omschrijven. “Ik denk dat ondernemers veel winnen als ze inzicht hebben in hun bedrijfsprocessen en de kosten. Als je ziet waar er kan worden bespaard en hoe bepaalde beslissingen in de toekomst uit gaan pakken, kan je heel precies te werk gaan om efficiënter en kostenbesparend te werken.” Een demonstratiemodel geeft de werking van dit model goed weer. Via de website (www.rf-management.nl) kan eenvoudig een afspraak voor een demonstratie aangevraagd worden.

www.rf-management.nl

Inzicht in de kosten en baten is essentieel voor het goed functioneren en voortbestaan van bedrijven. Vragen als: bied ik de juiste prijs, hoe ontwikkelt mijn marge, wat is de terugverdientijd spelen hierbij een belangrijke rol. Vragen die belangrijk zijn voor het bepalen van de koers naar de toekomst.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by