Werkconferentie circulaire bouw & demontage: Leren en waarde creëren

Magazines | Vallei Business nummer 2 2018

Dit is geen gewone betonvloer

Dit is ook geen gewoon erf. Hier rijden straks vrachtwagens met een gewicht van 50 tot 60 ton, geladen met aardappelen. Constructieve kunststofvezels, gemengd in de betonmortel, zorgen voor een ijzersterke vloer. Sneller, goedkoper, duurzamer én milieuvriendelijker dan een erfverharding met een traditionele stalen betonwapening.

 

Foto: Sjef Prins

Tekst: Alice van schuppen

 

Medewerkers van Haverkamp en Veendrick Betonvloeren uit Emmeloord leggen op het agrarisch bedrijf in Marknesse bijna 2000 vierkante metererfverharding aan.Ze sparen twee dagen uit, waarin ze anders met vier betonvlechters het voorbereidende werk hadden moeten doen. De stalen wapening is hier in zijn geheel vervangen door High Grade constructieve kunststofvezels van CONVEZ, waarmee de erfverharding volgens de Eurocode2 berekening aan alle eisen voldoet.

 

De nieuwe erfverharding gaat voorlopig wel even mee, want met kunststofvezels is het beton beter vloeistofdicht en kan er geen corrosie optreden. Een onderhoudsvriendelijke en duurzame keuze dus, die ook nog eens goed is voor het milieu. Wapening met constructieve kunststofvezels in plaats van met staal kan een besparing van ruim 70% op de CO2-uitstoot opleveren. Meer weten? Neem contact op met Marc Witbreuk, directeur van Convez, dat gevestigd is in Ede.

www.convez.eu

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by