Recensie Fizzy

Magazines | Vallei Business nummer 2 2018

Fizzy prikkelt alle zintuigen

Je moet het maar durven: een voormalig toprestaurant omtoveren in je eigen droom. Marijn van de Worp en Yasmina El Azzouzi deden het. Op de plek tot waar voor kort ’t Soerel in Epe stond, openden zij in februari restaurant Fizzy. Vallei Business schoof aan tafel bij het fonkelnieuwe restaurant.


 

Hoewel Marijn en Yasmina beiden twintigers zijn, hebben ze al een indrukwekkende cv. Marijn stond eerder in de keuken van sterrenrestaurants als De Librije in Zwolle, Het Koetshuis in Bennekom en was tot voor kort nog souschef bij Basiliek in Harderwijk. Yasmina heeft gewerkt als freelance horeca specialist in verschillende horecaconcepten, onder andere bij het Oude Politiebureau en daarnaast in de foodfotografie.

Doorkijk

Wie binnenstapt bij Fizzy zal sommige facetten nog herkennen van ’t Soerel, maar het grootste gedeelte van het interieur van het restaurant is veranderd. Zo zijn er nieuwe tafels, een nieuwe bar en zijn er accenten van rvs en beton en vergrijsd eikenhout aangebracht. Bijzonder is de doorkijk naar de keuken en de chef’s table voor tien personen, waar de witte brigade de laatste hand legt aan de gerechten voordat het geserveerd wordt. Een hele beleving om te zien wat er allemaal gebeurt in de keuken. Niet zo gek dus dat dit een van de populairste plekken van het restaurant is. Ook de kaart van Fizzy is anders. Zo zijn er minder vaste gerechten te vinden en wordt er gewerkt met verrassingsmenu’s met seizoensgebonden producten. Hierbij wordt rekening met de wensen en allergieën van gasten. Onze gastvrouw vertelt dat er met een verrassingsmenu gewerkt wordt om de gasten te prikkelen met de gerechten. Daarnaast is er een kleine à la carte kaart met seizoensgerechten die om de vijf weken wisselt. 

 

Puur

We beginnen met Ceviche van skrei met komkommer, gerookte paling, keffir en ponzu, wat een verfijnde smaak! We continueren ons diner met perfect perfect gegaarde langoustine met salade van donkere quinoa, groene appel, koolrabi en schuim van bisque. De groene appel geeft het geheel een heerlijk frisse smaak. De rivierbaars met gefermenteerde bospeen, zwarte knoflook, dragon en wortel beurre blanc smaken beslist naar meer. Hier wordt puur en met veel liefde en passie gekookt, dit straalt er van alle kanten af.  Ook een kwinkslag wordt daarbij niet geschuwd.

Niet voor de hand liggend

Tussen de gangen door nemen we nog even de uitgebreide wijnkaart door, waarbij overduidelijk wordt dat de sommelier ook graag uitstapjes maakt naar niet voor de hand liggende wijnen. Bij iedere gang wordt met veel bevlogenheid de keuze voor de geschonken wijnen toegelicht. Aan aandacht hebben de gasten hier geen gebrek. De bediening is niet opdringerig, maar attent en betrokken. De zwarte brigade weet je het gevoel te geven alsof je tot de vaste gasten behoort. Het hoofdgerecht de hertenrugfilet met structuren van rode biet, aardpeer, mierikswortel en eigen jus is zo ontzettend mals en smaakvol dat je je vingers er bij af zou willen likken. Tot slot worden bloedsinaasappel segmenten met kaneelmousse, rauwe witlof en ijs van groene curry geserveerd. De bijzondere smaken bij elkaar maken onverwachts en heel goede afsluiter.

 

Verrassingen

Terugkijkend op de avond kunnen we concluderen dat Fizzy niet alleen verrast met smaken, maar ook met structuren en vormen. Voor dit soort verrassingen rijden wij graag een stukje om. Ook de lunchkaart is verre van standaard te noemen. Reken maar dat wij snel een keer aanschuiven om ook de kleine kaart uit te proberen!

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement