Column Industrial Automation

Magazines | Vallei Business nummer 2 2018

ICT Awards voor de FoodValley regio

 

Voor het eerst strijden talrijke ICT-bedrijven uit de gehele FoodValley regio om de felbegeerde titel ‘ICT Onderneming van het Jaar’. Dit gebeurt op maandag 28 mei 2018, wanneer de Basiliek in Veenendaal het middelpunt is van alle mogelijke belanghebbenden in de ICT-sector van de gemeentes uit dit samenwerkingsgebied.

 

Deze bijzondere namiddag- en avond vormen de aftrap van Taste of IT, een landelijke campagne in opdracht van ICTValley en ICT Campus, om de ICT-sector binnen de FoodValley regio landelijk en zelfs wereldwijd op de kaart te zetten. Er is een groei agenda opgesteld waarin de vele initiatieven en samenwerkingsverbanden zijn opgemaakt. ICT bedrijven in de FoodValley regio hebben vaak een cross over met food, health en tech. Daarin onderscheidt dit gebied zich duidelijk van de rest van Nederland. Opleiders als CHE, ROC A12 en natuurlijk Wageningen Universiteit vinden hierin nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en verbinden zich daarom graag aan de Food Valley ICT Awards.

ICT is de toekomst 

Er is een groot tekort aan geschoolde mensen in de ICT. Onderwijsinstellingen als CHE (start per schooljaar 2018-2019 met twee geheel nieuwe ICT-opleidingen), ROC A12, Knooppunt Techniek en de Wageningen Universiteit bieden ICT-opleidingen aan die direct gerelateerd zijn aan de food, health en tech-industrie die hier groeiende is. 

“Iedereen moet weten hoeveel bijzondere cross overs ICT met food, health en tech er in deze regio zijn. Het zou toch geweldig zijn als jongeren hier ICT-opleidingen volgen en na het behalen van hun diploma meteen aan de slag kunnen bij een van de vele mooie tech-bedrijven in de regio? De banen in de sector en in deze regio liggen voor het grijpen’’, aldus de organisatie.

Kennismaken

Behalve de presentaties en bekendmaking van de beste ICT-bedrijven in diverse categorieën op maandag 28 mei aanstaande, kunnen bezoekers in het namiddagprogramma kennismaken met relevante ondernemingen, overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en culinaire hoogstandjes  uit de FoodValley regio. Aansluitend vinden de FoodValley ICT award-uitreikingen plaats.

 

Kaartverkoop en informatie:

www.foodvalley-ictawards.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement