Column Movi Performance Gym

Magazines | Vallei Business nummer 2 2018

Trainen heeft een positief effect op alle aspecten van je leven. Het verbeteren van je fysieke fitheid maakt je gezonder en stressbestendiger. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en ben je productiever op de werkvloer. Helaas weigeren te veel mensen écht tijd te investeren. 

De afgelopen jaren heb ik een flink aantal gemotiveerde én minder gemotiveerde mensen mogen trainen. Het excuus dat ik vaak van hen te horen kreeg, is dat ze geen tijd hebben om te sporten. Laat ik één ding voorop stellen: tijd is geen excuus! Het probleem is dat mensen niet gemotiveerd zijn of slecht zijn in timemanagement. 

 

Prioriteiten stellen

We hebben 24 uur per dag, 7 dagen in een week. Hierdoor komen we op 168 uur in totaal. Dat is veel tijd om te benutten voor jouw dagelijkse bezigheden. Om te laten zien dat - met het stellen van de juiste prioriteiten - je wel degelijk tijd hebt om drie uur per week te sporten, wil ik een rekensom met jullie maken. 

Je krijgt van mij acht uur slaap per nacht. Dat betekent: 56 uur om te slapen. Laten we zeggen dat je daarnaast 12 uur per dag werkt van maandag tot en met vrijdag. Dan werk je 60 uur (!) per week en dan houden we nog 52 uur over.

 

Tijd voor jezelf

Van deze overgebleven 52 uur geef ik je twee uur per dag om te reizen voor werk, drie uur per week om boodschappen te doen, vier uur voor het huishouden en 25 uur voor jezelf, familie en je vrienden. Nu heb je nog 10 uur per week over. Ik denk dat je begrijpt waar ik heen wil. 

Het grappige van deze rekensom is dat de meesten niet eens acht uur per dag slapen of twee uur naar werk reizen. Je eindigt in werkelijkheid met meer dan 10 uur per week. Om te kunnen sporten. Maar deze uren besteed je daar niet aan. Waar gaat al je tijd dan heen? Wat dacht je van: televisiekijken, social media en andere niet belangrijke bezigheden. 

 

Timemanagement

Als je écht denkt dat je geen tijd hebt om te sporten, kan dit twee redenen hebben. De eerste is timemanagement. De tweede motivatie. Met dat laatste kan ik je niet helpen. Je moet het écht zelf willen. Maar ik help je graag met timemanagement. 

Kan ik je helpen met het behalen van jouw sportieve en fysieke doelstellingen of wil je weten wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Ik vertel je graag meer tijdens een intakegesprek. Geheel vrijblijvend.

 

Movi Performance Gym | Kevin Nicola | General Manager | Personal Trainer | www.moviperformancegym.nl | kevin@moviperformancegym.nl | 085-0495139  

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by