Iedere dag is anders bij BDG Beveiliging

Magazines | Vallei Business nummer 2 2018

BDG Beveiliging is een veelzijdig beveiligingsbedrijf uit Barneveld. De mobiele surveillance is gespecialiseerd in het verzorgen van alarmopvolging, openingsrondes, veiligheids- en sluitrondes en personeelsbegeleidingen. De gastheren en gastvrouwen verzorgen de beveiliging bij een evenement, maar ook uw huis laten beveiligen tijdens een uitvaart kan door BDG beveiliging gedaan worden, waarbij DIENSTVERLENING altijd met hoofdletters geschreven wordt! Want dat is wat de klanten tegenwoordig willen. Niet meer een poppetje in een uniform, maar een meedenkende dienstverlenende  beveiliger. 

 

Dit vertelt directeur Herman van Schaik, die 25 jaar geleden per ongeluk in de beveiliging terechtkwam. Nadat hij jarenlang diverse supermarkten op campings had bestierd, volgde hij een cursus beveiliging. Hoewel hij hier in eerste instantie niet zijn werk van wilde maken, liep hij wel een aantal maal een dienst in de beveiliging mee. Hij werd steeds enthousiaster over het vak en besloot hierin verder te gaan. Na bij verschillende bedrijven te hebben gewerkt en dus de nodige ervaring te hebben opgebouwd, startte hij vijf jaar geleden met BDG Beveiliging. Inmiddels is BDG Beveiliging actief met verschillende mobiele surveillancevoertuigen op de gehele Noord-Veluwe van Zwolle tot Amersfoort, Soest en Baarn tot Arnhem. 


Surveillant

De objecten waarvoor BDG Beveiliging de alarmopvolging verzorgt, worden beveiligd door een  alarmsysteem, dan wel door een camera. Gaat het alarm af of wordt er iemand geconstateerd op de camera dan zal direct de surveillant aangestuurd worden. Vervolgens gaat de beveiliger kijken wat de oorzaak van de melding is en zal hij of zij indien nodig de nooddiensten oproepen en maatregelen nemen.

Doordat deze dienstverlening 24 uur per dag doorgaat, is elke dag anders voor zowel de surveillanten als de medewerkers op kantoor. “Stel je voor dat om drie uur ’s nachts een surveillant autopech krijgt, dan moet dit direct opgelost worden. Desnoods moet er iemand van kantoor zijn bed uit gebeld worden om een andere auto ter plekke te krijgen. De dienst moet door”, zegt Van Schaik. “Soms kijk ik in de ochtend naar de afspraken in mijn agenda, als ik dan ’s avonds terugkijk, blijkt alles weer anders te zijn gelopen dan ik in de ochtend gedacht had!”

 

Faillissementen

BDG Beveiliging werkt daarnaast in een bijzondere nichemarkt, de faillissementenbranche. In opdracht van de grootste veilinghuizen, curatoren en banken wordt de beveiliging verzorgd bij faillissementen. Dat kan zijn dat het beheer wordt overgenomen van het bestaande alarmsysteem of dat er een mobiel alarmsysteem wordt geplaatst. Met deze mobiele alarmsystemen heeft BDG Beveiliging al panden tot 6000 vierkante meter efficiënt beveiligd. 

“Als we gebeld worden door een curator of veilinghuis moeten we direct kunnen acteren. Daarom hebben wij in Barneveld minimaal twee mobiele alarmsystemen op voorraad liggen. Dienstverlening schrijven wij altijd in hoofdletters. Doordat wij met een klein en hecht team het bedrijf runnen, komt het geregeld voor dat ik zelf in de auto moet springen om een boedel te beveiligen.”

Als je dan na een groot faillissement van een bekende winkelketen binnen 24 uur kan zeggen dat je circa 30 vestigingen hebt kunnen voorzien van nieuwe sloten, beveiligd hebt met een alarmsysteem en de opvolging hebt kunnen regelen, dan maakt hem dit trots. “Of het nu een slijterij is, een paard of een nog niet afgebouwd schip, wij zorgen er altijd voor dat dit goed beveiligd is.”

BDG Beveiliging is verantwoordelijk voor de hele keten van beveiliging in de faillissementensector. Dat betekent eventueel onderhoud aan het alarm, de doormelding naar de alarmcentrale en de opvolging van de eventuele meldingen. “Medio januari 2018 mochten wij na een inbraak een camerasysteem op batterijen plaatsen in een pand waar geen stroom meer aanwezig was. En binnen twee dagen was er een nieuwe poging tot inbraak waarbij een snelle reactie van de politie ervoor heeft gezorgd dat het bij een poging bleef.”

BDG Beveiliging en haar klanten

Het hoofdkantoor van BDG Beveiliging  staat in Barneveld. Als zelfstandig onderdeel van de Briljant Groep is vijf jaar geleden BDG Beveiliging ontstaan. Vanuit dit kantoor wordt met een klein aantal mensen het volledig bedrijf geleid, waarbij een team van rond de 30 beveiligers wordt aangestuurd en een 900 tal klanten worden bediend. De kracht van BDG beveiliging is de platte organisatie en de korte lijnen.

De meeste opdrachtgevers kennen de mensen op kantoor en de mensen op kantoor kennen de meeste opdrachtgevers. “Ik vraag potentiële klanten wel eens: ‘kent u uw beveiliger nog wel?’”, vertelt Van Schaik.  “Onze opdrachtgevers hebben één aanspreekpunt voor alles, voor zowel de operationele vragen als vragen over facturen of het inplannen van een nieuwe dienst.”

Van Schaik illustreert de korte lijnen aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk: “Woensdagmiddag voor Hemelsvaartdag werden we rond 16.15 uur gebeld met de vraag of nog we een bouwlocatie konden beveiligen met controlerondes in verband met vernielingen. Circa tien minuten later had het bedrijf onze aanbieding en om 16.45 uur was deze klant al operationeel.  Aan het begin van de avond hingen onze borden al op de bouwhekken.”

Door deze flexibiliteit en het klantbelang altijd voorop te stellen, is het klanttevredenheidspercentage zeer hoog bij BDG Beveiliging. Dit is ook een speerpunt van de organisatie, want volgens Van Schaik dient elke klant als een referentie te kunnen dienen voor een volgende klant.

De BDG Beveiliger (beveiligen met 

een glimlach)

“De tijd dat een beveiliger een man of vrouw was die in een uniform in een stoffige loge zat en door niemand gezien werd is voorbij”, zegt Van Schaik.” Tegenwoordig moet de beveiliger steeds meer een gastheer/vrouw zijn waarbij hospitality een steeds grotere rol speelt. Dat dienstverlening in de afgelopen jaren veel belangrijker geworden, daar kunnen we niet meer omheen.

Vroeger kwam er een norse beveiliger die iedereen sommeerde om het pand te verlaten omdat het tijd was, tegenwoordig vraagt hij vriendelijk of hij al kan afsluiten en komt anders later terug om te kijken of iedereen weg is. Een surveillant die vroeger alleen maar rapporteerde dat er een vuilniszak stond te lekken, ruimt deze tegenwoordig ook op; meedenken in de dienstverlening en net dat beetje meer geven is wat wij vragen van onze medewerkers.”

Per opdracht wordt er door BDG Beveiliging altijd een specifieke beveiliger  geselecteerd welke affiniteit heeft met de aard van de opdracht. Hierdoor creëer je volgens Van Schaik een hogere betrokkenheid bij de medewerkers. “Een beveiliger bij een zorghotel moet andere competenties hebben dan een beveiliger die bij een bank klanten ontvangt. Al onze mensen worden geselecteerd op integriteit en worden periodiek gescreend bij justitie.”


De factor mens

“Hoewel de techniek nog wel een groter aandeel zal krijgen zal de mens in de beveiliging altijd aanwezig blijven”, denkt van Schaik. “Camera’s registeren, robots kunnen al pand beveiligen, drones kunnen de mobiele surveillance gaan uitvoeren, maar bij al deze dingen heb je nog een mens nodig die beoordeelt wat er gebeurt of wie er ingeschakeld moeten gaan worden. Een mens kan meer zien, horen en ruiken en hierdoor vervolgschade voorkomen.”

Als voorbeeld noemt Van Schaikt de beveiliging van bouwplaatsen. “Vroeger liep daar een man met een hond, tegenwoordig staan hier camera’s en alarmsystemen. Als die wat registeren, wordt toch de politie en de beveiliging nog aangestuurd om deze mensen te kunnen onderscheppen.”

Laatste ontwikkelingen
BDG Beveiliging is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. “Wij volgen de ontwikkelingen door het bezoek aan beurzen, leveranciers  en het lezen van vakbladen”, zegt Van Schaik.“En mocht hier iets interessants uit voortkomen dan zullen wij ook de eerste zijn die hierop inspelen.”

Toekomst

De toekomstvisie van BDG Beveiliging heeft Van Schaik duidelijk op zijn netvlies staan.

“Doorgroeien in onze huidig werkgebieden in onze mobiele surveillance tak, want hoe meer auto’s er van ons op de weg rijden, hoe sneller en adequater wij kunnen reageren!”

 

www.bdgbeveiliging.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement