Caprilli: Re-integratie en ziektepreventie met behulp van paarden!

Magazines | Vallei Business nummer 2 2018

Veel mensen lopen met spanning en stress en weten niet goed hoe daar vanaf te komen. 

Door paarden in te zetten als hulpmiddel voor mensen, dit wordt ook wel paardencoaching genoemd, wordt binnen enkele minuten de grootste spanning weerspiegeld. Paarden zijn namelijk uitermate gevoelig voor spanning en ‘weerspiegelen’ dit van mensen en dieren uit hun omgeving. Door snel en direct op een positieve manier geconfronteerd te worden met die spanning, ontstaat ook direct ruimte om er iets aan te kunnen doen.

 

Burn-out

Onze ervaring na tien jaar begeleiden van cliënten, is dat mensen vaak ‘in het hoofd’ zitten. Daar is op zich niks mis mee, maar kan parten gaan spelen als we daarmee een te hoge spanning opbouwen en niet weten hoe die weer losgelaten kan worden. Hoe langer mensen doorlopen met stress, hoe groter de kans is op een burn-out of depressie. Als dat punt bereikt is, neemt het lichaam eigenlijk het roer over van het hoofd en wil het alleen nog maar rusten om te kunnen gaan ontladen.

Privacy

Caprilli Coaching en Training is sinds 2016 gevestigd op een prachtige boerderij in Barneveld-Zuid en is speciaal ingericht om in alle rust en met alle privacy mensen te kunnen begeleiden bij hun ont-spanning en herstel. Dit doen wij door paardencoaching als uiterst efficiënt hulpmiddel voor mensen in te zetten. Wij werken als reïntegratiebureau veel voor het UWV, gemeenten, organisaties en bedrijven en zijn gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met burn-out, stress, depressie, trauma en ptss.

 

Caprilli Coaching & Training

Sylvia Bosveld & Paul Tonino

Ruitenbeekweg 127, 3771 SK Barneveld

www.caprillicoaching.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement