Mereveld Utrecht: Sfeer die inspireert

Magazines | Vallei Business nummer 2 2018

Ga er maar aan staan: een succesvol evenement organiseren voor je bedrijf, intern of extern. Midden-Nederland telt vele tientallen locaties, maar wanneer je een passende sfeer, een veelheid aan faciliteiten en een flexibele partner zoekt, wordt de spoeling aanzienlijk dunner. Laat vooral de foto’s van Mereveld in Utrecht voor zich spreken.

 

Tekst: Aart van der Haagen

Fotografie: Mereveld

 

Om zichzelf een spiegel voor te houden lieten Co en Hans Stelling, eigenaren van de fraaie locatie aan de zuidoostelijke kant van de stad, door een onafhankelijke professional uitzoeken aan welke eisen een succesvol bedrijfsevenement zou moeten voldoen. Dat begint met sfeer: de juiste omgeving inspireert deelnemers en laat mensen boven zichzelf uitstijgen, wat voor goede ideeën en voor onderlinge verbinding cq harmonie zorgt. Het tweede aspect betreft het vinden van een centrale locatie in het land, gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Dat laatste vereist een ruimte, bij voorkeur gratis parkeergelegenheid. Goede catering vormt het derde element. Misschien klinkt het als bijzaak, maar dat is het niet, want deelnemers hechten er veel waarde aan en onthouden het. Dingen als lekkere koffie uit een kopje, verrassende hapjes en een smakelijke, met zorg bereide lunch geven een niet te onderschatten meerwaarde aan een evenement. Als laatste aspect wordt een nauwe samenwerking met een flexibele locatie genoemd, waar de contactpersoon en zijn collega’s proactief meedenken en initiatief durven nemen.
Prikkel

De broers Stelling kunnen tot hun tevredenheid constateren dat hun locatie met overtuiging aan bovenstaande voorwaarden voldoet, al vereist dat continue aandacht, gezien de concurrentie. “In Utrecht en omgeving vind je natuurlijk veel historische accommodaties, waarvan een toenemend aantal zich in dit speelveld begeeft,” weet Co Stelling. “Voor ons betekent dat een prikkel om ervoor te zorgen dat we in alle opzichten up-to-date blijven: qua sfeer, faciliteiten, catering en flexibiliteit richting opdrachtgevers. Dat is voor de locatie best ingrijpend, als je kijkt naar investeringen. Ons monumentale pand, van oorsprong een boerderij uit 1890, hebben we in 2000, 2011, 2014 en 2017 verbouwd. Vorig jaar zelfs heel grondig, omdat we de zolder erbij wilden betrekken, hetgeen constructieve aanpassingen vergde. We beschikken nu over zeven stijlvolle zalen, met supersnel 500 Mbps-internet en ruimte om 40 tot 700 bezoekers te ontvangen, maar we kunnen ook een kleiner gezelschap een luxueuze boardroom aanbieden.”

 

Speciaal laten ontwerpen

De ondernemers achter Mereveld lieten niets aan het toeval over en schakelden een landelijk gerenommeerde binnenhuisarchitect in, om met respect voor de historie van het pand een eigentijdse en hoogwaardige sfeer te creëren, met hippe elementen en rijke materialen. Hans Stelling: “In de ene ruimte zie je vooral hout, om de constructie te benadrukken, in de andere ruimte tref je een combinatie van harde materialen aan: metaal, hout en steen. Het stucwerk is volgens een specifiek recept ‘bereid’ en op de voormalige zolder op unieke wijze gecombineerd met metaal en glas, het behang op basis van kurk komt uit Parijs en het hout in één van de bars stamt uit de vloer van Franse treinwagons, met een fraaie afwerking van het doorleefde uiterlijk. Zelfs de armaturen van de lampen hebben we speciaal laten ontwerpen, zoals de led-kroonluchters in de nok en de metalen uitvoering van een wagenwiel in de voormalige schuur.”Wijngaard

Met het bovenstaande beantwoordt Mereveld in ieder geval ruimschoots aan het element ‘sfeer’. De centrale ligging vormt van oudsher al een sterk punt, direct bij uitvalswegen rondom Utrecht en op tien minuten loopafstand van treinstation Lunetten. “Gasten kunnen zelfs van een rechtstreekse pendeldienst gebruik maken,” geeft Co Stelling aan. “Met de fiets sta je in een goed kwartier midden in de bruisende binnenstad.” Van de Randstedelijke omgeving merk je verder weinig, temidden van het groen waarin Mereveld zich bevindt, met Golfbaan Amelisweerd als buurman. De tuin telt meerdere terrassen en aan de overkant ligt sinds vorig jaar een wijngaard, die binnen afzienbare tijd zijn eerste volwaardige oogst zal genereren, als basis voor enkele unieke huiswijnen. Daarmee belanden we als vanzelf bij het onderwerp ‘catering’. “Hier onderscheiden wij ons als accommodatie met een eigen keuken en koks, zonder dat we externe partijen hoeven in te schakelen. Het biedt ons de mogelijkheid om onze eigen gerechten te bedenken, toegespitst op het gezelschap, met volop ruimte voor vernieuwing en voor de medewerkers leuke uitdagingen om er hun eigen creativiteit in te leggen.”

Green Key goud-certificaat

De basis leggen voor een geslaagd evenement gaat voor Mereveld veel verder dan alleen het faciliteren van de locatie en de catering. “Met alle plezier verzorgen we in samenwerking met partners binnen de regio complete arrangementen, met activiteiten als fiets- of kanotochten, een golfclinic bij Amelisweerd of verrassende workshops,” vertelt Hans Stelling. “Bij elke offerteaanvraag nemen we uitgebreid de tijd om de klant alle aandacht te geven en het evenement volledig op de wensen af te stemmen, waarbij we ons voor het bespreken van de details graag schikken naar zijn agenda.” Naast het feit dat Mereveld in Utrecht volledig voldoet aan het geschetste lijstje met eisen voor een bedrijfsevenement is het vermeldenswaardig dat de locatie in de afgelopen jaren driemaal achtereen een Green Key goud-certificaat heeft weten te behalen, dat een waarborg biedt voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Dat vormt een continuproces, waarbij je jezelf moet blijven verbeteren. Zo onderzoeken we momenteel in samenwerking met de gemeente Utrecht hoe we zelf onze energie zouden kunnen opwekken, naast de reeds gedane investeringen in een veilige stroomvoorziening, een energiezuinig beleid met warmteterugwinning en waterbesparende maatregelen. De keuken springt verantwoord met voedsel om en we proberen de verspilling tot een minimum te beperken, onder andere via specifiek servies. Ingrediënten betrekken we het liefst van leveranciers uit de regio en waar mogelijk kiezen we voor biologisch. Verder steunen we een aantal goede doelen.” Daarmee mag je gerust spreken van een vijfde speerpunt richting opdrachtgevers, want MVO valt uit het bedrijfsleven niet meer weg te denken. Het maakt deze toplocatie compleet. 

 

Meer informatie: www.mereveld.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement