Column Movi Perfomance Gym

Magazines | Vallei Business nummer 4 2018

4 TIPS OM KLACHTEN VAN EEN ZITTENDE BAAN TE VOORKOMEN

We zitten als Nederlander tegenwoordig steeds vaker. We worden wakker en gaan aan de ontbijt tafel zitten, vervolgens stappen we de auto in om naar werk te rijden waar we 8 uur lang zitten, dan rijden we naar huis om thuis op de bank te gaan zitten. Je snapt waar ik heen wil. We zitten te veel! 

Misschien herken jij jezelf in de volgende klachten: last van je onderrug, pijnlijke knieën, afhangende schouders en weinig energie. Deze klachten kunnen allemaal voortkomen uit te lang en te vaak zitten.  Daarnaast is een zittende baan vaak reden van een afname van kracht en spiermassa en een toename in vet. 

Hieronder 4 tips hoe jij de klachten van zit-tend werk kunt voorkomen: 

1: Onderbreek elk half uur het zitten met

anderhalve minuut bewegen. Ga je flesje water bijvullen, ga naar de wc of ga simpel-weg even je benen strekken en buurten bij je collega. 

2: Parkeer je auto verder, ga met het open-baar vervoer of ga op de fiets naar je werk. Op deze manier zit je vaak minder lang dan wanneer je direct voor de deur de auto in stapt. 

3: Bewegen is niet voldoende, je zult je lichaam ook moeten trainen. Drie uur per week krachttraining, waarbij je voldoende aandacht geeft aan de spieren die lui zijn geworden van het zitten, doet al wonderen. 

4: Flexibiliteit en mobiliteit oefeningen doen wonderen. Spieren en gewrichten worden snel stijf van al het zitten. De oplossing?

Losmaken, activeren en trainen van de spieren. 

Punt 1 en 2 kun je alvast zelf mee aan de slag, maar met punt 3 en 4 kunnen wij jou mooi helpen. Herken jij jezelf in boven-staande klachten en ben jij bereid om tijd te investeren in jouw gezondheid? Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons op te nemen. 

Voor de eerste 25 personen die contact met ons opnemen naar aanleiding van dit artikel geven wij een transformatiesessie weg t.w.v. 99,-. Neem contact met ons op via info@moviperformancegym.nl om jouw transformatiesessie op te eisen. 

www.moviperformancegym.nl | 085-0495139 

De gemiddelde Nederlander zit tegenwoordig 8,7 uur per dag. Dit brengt een hoop gezondheidsrisicos met zich mee zoals onder andere een verhoogde kans op diabetes en depressies. Zitten is het nieuwe roken geworden.

Kevin Nicola | Personal Trainer | Movi Performance Gym Veenendaal | Storkstraat 5 | www.moviperformancegym.nl 

Movi performance gym | column

delen:

Vallei Business nummer 4 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by