Recensie Hotel De Wereld

Verschenen in Vallei Business nummer 4 2018

recensie | Hotel De Wereld/O Mundo

Wagenings icoon geeft gastvrijheid een nieuwe dimensie

In Nederland is er niet één hotel dat zoveel historische waarde heeft als Hotel De Wereld in Wageningen. Lammert de Vries, tevens eigenaar van Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem, hoefde dan ook niet lang na te denken toen de locatie vorig jaar in de verkoop kwam door het faillissement van de Jaap Venendaal Groep. Momenteel wordt het hotel nieuw leven ingeblazen. Zo opende in mei dit jaar Brasserie Le Monde in de serre en wordt het hotel opgeknapt. Vallei Business streek neer op deze bijzondere plek.

Aan het roer van Hotel de Wereld staat Wiebe de Vries, zoon van Lammert. Zes jaar lang werkte hij in de internationale hotellerie, waaronder in Sheraton in Stockholm. Al een tijdje zocht hij samen met zijn vader naar een een interessante horecazaak in Nederland voor hemzelf en toen kwam plotseling Hotel De Wereld voorbij. In zes dagen tijd was de overname een feit. Bijzonder is dat bijna al het personeel is gebleven. Na een vriendelijke ontvangst bij de incheck-balie nemen we de lift naar onze kamer. De kamer is heerlijk ruim, evenals de badkamer. Twee comfortabele fauteuils nodigen uit om even een kopje koffie te drinken (een

Nespresso-apparaat is op de kamer aanwe-zig).

Grote Capitulatiezaal

s Avonds worden we verwacht voor een diner in O Mundo. We dineren op het terras, aangezien het een mooie zomeravond is. Terwijl we naar het terras lopen, passeren we de Grote Capitulatiezaal. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De zaal waar de onder-handelingen in mei 1945 plaatsvonden is als een soort nationaal monument in authen-tieke staat gebleven. De hoge eikenhouten lambrisering en het visgraat-parket zijn in oude luister hersteld. Wanneer je hier zit is

het niet moeilijk om je voor te stellen dat hier de Duitse bevelhebber, generaal Blaskowitz, de Canadese generaal Foulkes ontmoette om te onderhandelen over de overgave van alle Duitse troepen in Nederland. Oogstrelend

Terwijl we ons voor proberen te stellen hoe het hier ten tijde van de capitulatie aan toe ging worden een glas champagne en diverse amuses geserveerd. De Fine Claire oesters onder een gelei van zeewater, komkommer, krokant zeewier en zilte groentes matchen qua frisheid perfect bij deze zwoele zome-ravond. We continueren ons diner met

Hotel De Wereld/O Mundo | recensie

snoekbaars, vergezeld van kingkrab rouleaux, pompoencrème, pompoenpitten, enoki, strandkrab-dashi bouillon. Oogstrelend en tongstrelend lekker. Gastheer Tom Plasman zorgt ervoor dat het ons de hele avond aan niets ontbreekt. Hij heeft precies in de gaten wat hij moet doen om het de gasten naar hun zin te maken. Elke vraag beantwoordt hij met een glimlach en gaat vervolgens aan de slag om het te regelen. Zo heeft de witte brigade, die onder leiding van Luuk van Rennes staat, via Tom vernomen dat wij dol zijn op kalfswang en kalfszwezerik en wordt stante pede een fan-tastisch gerecht met deze twee ingrediënten in de hoofdrol gecreëerd. Zo voortreffelijk bereid, dat we er geen genoeg van kunnen krijgen.De wijnen die maître Jurriën van Hierden heeft geselecteerd omlijsten de gerechten perfect. Met iedere gang luisteren we met veel belangstelling naar zijn uitleg. Met leuke anekdotes, maar niet te langdradig en in begrijpelijke taal maakt hij de wijn-spijs bele-ving compleet.

Milde smaakDe duif is een echte delicatesse. geserveerd met Cevenne ui crème, Romanesco. paarse bloemkool, hazelnoot, cantharellen en gevogelte jus, komt de verfijnde smaak nog beter tot zijn recht. Voor een kaaskar is het deze avond te warm, maar de kaas die we geserveerd krijgen op een plateau toont ook een prachtige kaasselectie uit binnen- en buitenland. De bombe van aceto met bramenmousse en aardbeienmousse, bramengel, basilicum roomijs en pistache crumble is de perfecte afsluiter. s Ochtends worden we uitgerust wakker. Bij Hotel de Wereld vind je geen ontbijtbuffet

waar de helft uiteindelijk van in de afvalbak beland. Op een formulier kruis je aan waar je trek in hebt; een ontbijt op maat waarbij duurzaamheid voorop staat. En alles is bovendien supervers.Met de familie De Vries aan het roer zit het met de toekomst van Hotel De Wereld en Restaurant O Mundo wel goed. De mensen die de locatie runnen zitten boordevol ambi-tie. Wij keren graag nog een keer terug om met eigen ogen te zien hoe dit zich verder ontwikkelt!

www.hoteldewereld.nl

www.restaurantomundo.nl

Brasserie Le Monde biedt plaats aan onge-veer 40 couverts. De kaart bevatveel klas-siekers uit de Franse keuken. Luuk van Rennes, Executive-Chef van Hotel de Wereld en Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem, staat aan het roer van de keuken.

Brasserie Le Monde

Het wereldberoemde Hotel De Wereld is het trotse bezit van Lammert en Sjoukje de Vries, die al dertig jaar succesvol zijn met Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warns-born in Arnhem. Sinds november 2017 heb-ben zij samen met hun zoon Wiebe het hotel en het bijbehorende Restaurant O Mundo aan hun collectie toegevoegd.

Overname Hotel De Wereld

www.valleibusiness.nl

Op de hoogte blijven van onze updates?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Vallei Business nummer 4 2018

Lagarde Groep: Communicatie bepaalt klantbeleving Gerard van den Tweel al 50 jaar sociaal ondernemerFOV: Dutch Agri Food WeekRabobank: Totaal 44.562 voor veertien projecten met uniek verhaal Forum Kringlooplandbouw: Winst voor boer en milieu?DOE: Circulair ondernemen als verdienmodelVNO-NCW Veluwevallei maakt zich sterk voor ondernemende FoodValleyStart-up zoekt startkapitaal op vele terreinenLoyens & Loeff Oosterbeek sluit zich aan bij DirkzwagerColumn Hooilanden / Column De Vries & PartnersColumn HermondeColumn Coach Paard / Column Online TuincoachHumanversity biedt bedrijven meer inzicht in medewerkersVeiligheid en communicatie verbeteren in ziekenhuis dankzij Dissel Human FactorsLoopbaancoach4u levert toegevoegde waardePonjee Advies: Verbinden van hoofd en gevoelColumn MKBTRMindfulness Centrum Heuvelrug: Rust en werkgeluk dankzij mindfulnessWijnberger coaching: Burn-out voorkomen loont voor werkgeversGeen ruzie op het werk: Tijdig de angel eruit halenColumn Canrinus ConsultancyCrown Slim Werken maakt enorme groei doorVan Horssen werkt met hoogwaardige pvc dakbedekkingColumn Van der Kooij Clean TechnologiesDoordachte, anticiperende dienstverlening bij Continue ITOptimaal productieproces dankzij slimme software van InniusColumn LagardeBeenen BV: Voorspellend onderhoud 4.0De diamantmijn: De kracht van een netwerkVOAA: Blended learning 2.0Column Movi Perfomance GymBanenafspraak: De stand van zaken Recensie Hotel De WereldNieuw kloppend hart van Hotel Ernst Sillem HoeveOp het puntje van je stoel in het Beatrix TheaterKerst- en eindejaarsbijeenkomsten: Het is en blijft een traditieB+B Specials: Kerstpakket op maat voor ieder bedrijfColumn YoungwiseGenomineerden Jonge ondernemer/Jonge Onderneming Ede aan het woordCaffè di Mauricio: Een vleugje maffiaThe Motion Content Company: Waarom je onderneming nu videocontent moet gaan makenColumn JIJ OrganiserenRepresentatie makkelijk geregeld bij Carwash & CoColumn OxoniaLagarde Groep: Communicatie bepaalt klantbeleving Gerard van den Tweel al 50 jaar sociaal ondernemerFOV: Dutch Agri Food WeekRabobank: Totaal 44.562 voor veertien projecten met uniek verhaal Forum Kringlooplandbouw: Winst voor boer en milieu?DOE: Circulair ondernemen als verdienmodelVNO-NCW Veluwevallei maakt zich sterk voor ondernemende FoodValleyStart-up zoekt startkapitaal op vele terreinenLoyens & Loeff Oosterbeek sluit zich aan bij DirkzwagerColumn Hooilanden / Column De Vries & PartnersColumn HermondeColumn Coach Paard / Column Online TuincoachHumanversity biedt bedrijven meer inzicht in medewerkersVeiligheid en communicatie verbeteren in ziekenhuis dankzij Dissel Human FactorsLoopbaancoach4u levert toegevoegde waardePonjee Advies: Verbinden van hoofd en gevoelColumn MKBTRMindfulness Centrum Heuvelrug: Rust en werkgeluk dankzij mindfulnessWijnberger coaching: Burn-out voorkomen loont voor werkgeversGeen ruzie op het werk: Tijdig de angel eruit halenColumn Canrinus ConsultancyCrown Slim Werken maakt enorme groei doorVan Horssen werkt met hoogwaardige pvc dakbedekkingColumn Van der Kooij Clean TechnologiesDoordachte, anticiperende dienstverlening bij Continue ITOptimaal productieproces dankzij slimme software van InniusColumn LagardeBeenen BV: Voorspellend onderhoud 4.0De diamantmijn: De kracht van een netwerkVOAA: Blended learning 2.0Column Movi Perfomance GymBanenafspraak: De stand van zaken Recensie Hotel De WereldNieuw kloppend hart van Hotel Ernst Sillem HoeveOp het puntje van je stoel in het Beatrix TheaterKerst- en eindejaarsbijeenkomsten: Het is en blijft een traditieB+B Specials: Kerstpakket op maat voor ieder bedrijfColumn YoungwiseGenomineerden Jonge ondernemer/Jonge Onderneming Ede aan het woordCaffè di Mauricio: Een vleugje maffiaThe Motion Content Company: Waarom je onderneming nu videocontent moet gaan makenColumn JIJ OrganiserenRepresentatie makkelijk geregeld bij Carwash & CoColumn Oxonia
Vallei Business is een uitgave van Van Munster Media