Nieuw kloppend hart van Hotel Ernst Sillem Hoeve

Magazines | Vallei Business nummer 4 2018

locaties | Hotel ernst sillem hoeve

Restaurant Rexdaelder

Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder is zon locatie waarvan je zou willen dat er veel meer van waren. Een fraai pand vol historie, een schitterende omgeving, een persoonlijke benadering en service van de hoogste graad en vergaderfaciliteiten waar weinig andere locaties tegenop kunnen. In het jongste wapenfeit, het hagelnieuwe restaurant Rexdaelder, komen al die facetten terug.

Fotografie: Marcel Krijgsman

Nieuw kloppend hart van Hotel Ernst Sillem Hoeve:

hotel ernst sillem hoeve | locaties

Conferentiehotel Ernst Sillem Hoeve staat hoog aangeschreven bij mensen die het voormalige koetshuis uit 1880 al eens bezocht hebben. Het pand ademt historie, de authentieke sfeer is overal voelbaar en de ligging in de bosrijke omgeving van Lage Vuursche is bijzonder. Wat iedereen zal opvallen bij binnenkomst is de hartelijkheid bij wie je ook tegemoet treedt. Geen geac-teerd professionalisme, maar welgemeende behulpzaamheid. Interactie is het toverwoord bij alles wat in en rond de Ernst Sillem Hoeve gebeurt. Tussen trainers en deelnemers van de vele trainingen die er gegeven worden, bij vergaderingen en diners, maar vooral ook tussen medewerkers en gasten. De Hoeve is een ontmoetingsplaats pur sang en daar zijn directeur Alexander Huften en hoofd marketing en sales Jacqueline Dusink terecht trots op, zo blijkt tijdens een gesprek over het nieuwe restaurant Rexdaelder, dat enkele weken geleden in gebruik is genomen.

LiveNa een traject van twee jaar, waarin we goed hebben gekeken naar wat wijzelf én onze gasten willen, is daar afgelopen zomer kei-hard aan gewerkt, vertelt Alexander Huften. De interactie tussen onze medewerkers en de gasten was weer één van de punten die we absoluut wilden meenemen. We hebben een keuken waarin live gekookt wordt voor de gasten. Daarnaast wilden we ons meer richten op lokale en verse producten, wilden we bij de lunch nóg meer gezonde producten en variëteit bieden en wilden we gaan voor een less waste formule, waarbij dus aan het eind van de rit minder wordt verspild. Daarom is er niet uitsluitend voor een buffet gekozen, waarbij vaak voedsel overblijft en moet worden weggegooid, maar zijn we voor de live variant gegaan. Kleine gerechtjes die voor iedereen persoonlijk gemaakt worden en waardoor de laatste gast nog hetzelfde brede aanbod heeft als de eerste gast. We

merken nu al dat we daardoor veel minder goed voedsel weg hoeven te gooien en daar-mee onze footprint verlagen in de strijd tegen onnodige voedselverspilling.

Kloppend hartWekenlang is er afgelopen zomer gewerkt aan het nieuwe restaurant, dat volgens Huften in niets meer doet denken aan het oude restaurant: Zowel het uiterlijk als het concept is compleet anders. Met Ronald Hansman hebben we ook een nieuwe creatieve chef-kok gevonden. Samen met zijn keukenteam geeft hij vorm aan het ver-nieuwende food concept. Hij neemt heel veel ervaring mee uit de catering, waar ze in de menu-engineering een heel stuk verder zijn dan in de hotellerie. Dat blijkt goed te wer-ken. Wel zo prettig, aangezien zon enorme verandering natuurlijk een spannende stap is voor iedereen bij de Ernst Sillem Hoeve, weet Jacqueline Dusink: Maar

je blijkt er vooral ook ontzettend veel energie van te krijgen, helemaal als de reacties van je gasten zo lovend zijn. Het nieuwe restaurant is nog meer het kloppend hart van het hotel geworden. Hier komen alle gasten samen om culinair te genieten en te ontspannen. Voor de medewerkers is het geweldig om op zon nieuwe plek te mogen werken.VerrassendWie het restaurant betreedt zal zich inder-daad meteen kunnen voorstellen dat het een fraaie plek moet zijn om te morgen werken, laat staan om te mogen eten. De uitstraling is warm en de open keuken kent verrassende elementen. Zo koken de koks op steen: een super strak werkblad van natuursteen, waarop de pannen via inductie verwarmd worden. Een bijzonder gezicht. Alexander Huften: We zijn één van de eerste restau-rants in Nederland die deze nieuwe techniek gebruikt, dat geeft misschien wel aan hoe bijzonder het is. De koks maken de gerecht-jes live klaar. Wie verse huisgemaakte salade zelf wil samenstellen kan daarvoor terecht in de Cool-Spot, een open koelsysteem dat niet alleen functioneel is, maar ook een ware eyecatcher is.

ParkVoor fraai licht en een bijzonder mooi uit-zicht zorgt de nieuwe pui die het restaurant heeft gekregen. Alexander Huften: Je hebt overal een heel goed zicht op het groene park rond het hotel. Alles wat het zicht voor-heen belemmerde is weggehaald en door

de manier waarop de vloer gelegd is, lijkt het alsof het restaurant zo doorloopt het park in. Het blijkt niets teveel gezegd. Vanuit welke hoek van het restaurant je ook richting buiten kijkt, overal zie je die groene oase van rust. Jacqueline Dusink. Je zit in het restaurant, maar zit gevoelsmatig ook in de tuin te eten,

De geschiedenis van Ernst Sillem Hoeve gaat ver terug. Al in 1871 liet Prins Willem Frederik Hendrik van Oranje op zijn landgoed een koet-shuis bouwen voor de opzichter van het terrein. In 1926 werd het koetshuis gekocht door het Nederlandsch Jongelings Verbond (CJV/YMCA), dat het gebruikte als buitenhuis en het de naam Ernst Sillem Hoeve gaf. Ernst Sillem was een bankier die als penningmeester veel betekend heeft voor de YMCA, dat overigens nog altijd eigenaar is van de Ernst Sillem Hoeve. Het huis werd gebruikt als buitenhuis en conferentieoord. In de jaren dertig werden er ook kampen georganiseerd voor werkeloze jongeren, waar zij konden werken aan hun per-soonlijke ontwikkeling en de kans kregen om verschillende ambachten te leren. In de bar van

het nieuwe restaurant Rexdaelder zijn nog veel authentieke objecten en oude videobeelden te zien uit die tijd. De naam van het restaurant verwijst naar de rijke geschiedenis van de locatie. In 1694 kocht Justus van Ewijck het landgoed waarop de hoeve later verrees name-lijk voor honderd 'rexdaelders'.YMCA houdt zich nog altijd bezig met het uit-voeren van maatschappelijke activiteiten op het gebied van jeugd- en jongerenwerk en vakantiekampen voor kinderen met een hulp-vraag. Een bedrijf dat zijn bijeenkomst in de Ernst Sillem Hoeve houdt, draagt bij aan dat goede werk aangezien het rendement van het conferentieoord wordt gebruikt om deze activi-teiten te financieren.

Geschiedenis en YMCA

Alexander Huften en Jacqueline Dusink

locaties | Hotel ernst sillem hoeve

dat geeft een echte groenbeleving. Samen met de kleuren en natuurlijke materialen waar bij de inrichting voor gekozen is, zorgt dat voor een heel prettige, warme uitstraling.Nieuwe mogelijkhedenRestaurant Rexdaelder brengt logischerwijs nogal wat teweeg in Hotel Ernst Sillem Hoeve. Gasten en medewerkers zijn bijzonder blij met het resultaat. Niet alleen omdat het restaurant nieuw en het eten lekker is, maar

ook door de nieuwe mogelijkheden die het met zich meebrengt. Jacqueline Dusink: Het is niet alleen het eten in het restaurant dat je verkoopt, maar met het nieuwe concept en de nieuwe chef-kok krijgt alles op het gebied van food en beverage nieuwe impulsen.

InteractieAls Alexander Huften en Jacqueline Dusink nu rondkijken in de Rexdaelder, vechten trots en blijdschap begrijpelijkerwijs om voorrang.

En dat zie je ook bij de medewerkers, vertelt Huften. Natuurlijk is het nog even zoeken en finetunen in het begin. We merkten bijvoor-beeld dat je met het serveren van kleinere gerechtjes wat vaker moet lopen om de tafels netjes te houden en op tijd af te ruimen. Je komt veel meer aan tafel, maar maakt op die manier ook weer veel meer contact met je gasten. Interactie dus, daar heb je het weer...

Meer informatie op www.esh.nl

Op het gebied van vergaderen, trainingen en andere (zakelijke) meetings kan nagenoeg alles bij Hotel Ernst Sillem Hoeve. Er zijn twintig sfeervolle vergaderruimtes met een omvang die varieert van 12 tot 165 vierkante meter, waar je terecht kan met gezelschap-pen van 2 tot 175 personen. Uiteraard zijn alle faciliteiten die nodig zijn bij een goede meeting voor handen. Elke ruimte is anders en de zalen op de benedenverdieping bieden allemaal direct toegang tot het ruime park dat om het hotel heen ligt. Bijzonder is zeker ook de compleet gerenoveerde Forumzaal, die aan restaurant Rexdaelder grenst en waarmee mooie combinaties van bijvoor-beeld vergaderen en (private) dineren te maken zijn.

Vergaderen en meer

De Forumzaal

hotel ernst sillem hoeve | locaties

delen:

Vallei Business nummer 4 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by