FOV

Magazines | Vallei Business nummer 2 2019

Regionaal MKB op bezoek bij de WUR

Kandidaten gezocht voor Business Event Veenendaal

Tijdens een inspirerende bijeenkomst, georganiseerd door VNO-NCW, de Federatie Ondernemerskringen Valleiregio en de WUR, hebben regionale MKB bedrijven op 4 april uitgebreid kennis kunnen maken met de Wageningen Universiteit en Research. Het thema van Rens Buchwaldt, lid van raad van bestuur van de WUR, in zijn opening was gericht op het elkaar vinden. De WUR wil graag met het regionale MKB optrekken in projecten en opdrachten die bijdragen aan de betekenis en de ontwikkelingen van de WUR. Ook het Onderwijsloket, Margriet van Vianen, kwam uitgebreid aan bod. Ondernemers die graag gebruik willen maken van de kennis van studenten, kunnen zich richten tot het onder-wijsloket. Naast kennismaken met de Campus stond de bijeenkomst in het teken van Circulaire Economie. Het onlangs gestarte project Living Lab, regionale circulaire economie, werd toege-licht door Suzan Klein-Gebbink. Daarnaast werd in diverse workshops inhoudelijk aandacht besteed aan diverse voorbeelden van circulair ondernemen. De circa zeventig aanwezige ondernemers werden ge?nspireerd door de ver-schillende workshophouders. Bij de afsluitende netwerkborrel werd enthousiast nagepraat en de nodige gegevens en informatie uitgewisseld.

Op maandag 16 december 2019 vindt de 15e editie plaats van het Business Event Veenendaal. Veenendaalse bedrijven die zich onderscheiden op hun vakgebied kunnen vanaf heden aangedragen worden voor een plaats op het podium via

www.businesseventveenendaal.nl.

Het voorbestaan van het Business Event Veenendaal (BEV) hing aan een zijden draadje, toen het organiserende bureau eind vorig jaar failliet ging. Arnaud Wilod Versprille is met Olenz notarissen al jaren sponsor: "Het evenement is veel te mooi om verloren te laten gaan dus hebben wij als Olenz de rechten afgekocht van de curator. We gaan het natuurlijk niet zelf organise-ren, dus hebben wij deze rechten overgedragen aan de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV)."

Inmiddels hebben veel oude ?n nieuwe sponsors zich enthousiast gecommitteerd aan het BEV, zoals gemeente Veenendaal, Rabobank Vallei en Rijn, Autobedrijf Bochane, Residence Rhenen en Roelofsen bloemen, maar ook Koninklijke BAM, BOOT ingenieursburo, CMC en Koninklijke Ginkel Groep.

Deze editie van het BEV wordt bijzonder, omdat de BOV haar 25-jarig bestaan verbindt aan dit populaire ondernemersevent. "We maken er een extra feestelijke editie van, onder andere met een geweldige afterparty", aldus BOV-voorzitter Gerrit Valkenburg. Het belangrijkste is nu, dat er weer bedrijven voorgedragen mogen worden in de drie categorie?n Jonge onderneming/ondernemer, MKB/Detailhandel en Grootzakelijk.

Kent u of heeft u een bedrijf dat zich onderscheidt van de concurrentie, dat economisch succesvol is, oog heeft voor duurzaamheid en MVO en dat een plaats verdient op het podium? Ga dan naar

www.businesseventveenendaal.nl en vul het aanmeldformulier in.

Kon u er niet bij zijn op 15 april toen de gemeente Veenendaal en BOV een bijeenkomst hielden over de Informatieplicht Energiebesparing? Op maandag 3 juni a.s. kunt u alsnog in Utrecht terecht (van 17.30 tot 20.30 uur). Dan organiseren MKB-Utrecht en VNO-NCW provincie Utrecht in samenwerking met Essent Zakelijk een netwerk-bijeenkomst met inspirerende gastsprekers voor ondernemers over verplichte verduurzaming vanuit de overheid. De bijeenkomst start om 17:30 uur en vindt plaats in Stadion Galgenwaard, Herculesplein 241, 3584 AA in Utrecht.

Aanmelden via info@mkbutrecht.nl.

Volgens de Informatieplicht Energiebesparing moeten op uiterlijk 1 juli 2019 ruim 125.000 bedrijven en organisaties verplicht de overheid informeren over welke energiebesparende maatregelen ze hebben genomen. Na afloop van de informatieavond weet u precies wat de Informatieplicht Energiebesparing inhoudt en weet u hoe u hieraan kunt voldoen.

Informatie: www.wattjemoetweten.nl

FOV: Kandidaten gezocht voor Business Event Veenendaal

Bijeenkomst Informatieplicht Energiebesparing verzet naar 3 juni

Veel plannen bij Conferentie Regio Deal Foodvalley

Tijdens de conferentie 'Onderneem mee in de Regio Deal Foodvalley' spraken zo'n 200 ondernemers, kennisinstellingen en overheden met elkaar over de plannen, kansen en mogelijkheden van de Regio Deal Foodvalley. Een bruisende middag met veel goede idee?n. Vanzelfsprekend kon ook de presentatie van het World Food Center op veel belangstelling rekenen.

De Regio Deal leidt tot een duurzaam net-werk van concrete, opschaalbare projecten in de regio Foodvalley die binnen drie jaar tastbaar resultaat opleveren. Ondernemers in de regio, kennisinstellingen en overheid spelen hierbij een belangrijke rol: als loca-tie voor proeftuinen, als bron van kennis, als toegang tot netwerken en als bedenker van innovatieve technieken.

Op 18 april kwamen zij samen om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en te kijken hoe ze deze plannen samen kunnen versterken. De komende maanden worden deze plan-nen verder met het Rijk afgestemd.

Food Unplugged op WFC-terrein

Op 21 juni aanstaande vindt op het terrein van het World Food Center alweer de vijfde editie van het Food Unplugged Festival plaats. Food Unplugged is een jaarlijks foodfestival dat de schijnwerpers zet op 'onversterkt eten', eerlijk eten van boeren, telers en kleine onafhankelijke cateraars, niet versterkt door marketing of processing.

Thema van 2019 is de Smaak van Nederland. Nog steeds is er een groeiend verlangen onder consumenten naar echt en puur eten; tegelijker-tijd blijft het moeilijk voor kleine producenten hun publiek te vinden.

Food Unplugged brengt vraag en aanbod, ver-langen en verhaal bij elkaar. Puur, echt eten met producten uit diverse regio's van Nederland, bereid met simpele technieken en gegeten in een pop-up omgeving die uitblinkt in eenvoud. De voormalige stormbaan op het kazerneterrein wordt omgetoverd tot een creatieve hub met strobalen theaters, mini-restaurants, live-kook-demonstraties en bijzondere productconfron-taties. Centraal op het festivalterrein staan de communal tables. Hier eten ruim 750 foodpro-fessionals met elkaar gerechten die door een geweldige line up van chefs worden bereid met producten uit diverse regio's. Er zijn meer dan 30 inspirators, van boer tot afvalverwerker. Zij geven workshops, proeverijen en presentaties.

www.food-unplugged.com

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by