Column Lagarde

Magazines | Vallei Business nummer 2 2019

De interactie tussen fysieke beveiliging en cybersecurity

Wellicht heeft uw bedrijf de fysieke beveiliging op orde. Daardoor wordt het voor criminelen lastiger om fysiek in te breken en uw bedrijfspand binnen te komen. Maar denkt u wel eens na over digitale inbraken via uw netwerk of via uw beveiligingsapparatuur? Uw bedrijf kan enorme risico's lopen, zoals bijvoorbeeld het stelen van data, back-ups onklaar maken, hacken van bedrijfssystemen en saboteren van processen.

Het Cybersecuritybeeld Nederland 2018 van de NCTV (Nationaal Co?rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) toont aan dat de digitale dreiging in Nederland toeneemt. Ik kan u nu al voorspellen dat het volgende rapport van de NCTV dezelfde teneur zal hebben. Immers onze afhankelijkheid van internet is groeiende. Met de komst van 5G en IoT (Internet of Things), in 2020 zullen wereldwijd 50 miljard appa-raten aan het internet verbonden zijn, zullen we kwetsbaarder worden voor digitale aanvallen. Genoeg redenen voor u om na te denken om uw bedrijf te beveiligen tegen digitale inbraken via uw netwerk of via uw beveiligingsapparatuur.

End-to-end security

Fysieke beveiliging integreert steeds meer in bedrijfsnetwerken. En dat is ook logisch. Camerabeveiliging en toegangscontrole bijvoorbeeld zijn niet meer los te denken van deze netwerken. Steeds meer beveiligingsapparatuur zal op bedrijfsnetwerken gekoppeld worden. De kwetsbaarheid van deze netwerken neemt hierdoor toe. Maar ook de kans dat uw fysieke beveiligingsapparatuur wordt gekraakt. Het is daarom goed om u in ieder geval te laten adviseren om doeltreffende maatregelen te nemen indien u fysieke beveiligingsapparatuur toevoegt aan uw netwerk. Denk bijvoorbeeld aan end-to-end security oplossingen of het toepassen van managed switches.

Cybersecurity

Met de snelle groei van internet nam ook de afhankelijkheid ervan toe en dus de noodzaak dat het altijd werkt. Uitval ervan door bijvoorbeeld een DDoS-aanval levert een organisatie een acuut probleem op en dus moet de netwerkbeveiliging up-to-da-te zijn. Met de komst van cloud-oplossingen wordt de focus verlegd naar het bevei-ligen van data zelf. Zo biedt Microsoft al een data encryptie mogelijkheid aan, zodat het delen van documenten encrypt kan gebeuren. Veilig inloggen is ook een hot item. Door het toepassen van Multi-factor Authentication wordt gegarandeerd dat alleen de juiste personen inloggen.

Toch blijven uw medewerkers de zwakste schakel als het om cyberincidenten gaat:

1. 30% opent emailberichten van aanvallers en 10% klikt op bijlagen en koppelingen;

2. 63% van de wachtwoorden is zwak, of is een standaard wachtwoord of wordt gestolen;

3. 58% procent van de gebruikers deelt per ongeluk informatie;

Het kost hackers slechts 4 minuten om in uw netwerk in te breken, maar het kost bedrijven 99 of meer dagen om te ontdekken dat ze zijn gehackt. Kortom, zowel grote als kleine bedrijven dienen veel meer aandacht te schenken aan cybersecurity.

Lagarde Groep

Bedrijven die zowel fysieke beveiligingsoplossingen als cybersecurity oplossingen aanbieden, zijn er nog niet zoveel te vinden. Lagarde Groep is in staat u te voorzien van adequate oplossingen in beide domeinen, zodat u en uw medewerkers veiliger kunnen werken. Vraag daarom onze experts om een adviesrapport ter verbetering van de beveiligingsgraad.

ing. Arnold Versteeg

www.lagardegroep.nl

Lagarde Groep column

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by