Profiel Zoonen Makelaardij

Magazines | Vallei Business nr 3 2013

‘Ondernemer moet realistisch naar markt kijken’

Zoonen Commercieel Vastgoed is een jonge onderneming gespecialiseerd in bedrijfsmatig vastgoed. Vallei Business toog naar Ede en sprak daar met oprichter Teunis Zoonen.

“Ik ben het bedrijf alleen begonnen in 2006, vlak voor de recessie dus. Geheel tegen de stroom in is het bedrijf gegroeid. Het team van Zoonen Commercieel Vastgoed bestaat inmiddels uit vijf medewerkers, waarvan drie makelaars en heeft de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan op het gebied van met name commercieel vastgoed. Inmiddels zijn wij in de regio Vallei het grootste bureau op het gebied van zakelijk vastgoed.”

Zoonen en zijn collega’s hebben hun handen vol. “Het is druk en hebben gelukkig voldoende werk. Sterker nog, 2012 was ons beste jaar sinds de oprichting in 2006.” Zoonen is een voorstander van realistisch ondernemen. “Je moet uitgaan van je eigen kracht en op die manier de markt bestieren. Wij hebben persoonlijk contact hoog in het vaandel staan en proberen ons te onderscheiden van de massa. In plaats van een obligaat flesje wijn tijdens de feestdagen zijn wij vorig jaar tijdens het EK voetbal al onze relaties afgegaan en hebben ze verrast met een oranje voetbal. En dat wordt gelukkig gewaardeerd.” De markt voor commercieel vastgoed is een gecompliceerde markt welke constant in beweging is. Zoonen: “Wij trachten in te spelen op de voortdurend veranderende behoeften. De snelle veranderingen in de markt vereisen een alert beleid, waar wij zeer flexibel op inspringen.”

Zoonen Vastgoed Taxaties

Naast het bemiddelen in commercieel vastgoed is Zoonen Vastgoed Taxaties gespecialiseerd in het taxeren van bedrijfsmatig vastgoed, niet alleen voor de financiering maar vaak ook voor bedrijfsbeëindiging of successie. Dit gebied bestrijkt heel Nederland. “Bij een aanvraag voor financiering stellen geldverstrekkers certificering van een makelaar of taxateur tegenwoordig steeds vaker verplicht; als één van de weinige makelaars zijn wij bij het VastgoedCert RMT/RT gecertificeerd”, licht Zoonen toe.

De activiteiten omvatten onder meer:

- Aan-/verhuur, aan-/verkoop van bedrijfs-/kantoorruimten,

winkels, industriegrond;

- Vastgoedbeleggingen;

- Consultancy en advisering bij herontwikkelingsprojecten;

- Vastgoedbeheer;

- Taxaties.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement