Testverslagen

Magazines | Vallei Business nr 3 2013

Chevrolet Volt

Dealer: Autobedrijf Leewis

Afgevaardigde tijdens testdag: Wim Leewis

André Leander: “Ik ben buitengewoon aangenaam verrast door de Chevrolet Volt! Hij rijdt heel zuinig, beschikt over veel luxe en heeft veel toeters en bellen. Zakelijk gezien is dit ook een zeer aantrekkelijke auto in verband met de diverse subsidies die bedrijven ervoor kunnen krijgen.”

Adri van Doesburg: “De Volt is een mooie auto met een moderne uitstraling. Hij voelt en rijdt veilig en is mooi afgewerkt. De brutoprijs van deze auto is aan de hoge kant, maar door allerhande subsidies wordt het een stuk aantrekkelijker om deze auto aan te schaffen. Ik mis alleen de LED-lampjes op het dashboard, haha.”

Johan de Wit: “De Chevrolet rijdt verrassend goed! De Volt is mooi en compleet uitgerust en de auto ziet er ook goed uit. Deze auto lijkt me vooral ook interessant voor bedrijven en de zakelijke rijder: geen bijtelling en een aantal investeringssubsidies. Al met al een zeer complete en geruisloze auto.”

Jasper Mulders: “De Chevrolet Volt is mooi afgewerkt en zit erg comfortabel. Het is ook een erg moderne auto, mede door ‘snufjes’ als touch-bediening, speciale motorweergave en LCD-scherm. Vooral door de verschillende fiscale voordelen is dit heel veel auto voor weinig geld. Het bereikt van de accu heeft me ook positief verrast.”

Specificaties

Merk: Chevrolet

Model: Volt

Type: LTZ

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: volelektrisch, range extender 1400 cc

Vermogen: 150 pk

Koppel: 370 nm

Verbruik: 1 op 83

Acceleratie: (0 tot 100) in 9 seconden

Topsnelheid: 160 km/h (begrensd)

Uitrusting: Grafische display, stoelverwarming,

achteruitrijcamera, keyless entry,

voorverwarming/koeling interieur met

afstandsbediening, cruise control, climate control, Bose audiosysteem

Verkoopprijs: € 46.295,-

Leaseprijs : € 667,- (LT versie, full operational, obv. 20.000 p/jr, 5 jaar, excl. btw)

Vanaf prijs: € 43.695,-

Informatie: www.leewis.nl

Hyundai Veloster

Dealer: Bochane

Afgevaardigde tijdens testdag: Jerry Brouwer

Maarten Blok: “De Hyundai Veloster is een erg sportieve auto. De afwerking binnen is ook erg mooi. De prijs/kwaliteit verhouding is volgens mij prima; je krijgt erg veel auto voor je geld.”

Adri van Doesburg: “De Veloster is een leuke, sportieve auto met een bijzonder kenmerkende voorkant. Het is vooral veel auto voor niet teveel geld. Met deze Hyundai kun je betaalbaar en toch sportief rijden.”

Johan de Wit: “Je voelt je gelijk thuis in deze auto: alles zit op de goede plek. De Veloster is sportief en comfortabel tegelijk. Hyundai levert met de Veloster een zeer goed uitgeruste auto voor een eerlijke prijs, mét 5 jaar garantie.”

Jasper Mulders: “Deze auto is anders dan we normaal kennen. De Veloster doet me een beetje denken aan de DeLorean uit de Back to the Future films. Deze Hyundai is opvallend en heeft een hoge funfactor. De Veloster is goed afgewerkt, met een eigen twist. Naar mijn idee heeft de Hyundai Veloster een goede prijs/kwaliteit verhouding.”

Specificaties

Merk: Hyundai

Model: Veloster

Type: Turbo

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1591 cc

Vermogen: 187 pk

Koppel: 265 nm

Verbruik: 1 op 14,5

Acceleratie: (0 tot 100) in 8,4 seconden

Topsnelheid: 214 km/h

Uitrusting: i-catcher

Verkoopprijs: € 32.995-

Leaseprijs : € 751- per maand

Vanaf prijs: € 23.995,-

Informatie: www.bochane.nl

Fiat 500

Dealer: Bochane

Afgevaardigde tijdens testdag: Jurgen van Kalleveen

André Leander: “Ik vind de Fiat 500 een leuke auto! De auto zit helemaal vol met opties en heeft een leuk uiterlijk. Ook rijdt de Fiat zeer zuinig, ondanks het sportieve rijgedrag.”

Adri van Doesburg: “De Fiat 500 is een leuke auto. Ik vind de binnenruimte niet tegenvallen. Vooral het dashboard is leuk met opvallende klokken voor snelheid en toeren. Er zitten ook erg veel opties op de Fiat.”

Jasper Mulders: “De Fiat 500 is een erg leuke auto. Je komt vanzelf in de Italiaanse sferen en door het retrodesign ga je weer even terug in de tijd. De stoelen zitten lekker en hij schakelt prettig. Ik was ook aangenaam verrast door de kracht van de motor. De auto heeft veel opties voor een schappelijke prijs. Al met al is dit een auto waarmee je vanzelf een glimlach op je gezicht krijgt.”

Tineke Schaap: “De Fiat 500 rijdt erg lekker! Het interieur is erg sportief en heeft een leuke uitstraling. Ik ben ook erg te spreken over de prijs/kwaliteit verhouding. Al met al is dit een sportieve en comfortabele auto waarmee je met gemak bij relaties aan kunt komen.”

Specificaties

Merk: Fiat

Model: 500

Type: Turbo 85 Rock Millionaire

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 875 cc

Vermogen: 85 pk

Koppel: 145 nm

Verbruik: 1 op 25

Acceleratie: (0 tot 100) in 11 seconden

Topsnelheid: 180 km/h

Uitrusting: 16'' lichtmetalen velgen, airco,

bi-xenon lampen

Verkoopprijs: € 17.195,-

Leaseprijs : Op aanvraag

Vanaf prijs: € 16.195,-

Informatie: www.bochane.nl

Nissan Leaf

Dealer: Bochane

Afgevaardigde tijdens testdag: Geert Koning

Johan ten Have: “Het rijgedrag van de Nissan Leaf is prima. Je wordt erg rustig als je aan het rijden bent. Deze auto past perfect bij bedrijven die de uitstraling willen hebben van een schoon en groen bedrijf.”

André Leander: “De Nissan Leaf is een leuke auto, maar ik moest wel even wennen aan alle lampjes en meters. Echt iets voor de ‘groene medemens’ onder ons.”

Jan Koudijs: “De Nissan Leaf heeft een goede indruk op mij achtergelaten en heeft een prima uitstraling. De auto is mooi afgewerkt, met oog voor de details. De Leaf rijdt erg rustig en nagenoeg geruisloos. Naar mijn idee zijn de prijs en kwaliteit prima in verhouding.”

Tineke Schaap: “De Nissan Leaf rijdt rustig en soepel. De stoelen zijn comfortabel en er is voldoende beenruimte. Het dashboard is overzichtelijk ondanks de vele apparatuur en metertjes. De prijs en kwaliteit zijn naar mijn idee prima in verhouding.”

Specificaties

Merk: Nissan

Model: Leaf

Type: Visia

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: n.v.t.

Vermogen: 109 pk

Koppel: 280 nm

Verbruik: n.v.t.

Acceleratie: (0 tot 100) in 11,9 seconden

Topsnelheid: 145 km/h

Verkoopprijs: € 33.490,-

Leaseprijs : € 517,51

Vanaf prijs: € 32.890,- (excl. batterijlease vanaf 79 euro per maand op basis van 12.500 km met een looptijd van 36 maanden)

Informatie: www.bochane.nl

Peugeot 208 GTI

Dealer: Autobedrijf van Hunnik

Afgevaardigde tijdens testdag: Randy Luiten

Johan ten Have: “Heerlijk! Dit is een auto die zeer zeker in de categorie ‘fun’ valt. Een groot plezier om in te rijden! De 208 GTI is strak afgewerkt met leer en kuipstoelen. En wat kracht heeft deze auto zeg. De enige reden waarom deze auto minder interessant is om aan te schaffen, is dat het een benzine-uitvoering is.”

Jan Koudijs: “De Peugeot 208 GTI is een mooie en stoere auto, die zeker geschikt is voor de stevige rijder. Het interieur is prachtig, de stoelen zitten prima en de wegligging is geweldig. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van de auto is naar mijn idee volkomen in orde!”

Sander van der Burg: “De eerste indruk op de Peugeot 208 GTI? Top! Het is een complete, luxe en snelle wagen die zelfs te gebruiken is voor de dagelijkse ritjes. Deze 208 GTI is een zeer complete auto en de prijs, 26.000 euro, valt me ontzettend mee. Het was een hele gave ervaring om in deze auto te rijden, een absolute aanrader!”

Tineke Schaap: “De Peugeot 208 GTI is een lekkere, pittige auto. Het zit comfort is heerlijk en ook het interieur ziet er goed uit! Wat mij betreft zowel een sportieve als representatieve auto. Voor stelletjes zonder kinderen of alleenstaanden is deze auto uitermate geschikt!”

Specificaties

Merk: Peugeot

Model: 208

Type: GTI

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1598 cc

Vermogen: 200 pk

Koppel: 275 nm

Verbruik: 1 op 17

Acceleratie: (0 tot 100) in 6,8 seconden

Topsnelheid: 230 km/h

Verkoopprijs: € 25.690,-

Leaseprijs : Op aanvraag

Vanaf prijs: € 25.690,-

Informatie: www.vanhunnikautogroep.nl

Renault ZE

Dealer: Bochane

Afgevaardigde tijdens testdag: Marcha Konter

Johan ten Have: “Qua uiterlijk oogt de Renault ZOE prettig en sportief. Het interieur is wat vrouwelijk door de gebruikte materialen en kleuren. Hij zit prettig en rijdt pittig. De prijs van elektrische auto’s blijft hoger dan die van normale auto’s. Toch is de Renault ZOE een goede auto met een uniek uiterlijk.”

Kan Koudijs: “De Renault ZOE is een leuke en compacte auto. De auto is helemaal gericht op het nieuwe rijden en er is veel oog voor detail. Het is een rustige en relaxte auto. Ik vind de prijs en kwaliteit prima in verhouding, zeker voor de zakelijke rijder.”

Sander van der Burg: “Wat een leuke ervaring om in de Renault ZOE te rijden! Je wordt je bewust van je eigen rijstijl en gaat er ook daadwerkelijk rustiger van rijden. Gezien de technieken in de auto is de prijs/kwaliteit verhouding dik in orde.”

Peter Lens: “De Renault ZOE voelt veel groter aan dan dat hij daadwerkelijk is. Hij heeft goede stoelen en is keurig afgewerkt. De ZOE is het geld ook absoluut: een zeer leuke auto!”

Specificaties

Merk: Renault ZE

Model: ZOE

Type: Zen

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: n.v.t.

Vermogen: 88 pk

Koppel: 220 nm

Verbruik: n.v.t.

Acceleratie: (0 tot 100) in 13,5 seconden

Topsnelheid: 135 km/h

Uitrusting: 17” lichtmetalen velgen, achteruitrijcamera

Verkoopprijs: € 25.150,-

Leaseprijs : € 499,- exclusief batterijhuur.

Vanaf prijs: € 20.990,,-

Informatie: www.bochane.nl

Porsche Boxster

Dealer: Porsche Centrum Gelderland

Johan de Wit: “Een zeer mooi uitgevoerde en afgewerkte auto! De Porsche Boxter rijdt heerlijk, stuurt zeer strak en is natuurlijk erg sportief. En het geluid is natuurlijk geweldig! Een Porsche is natuurlijk niet goedkoop, deze Boxter is zijn geld natuurlijk absoluut waard!”

Maarten Blok: “In één woord SUPER! De Porsche Boxter is lekker sportief en natuurlijk schitterend afgewerkt. Hij kost wel wat, maar het is dan ook een superauto! Als ik het geld zou hebben, dan wist ik het wel.”

Peter Lens: “Wauw! Wat een wegligging heeft de Porsche Boxter en dan het supergeluid van de motor. De auto is prachtig afgewerkt en je ziet dat alles van hoge kwaliteit is. De Boxter is ook voorzien van alle moderne gemakken en comfort. Voor de zakelijke rijder is de Porsche wellicht wat onpraktisch, maar buiten dat is het een waanzinnige auto!”

Sander van der Burg: “Wauw wauw wauw! Dit is een droom die uitkomt, wat een auto! De Porsche Boxter rijdt fantastisch, veel comfortabeler dan ik had verwacht. De Boxter is niet goedkoop, maar als je zit wat je ervoor terugkrijgt, dan valt het best mee. Het is daarnaast ook nog eens een plaatje van een auto! Een absolute aanrader!”

Specificaties

Merk: Porsche

Model: Boxster

Type: 2.7 PDK

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2706 cc

Vermogen: 265 pk

Koppel: 280 nm

Verbruik: 1 op 13

Acceleratie: (0 tot 100) in 5,7 seconden

Topsnelheid: 262 km/h

Verkoopprijs: € 76.858,-

Leaseprijs : Op aanvraag

Vanaf prijs: € 64.800,- incl. BPM/BTW

Informatie: www.porschecentrumgelderland.nl

Toyota Auris

Dealer: Gebr. van Gent

Afgevaardigde tijdens testdag: Breunis Valkenburg

Johan ten Have: “Van buiten ziet de auto er keurig uit. Het rijgedrag is prima, voor een hybride auto is hij zelfs vrij sportief. Voor de zakelijke rijder is dit een interessante auto, omdat de Auris een bijtelling van slechts 14% kent.”

André Leander: “De Toyota Auris is een goede en degelijke auto. Hij ziet er ook representatief uit en rijdt zuinig. De prijs/kwaliteit is naar mijn idee redelijk in verhouding, de Auris is erg compleet.”

Adri van Doesburg: “De Auris rijdt en zit lekker; de auto geeft een goed gevoel. Naar mijn idee krijg je voor je geld veel auto.

Ideaal als groene familiewagen.”

Tineke Schaap: “Door de automaat rijdt de Toyota Auris lekker rustig. De auto is ook voorzien van voldoende comfort. Daarnaast is de Auris ontzettend zuinig. Dat is een van grote pluspunten van deze auto.”

Specificaties

Merk: Toyota

Model: Auris Hybrid

Type: Lease Pro

Transmissie: CVT Automaat

Cilinderinhoud: 1798 cc

Vermogen: 136 pk

Koppel: 142 nm

Verbruik: 1 op 25,6

Acceleratie: (0 tot 100) in 10,9 seconden

Topsnelheid: 180 km/h

Uitrusting: Half lederen bekleding, navigatiesysteem (Touch & go Plus), Bluetooth

(carkit/audiostreaming), panoramadak, 17” lichtmetalen velgen,

Verkoopprijs: € 27.420,-

Leaseprijs : € 480,50

Vanaf prijs: € 17.650,-

Informatie: www.gebrvangent.nl

Toyota RAV4

Dealer: Gebr. van Gent

Afgevaardigde tijdens testdag: Niels Hardeman

Jan Koudijs: “De Toyota Rav4 is een grote, stoere auto met een grote kofferbak. Hij rijdt ook erg fijn, ondanks zijn robuuste uitstraling. Het is een veilige en complete auto. De prijs/kwaliteit is naar mijn idee goed in verhouding.”

Maarten Blok: “De Rav4 is een ruime, sportieve auto die netjes is afgewerkt. Hij heeft een prettige, hoge zit. Het dashboard en interieur zijn speels. Ook heeft de Toyota Rav4 zeeën van ruimte, zowel voorin als achterin. Deze auto is ook op zakelijk gebied representatief te noemen.”

Sander van der Burg: “De Toyota Rav4 rijdt lekker en is ontzettend comfortabel. Het is een forse auto en dat merk je aan alles. Maar overall vind ik het een mooie auto. De prijs/kwaliteit verhouding is wat mij betreft dik in orde.”

Peter Lens: “De Toyota Rav4 heeft een erg fijne instap! Ook er is erg veel ruimte voor de bijrijder en overige passagiers. De motor had naar mijn smaak wel wat steviger gemogen.”

Specificaties

Merk: Toyota

Model: RAV 4

Type: Executive Business

Transmissie: CVT Automaat

Cilinderinhoud: 1987 cc

Vermogen: 151 pk

Koppel: 195 nm

Verbruik: 1 op 13,9

Acceleratie: (0 tot 100) in 10,7 seconden

Topsnelheid: 185 km/h

Uitrusting: Lederen bekleding, navigatiesysteem (Touch Pro), Bluetooth

(carkit/audiostreaming), 18” lichtmetalen velgen, parkeercamera

Verkoopprijs: € 42.990,-

Leaseprijs : € 814,72

Vanaf prijs: € 33.390,-

Informatie: www.gebrvangent.nl

Toyota Prius Plugin

Maarten Blok: “De Toyota Prius Plugin is een ruimte gezinsauto, voorzien van de laatste high tech snufjes, waaronder een goede muziekinstallatie. Dit is een goede auto voor de duurzame rijder. Je krijgt bij de Prius Plugin veel auto voor je geld.”

Peter Lens: “De Toyota Prius Plugin is een nette, ruime en comfortabele gezinsauto. Deze auto leert je ook netjes rijden als je er voor open staat. De Prius staat ook bol van de techniek. Wat mij betreft krijg je bij de Toyota Prius Plugin écht waar voor je geld.”

Johan de Wit: “De Toyota Prius Plugin is een goede en comfortabele auto die goed is afgewerkt. Ik moest wel even wennen aan de automaat. Ik vind de Prius qua prijs aan de hoge kant. Maar voor de zakelijke markt is dit een interessante auto vanwege allerlei investeringssubsidies.”

Jasper Mulders: “Wat een wereld van verschil met het eerste model van de Prius. Deze auto wordt langzamerhand steeds Europeser. De afwerking is goed en de auto rijdt comfortabel. De Toyota Prius Plugin heeft een kalmerende werking op je rijgedrag, je gaat vanzelf rustiger rijden. Door de verschillende belastingsvoordelen is de prijs/kwaliteit verhouding naar mijn idee dik in orde.”

Specificaties

Merk: Toyota

Model: Prius Plugin Hybrid

Type: Executive Business

Transmissie: CVT automaat

Cilinderinhoud: 1798 cc

Vermogen: 136 pk

Koppel: 142 nm

Verbruik: 1 op 47

Acceleratie: (0 tot 100) in 10,8 seconden

Topsnelheid: 180 km/h

Uitrusting: Lederen bekleding, navigatiesysteem (Touch Pro), Bluetooth

(carkit/audiostreaming), heads-up display, parkeercamera

Verkoopprijs: € 46.660,- (exclusief KIA, MIA en VAMIL voordelen)

Leaseprijs : € 759,-

Vanaf prijs: € 39.645,-

Informatie: www.gebrvangent.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement