MaakIT brengt maakindustrie en IT dichter bij elkaar

Magazines | Vallei Business nr 2 2014

ICT Valley en RCT de Vallei organiseren op 25 juni 2014 samen het MaakIT event. Doel van dit mooie initiatief is om een soepele samenwerking tussen de maakindustrie en de IT-branche te bewerkstelligen.

MaakIT brengt maakindustrie en IT dichter bij elkaar

Wie heeft geluisterd naar het nieuws rondom de grootste industriebeurs ter wereld in Hannover weet dat de maakindustrie en de ICT elkaar steviger moeten omarmen. Als bedrijf in de maakindustrie is je concurrentiekracht inmiddels grotendeels afhankelijk van de innovaties die je doorvoert in je productieproces. IT is daarbij een belangrijk component. Met deze redenen hebben stichting RCT de Vallei en de stichting ICT Valley elkaar hebben opgezocht voor het organiseren van een inhoudelijk kennisevent.

“We proberen met ICT Valley niet alleen met ICT-bedrijven onderling zakendoen te bewerkstelligen, maar ook om verschillende sectoren met elkaar te verbinden”, vertelt Gerrit Valkenburg, secretaris van ICT Valley. “Op het evenement worden zes probleemstellingen uitgewerkt. Dit gebeurt op basis van praktische casussen van zes bedrijven uit de FoodValley. Maakbedrijven, IT-bedrijven en consultancybedrijven gaan in verschillende groepjes kijken hoe ze de problemen kunnen tackelen.” Hier kunnen natuurlijk allerhande oplossingen uit naar voren komen: een nieuwe idee, een praktische werktuigbouwkundige oplossing, een IT-oplossing of juist een combinatie van die drie. Het doel is natuurlijk om de probleemhouder en de eventuele oplosser nader tot elkaar te brengen.

De invulling van het evenement wordt verzorgd door beide partijen. Valkenburg: “RCT de Vallei zorgt voor zes casussen, terwijl wij onder onze leden op zoek zijn naar geschikte deelnemers. En samen streven we uiteraard naar een succesvol evenement.”

Kerncompetenties

In elke Foodvalley gemeente wordt een evenement georganiseerd dat aansluit bij hun kerncompetenties. Valkenburg: “Voor Veenendaal is dat natuurlijk ICT. Wageningen is kennis & innovatie, Nijkerk is foodproductie en zo willen we in Barneveld, vanwege de koppeling met logistiek, TransIT gaan organiseren. En zo moet het een hele serie gaan worden.”

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement