Flexibiliteit in personele bezetting cruciaal in 2014

Magazines | Vallei Business nr 2 2014

De motoren van de economie lijken in 2014 weer op gang te komen. Om aan een stijgende vraag te voldoen zullen afgeslankte bedrijven in hun personele bezetting moeten opschalen. Maar is de opleving blijvend of dipt de beurs nóg een keer? Het is beter nog geen (vast) personeel aan te nemen. Flox biedt daartoe werving en selectie, uitzenden, detachering en payroll. Flexibel en toch goed gekwalificeerd personeel.

Flexibiliteit in personele bezetting cruciaal in 2014

“We zijn gespecialiseerde bemiddelaars in personeel”, meldt directeur-eigenaar Jaco Verboom. “Kortdurend tijdelijk werk is niet onze expertise, kwalitatief goed personeel voor een langere termijn wél. Voor ondernemers die mensen niet direct in vaste dienst willen nemen: wij hebben zoveel vertrouwen in de mensen die wij selecteren, dat we ze met een gerust hart op onze loonlijst zetten en detacheren of payrollen.” Flox selecteert zo zorgvuldig dat kandidaten direct op de juiste plaats in de organisatie en het team terecht komen.

Matchen op

bedrijfscultuur

Verboom kent het klappen van de personele zweep, want voordat hij in 2008 zijn bedrijf begon, was hij in dienst bij een landelijk opererend uitzendbureau. “Dat is een heel andere tak van sport. Minder persoonlijk. Wij nemen alle tijd voor de mensen voor we ze aan onze opdrachtgevers voorstellen.” Bij Flox werken mannen die het proces van vacature tot vaste aanstelling oppakken en begeleiden. “Er is in de vijf jaar dat Flox actief is nog geen enkele bemiddelaar weg gegaan. Intercedenten bij de grote uitzenders blijven gemiddeld slechts 9 maanden. Die continuïteit vinden onze opdrachtgevers prettig. Niet steeds opnieuw hoeven uit te leggen wat het bedrijf doet en wie het bedrijf zoekt.”

Extra werk

Ondernemers en directeuren spreken graag met een collega-ondernemer. Verboom weet als werkgever hoe belangrijk is om goed, betrouwbaar en gemotiveerd personeel te hebben. “Wij bemiddelen in de meeste uitlopende branches en we hebben een database met ruim 4500 CV’s. Als de juiste persoon hier niet tussen zit, dan gaan we op zoek. Want ook het zoeken is een tijdrovende zaak: op een advertentie komen momenteel al snel 100 tot 150 reacties. Al die brieven moeten gelezen en beoordeeld worden en ál die sollicitanten moeten een correcte reactie ontvangen. En omdat ze recht hebben op toelichting, komen er vaak nog wat telefoongesprekken achteraan. In bedrijven waar geen P&O’er is, komt al dat werk meestal bij de directeur of leidinggevende terecht. Maar die hebben al een volle agenda zónder dit extra werk.”

Trends

Met de elkaar versterkende trends ‘vergrijzing’ en ‘ontgroening’ staat het Nederlandse bedrijfsleven voor een serieus probleem: waar halen we goede mensen vandaan? In Veenendaal en Papendrecht luidt het antwoord: “Bij Flox”.

FloxWerkt

Vendelier 1

3905 PB Veenendaal

T: 0318 - 581810

E: info@floxwerkt.nl

I: www.floxwerkt.nl

Visie

Wie in het komende jaar snel wil kunnen schakelen, heeft een goede en flexibele beschikbaarheid nodig van betrouwbare werknemers.

Oplossing

Voor bedrijven die gekwalificeerd vast personeel zoeken, verzorgt Flox werkt de werving en selectie. Voor bedrijven die nog geen mensen voor vast willen of kunnen aannemen, biedt Flox uitzenden, detachering en payrolling.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by