Van timmerman naar dakkunstenaar

Magazines | Vallei Business nr 2 2014

Van timmerman naar dakkunstenaar

Polwijn Dakbedekking is al ruim 33 jaar specialist op het gebied van bitumineuze daken. Eigenaar Henk Wijngaards begon ooit als timmerman en is via een aantal omwegen in de wereld van de dakbedekking terecht gekomen. Op een zonnige lentemiddag schoof de redactie van Oost-Gelderland Business bij Wijngaards aan tafel.

De karakteristieke boerderij in het buitengebied bij Hengelo (Gelderland) verraadt niet direct wat de werkzaamheden van Wijngaards zijn. Ja, er staat een bedrijfsbusje. Maar dat zegt natuurlijk niet alles. Het tekent Wijngaards; een nuchtere en bescheiden Achterhoeker. Maar zodra hij over zijn bedrijf en de ambacht van het dakdekken begint te praten, verschijnt er een twinkeling in zijn ogen.

Wijngaards is eigenlijk bij toeval dakdekker geworden. “Ik begon als timmerman en daarna ben ik nog een hele tijd werkzaam geweest als bouwkundig opzichter. Zijdelings hield ik me al een beetje bezig met de verkoop van bouwproducten, waaronder koud verwerkbare dakbedekking en steeds vaker kreeg ik de vraag of ik het ook kon aanbrengen. En zo is dat balletje gaan rollen.”

Maatwerk

Maatwerk is natuurlijk een modewoord, maar ook in de dakbedekking kom je er niet onderuit. Ook Polwijn Dakbedekking levert maatwerk. “Sterker nog, het is één van onze specialiteiten”, vertelt Wijngaards. “Wij krijgen meer aanvragen voor maatwerk dan voor het algemene werk, het meters maken. Met die prijzen is ook niet te concurreren. Je moet jezelf profileren én onderscheidend zijn. Wij bieden hoge kwaliteit, doen zaken nét even anders

en schenken meer aandacht aan het dak.”

Wijngaards haalt het voorbeeld van shingle-daken (zie kader) aan. “Grote dakdekkers uit de regio vertellen hun klanten dat ze voor dat soort daken bij mij moeten zijn, omdat het een expertise van ons is. Dat zijn toch leuke complimenten.”

Service

Naast het leveren van maatwerk heeft Polwijn Dakbedekking service hoog in het vaandel staan. “Op verzoek voeren wij een gratis dakinspectie uit. Hierbij wordt nauwkeurig naar de conditie van het dak gekeken. Maar ook bij de aankoop van een woning of bedrijfspand kan men het beste het dak laten inspecteren op de kwaliteit ervan. Dat is niet raar, want dakinspecties worden ook vaak preventief uitgevoerd. Als het nodig is koppelen wij een deskundig en technisch juist advies aan de inspectie over hoe we het dak weer in goede conditie kunnen brengen.”

Polwijn Dakbedekking

Wichmondseweg 26

7255 KZ Hengelo (Gelderland)

T: 0575-461097

F: 0575-464516

I: www.polwijn.nl

E: info@polwijn.nl

Shingles

Shingle daken worden al geruime tijd veel toegepast in de VS en Canada en worden ook in Nederland steeds populairder. Het geeft door de geschubde legging een natuurlijk uitstraling.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by