Column Advocatenkantoor Wolters

Magazines | Vallei Business nr 4 2015

De manager en zijn overeenkomst

Vastleggen van afspraken. Dat is in elke situatie wenselijk. Of het nu gaat om afspraken met een werknemer, een opdrachtgever of een opdrachtnemer. De manager neemt een bijzondere positie in het bedrijf in.

Aard van de relatie

De manager waar we het hier over hebben, stuurt het bedrijf aan. Deze neemt de beslissingen namens het bedrijf. De aard van de relatie tussen het bedrijf en de manager is belangrijk. De afspraken tussen hen kunnen wijzen op een overeenkomst van opdracht of juist op een arbeidsovereenkomst. En dan gelden heel andere regels.

Contractsvrijheid?

Uitgangspunten zijn contractsvrijheid bij het sluiten van een overeenkomst. Er moet wilsovereenstemming zijn tot het aangaan van een overeenkomst van opdracht of een arbeidsovereenkomst. Wat stond bij het aangaan van de relatie voor ogen? Hoe is verder uitvoering aan de relatie gegeven? Wordt aan de elementen van een arbeidsovereenkomst voldaan?

Inhoud overeenkomst

Afhankelijk van de aard van de relatie dient de managementovereenkomst een aantal bepalingen te bevatten. De wet stelt eisen aan de inhoud van een arbeidsovereenkomst, in het belang van de werknemer. Aanvullende bepalingen zijn raadzaam in het belang van het bedrijf. Nu is de relatie nog goed, maar wat als het tot een einde komt? Het is raadzaam al vooruit te kijken.

Laat u tijdig voorlichten over hetgeen voor u geldt en wenselijk is.

Advocatenkantoor Wolters adviseert met name ondernemers en werkgevers. n

Advocatenkantoor Wolters

www.advocatenkantoorwolters.nl

info@advocatenkantoorwolters.nl

Advocaat mr. A.L. (Annette) Wolters-van Soest
Specialist Arbeidsrecht, Ondernemingsrecht en

Contractenrecht

column

delen:

Vallei Business nr 4 2015

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by