Systemcare ICT DYN: Consequentie voor komst Dynamics 365

Magazines | Vallei Business nummer 1 2017

In de vorige editie van Vallei Business vertelde Bert Bouman, eigenaar van System Care ICT DYN, over het 'alles in één pakket Dynamics 365' van Microsoft. De kern van dit artikel was dat het voor gebruikers veel gemakkelijker zal zijn om benodigde aanvullende functionaliteit (Add-on's) te downloaden bij de standaard functionaliteit wat door de klant gekocht is. Voor de gebruikers c.q. klanten wordt het hele software landschap en beheer een stuk makkelijker.

Als de aanvullende functionaliteit (software) je niet aanstaat haal je het van je systeem en zoek je naar een nieuwe app (wat voorheen een Add-on was) die beter past bij je organisatie c.q. de gekochte standaard functionaliteit.

Voor de partners die zich bezig houden met de ontwikkeling van software wordt de markt er niet makkelijker op. Veel partners blijven namelijk hangen in hun oude manier van denken en maken over software ontwikkeling. Dat wil zeggen dat ze blijven ontwikkelen op de oude methode die ze uit het verleden gewend waren en niet mee gaan met de nieuwe methode van apps ontwikkelen. Gevolg is dat hun bedrijf achterblijft in de ontwikkelingen en dat andere collegabedrijven ze links en rechts inhalen waardoor ze uiteindelijk niet meer mee doen.

Les voor de partners:
Zorg dat je bij blijft!

Les voor de klanten:
Check tijdens de onderhandelingen over een nieuw software pakket c.q. nieuwe versie van het pakket of een partner wel meegaat met de nieuwe ontwikkelingen!

Toegevoegde waarde
Maar er is meer aan de hand met de ontwikkeling van software. Het wordt weliswaar makkelijker om aanvullende software aan te schaffen, maar je zult als klant wel geholpen moeten worden om de nieuwe functionaliteit van de software te leren begrijpen. Hulpmiddelen hiervoor zijn bijvoorbeeld de E- learning mogelijkheden waarmee je door middel van onder andere filmpjes door de stof wordt geleid. Het betekent dat klanten door deze ontwikkelingen een groot deel zelf de software kunnen doorgronden. Echter blijven consultants die de pakketten goed kennen naar mijn idee nodig om een pakket succesvol live te kunnen trekken. De toegevoegde waarde van een consultant is dat hij het pakket ook door en door kent.

Samenwerkingsverbanden
Binnen het scala van Microsoft partners zijn er grotere bedrijven die veel kennis in huis hebben om een complete implementatie van een pakket te realiseren. Daarnaast zijn er samenwerkingsverbanden die gezamenlijk dezelfde kennis in huis hebben. De kracht van deze bedrijven is dat het allemaal zelfstandige gemotiveerde ondernemers zijn die elk hun gebied beheersen en voor dat deel ook verantwoordelijkheid nemen. System Care is onderdeel van zo'n samenwerkingsverband.

Voor meer informatie zie de site: www.systemcare-ict.nl

delen:

Vallei Business nummer 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by