Van Schuppen Makelaars volop actief in aantrekkende markt bedrijfspanden

Magazines | Vallei Business nummer 1 2017

Dat de economie weer in de lift zit, valt voor Van Schuppen Makelaars in Veenendaal goed af te meten aan het feit dat de markt voor bedrijfsvastgoed weer behoorlijk in beweging is. "We moeten en kúnnen nu snel schakelen om matches te vinden in vraag en aanbod, dankzij een groot netwerk," zegt Harm Timmermans.

Tekst/Fotografie: Aart van der Haagen

Een vertrouwde naam sinds 1968, een nieuwe uitstraling: Van Schuppen Makelaars verhuisde in november naar Kerkewijk 55 in Veenendaal en kreeg even daarvoor een nieuwe huisstijl met bijbehorende website. Onveranderd blijft de gedegen manier van werken, iets dat wordt onderstreept door het NVM-keurmerk. Tegelijkertijd volgt het makelaarskantoor de actuele ontwikkelingen op de voet en daarbij hoort een levendige presentatie van de portefeuille. "Plattegronden, 3D-foto's, filmpjes, allemaal zaken die de bedrijfspanden in onze voorraad goed onder de aandacht brengen en die bovendien sneller zoekresultaten geven bij Funda, wat de kans op succesvolle respons vergroot," aldus Timmermans. De kracht van een goede doorloop in het bestand schuilt volgens hem ook in het door Van Schuppen Makelaars opgebouwde netwerk. "We zijn aangesloten bij een aantal businessclubs en Bedrijvenkring Veenendaal. Daarnaast houden we nauw contact met onze relaties, die ons over hun zakelijke ontwikkelingen vertellen en ons daarmee een uitstekend beeld geven van de behoeften uit de markt."

Flexibiliteit
Zo'n omvangrijk netwerk legt, zo meldt Timmermans, een belangrijke basis om vraag en aanbod snel en effectief op elkaar te kunnen afstemmen. "Regelmatig vergt dat een stukje creativeit en bij verhuurders of verkopers enige flexibiliteit. Wij streven ernaar beide partijen aan tafel te krijgen en er via bemiddeling tot een optimale transactie te komen, met het belang van onze opdrachtgever als uitgangspunt. Met een goed gesprek kom je vaak al heel ver."

Van Schuppen Makelaars ziet de markt aantrekken, met een lichte verschuiving naar kooptransacties. "De lage rente maakt de financierbaarheid makkelijker. Hoewel bedrijfspanden nu steeds makkelijker een koper of huurder vinden, hebben we er nog genoeg in ons bestand om ondernemers in allerlei branches mooie kansen te bieden hun zaak verder te ontwikkelen. Een gunstig moment dus voor hen om dit te overwegen."

www.vanschuppenmakelaars.nl

DANIËLLE DIEPEVEEN
Reeds op haar achttiende maakte Daniëlle Diepeveen (29) kennis met de makelaarswereld, via een stage vanuit haar opleiding tot directiesecretaresse. "Op mijn 24e werd ik gecertificeerd als makelaar-taxateur en sinds die tijd ben ik actief voor Van Schuppen Makelaars. Aangezien ik steeds meer de bedrijfsvoering op me nam, volgde de vraag of ik als directeur aan de slag zou willen. Het leek me niets voor mij, dus hield ik het af. In de periode erna raadpleegde ik mijn omgeving en ben ik er anders over gaan denken.  Eind 2015 zei ik alsnog 'ja' en ik heb geen moment spijt gehad van die beslissing. Mijn visie voor de toekomst? Groeien als makelaarskantoor en dingen anders blijven doen dan anderen, net als nu."

 

delen:

Vallei Business nummer 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by